تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۸۷ • چاپ کنید    
طبق گزارش جدید سازمان ملل

«کودکان امروز جهانی عاری از ایدز ندیده‌اند»

نیویورک، سوم آوریل 2008، طبق گزارشی که امروز از سوی سازمان ملل منتشر شد، تعداد زنان باردار و کودکان اچ‌آی‌وی مثبت که به داروهای ضد ویروسی دسترسی دارند افزایش یافته است، اما هنوز راه درازی برای رسیدن به نسلی عاری از ایدز در پیش است.

کودکان و ایدز: دومین گزارش مستند در واقع مروری‌ست بر تاثیر ایدز بر کودکان و نوجوانان. نهضت متحد برای کودکان متحد علیه ایدز که در اکتبر سال 2005 از سوی برنامه‌ی مشترک ایدز سازمان ملل، یونیسف و دیگر شریک‌های کاری رسما آغاز به کار کرد، فراخوانی برای اقدام در سرتاسر جهان در جهت کاهش تاثیر اچ‌آی‌وی و ایدز بر کودکان بود.

آن ونمن مدیر اجرایی یونیسف در این باره گفت: «کودکان و نوجوانان امروز هرگز جهانی عاری از ایدز را ندیده‌اند. هزاران نفر سالانه به دلیل این بیماری می‌میرند و میلیون‌ها نفر نیز پدر و مادر و سرپرستان خود را از دست می‌دهند. کودکان باید محور اصلی برنامه‌ی جهانی مبارزه با ایدز قرار گیرند.»

این گزارش که از سوی برنامه‌ی ایدز سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت و یونیسف منتشر شده است، پیشرفت‌ها و چالش‌های موجود در چهار زمینه را بررسی می‌کند: پیشگیری از انتقال اچ‌آی‌وی از مادر به فرزند، ارائه درمان ضد ویروسی ویژه‌ی کودکان، پیشگیری از ابتلا نوجوانان و جوانان، مراقبت و حمایت از کودکان مبتلا به ایدز. این گزارش بر کشورهای کم درآمد و با در آمد متوسط متمرکز است.

طبق این گزارش در سال 2007 حدود 290 هزار کودک زیر 15 سال به دلیل ایدز جان باختند و 1/12 میلیون کودک در کشورهای صحرای آفریقا یک یا هر دو والدین خود را به دلیل ایدز از دست دادند. اما تا پایان سال 2006 ، 21 کشور از جمله بنین، بوتسوانا، برزیل، نامیبیا، رواندا، آفریقای جنوبی و تایلند در مسیر دستیابی به هدف پوشش 80 درصدی پیشگیری از انتقال ویروس از مادر به فرزند که در نهضت متحد برای کودکان علیه ایدز آمده است، قرار گرفتند. تعداد این کشورها در سال 2005 تنها 11 کشور بود.

به علاوه تعداد کودکان اچ‌آی‌وی مثبت دریافت‌کننده‌ی داروهای ضد ویروسی در کشورهای کم در آمد و با درآمد متوسط از سال 2005 تا 2006 به میزان 70 درصد افزایش داشت.

دکتر پیتر پایوت مدیر اجرایی برنامه‌ی ایدز سازمان ملل گفت: «دستاوردهای قابل توجهی در زمینه‌ی نیازهای دارویی کودکان و پیشگیری از انتقال اچ‌آی‌وی از مادر به فرزند به دست آمده است. اما اگر بخواهیم تحولی اساسی در زمینه‌ی همه‌گیری ایدز ایجاد کنیم باید اقدامات بیشتری در زمینه پیشگیری از شیوع اچ‌آی‌وی/ ایدز در میان نوجوانان و جوانان انجام دهیم.»

شاخص‌ها بیانگر پیشرفت در راستای مراقبت و حمایت از کودکان متاثر از ایدز و دسترسی آنها به خدمات اجتماعی در بسیاری از کشورهاست. میزان ثبت‌نام در مدرسه کودکانی که هر دو والدین خود را به دلیل بیماری از دست داده‌اند نیز افزایش یافته است. اگر چه کودکان متاثر از اچ‌آی‌وی/ ایدز بیش از دیگر کودکان دچار افت تحصیلی شده و شرایط زندگی نامطلوب‌تری دارند.

از سال 2000 تا 2001 در 11 کشور از 15 کشوری که آمار کافی در آنها موجود بود، شیوع اچ‌آی‌وی در میان زنان باردار در رده سنی 15 تا 24 سال که در جلسات مراقبت پیش از زایمان شرکت کرده بودند کاهش یافته است.

تعداد زنان باردار اچ‌آی‌وی مثبتی که داروهای ضد ویروسی دریافت می کنند از سال 2005 تا 2006، 60 درصد افزایش یافت اما با وجود این افزایش، تخمین زده می‌شود که تنها 23 درصد از این زنان داروهای ضد ویروسی دریافت می‌کنند.

دکتر کوین دیکاک مدیر بخش ایدز سازمان جهانی بهداشت گفت: «ما در مسیر پیشرفت هستیم، اما هنوز با چالش‌های زیادی مواجهیم. ما باید داروهای ضد ویروسی را در اختیار تمام زنانی که برای سلامت خودشان و البته فرازندانشان به آن احتیاج دارند قرار دهیم. به این منظور سیستم‌های بهداشتی و بخش‌های مختلف آن و کارکنان بهداشت باید تقویت شوند.»

بیش از 2/1 میلیون کودک زیر 15 سال مبتلا به ایدز در سال 2007 قبل از تولد، هنگام دنیا آمدن و یا شیر خوردن مبتلا شده بودند. این درحالی‌ست که حدود 40 درصد موارد جدید ابتلا در سال 2007، 15 تا 24 ساله هستند.

با این که اخبار ضد و نقیض زیاد است، گزارش‌ها حاکی از آن است که دستیابی به نسلی عاری از ایدز امکان‌پذیر است. اگرچه مشکلات مالی وجود دارد، دولت‌ها و حامیان مالی مایل‌اند سرمایه‌گذاری بیشتری در زمینه پیشگیری، درمان و حمایت انجام دهند. در سال 2007 بیش از 10 میلیارد دلار به مبارزه با ایدز اختصاص داده شد که این رقم در سال 2004 تنها 1/6 میلیارد دلار بوده است.

این گزارش خواستار انجام این اقدامات شده است:
تقویت جوامع و خانواده‌هایی که نقشی اساسی در روش‌های کودک محور مبارزه با ایدز ایفا می‌کنند.
تقویت سیستم‌های بهداشتی، آموزشی و اجتماعی برای مداخله‌ی موثر در حمایت از کودکان متاثر از اچ‌آی‌وی/ ایدز
خدمات یکپارچه برای پیشگیری از انتقال ویروس از مادر به فرزند از طریق برنامه‌های مراقبت بارداری، نوزادی و کودکی
تقویت آمار و ارزیابی برای مستندسازی پیشرفت‌ها، مشکلات و تقویت تعهدات.

Share/Save/Bookmark
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.

نظر بدهید

(نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.)
-لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.
-کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و منتشر نخواهد شد.


(نشانی ایمیل‌تان نزد ما مانده، منتشر نمی‌شود)