Dec 2007


گفت‌وگو با نعمت احمدی، درباره‌ی اظهارات سخنگوی دولت در مورد طرح امنیت اجتماعی
«نمی‌شود برخورد با مردم را در یک قالب اداری انجام داد»

روز یکشنبه، سخنگوی دولت در سرمقاله روزنامه دولتی «ایران» از طرح امنیت اجتماعی انتقاد کرد و دولت را از مسئولیت آن، مبرا دانست. نعمت احمدی، حقوق‌دان و وکیل دادگستری در این باره به رادیو زمانه می‌گوید: «اختلافی که بین آقای الهام و فرمانده نیروی انتظامی و حتی رییس‌جمهور و وزیر کشور با نیروی انتظامی وجود دارد، این است که نیروی انتظامی که در بخش امنیت باید زیرمجموعه‌ی وزارت کشور باشد، خودش را زیرمجموعه‌ی وزارت کشور نمی‌داند.»



گفتگو با دکتر عبدالکریم لاهیجی پیرامون وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۰۷
حقوق بشر، گرفتار مناقشه شمال - جنوب

درباره وضعیت حقوق بشر در سال میلادی رو به پایان با دکتر عبدالکریم لاهیجی، نایب‌رییس فدراسیون بین‌المللی جوامع دفاع از حقوق بشر گفت و گو کردم. او به زمانه گفت: «شورای حقوق بشر سازمان ملل یک نهاد تازه‌پا است؛ ولی متأسفانه از نخستین هفته‌ها و ماه‌ها ما مواجه با یک بلوک‌بندی شدیم. اگر در گذشته طی دهه‌های ۶۰ و ۷۰ در کمیسیون گذشته، بلوک شرق و غرب بود، الان بلوک کشورهای شمال و جنوب هست»



گفت‌وگو با عبدالفتاح سلطانی، حقوقدان و نایب رییس «کانون مدافعان حقوق بشر»
کمیته دفاع از انتخابات آزاد، چگونه عمل می کند؟

عبدالفتاح سلطانی عضو کمیته دفاع از انتخابات آزاد، در مورد دستور کار این کمیته به رادیو زمانه می‌گوید: «ما ملاک عمل خود را یک سند بین‌المللی قرار داده‌ایم و آن بیانیه‌ای‌ست که اتحادیه بین‌المجالس در سال ۱۹۹۴ تصویب کرده و ایران نیز آن را پذیرفته است. طبیعی‌ست که مسئولین حکومتی هرگز به ما اجازه نمی‌دهند که به‌طور رسمی بیاییم و بر انتخابات اعمال نظارت بکنیم. ولی ما براساس عملکرد انتخابات و آنچه در رسانه‌های گروهی منتشر می‌شود، مسائل را تجزیه‌ و تحلیل و نظرمان را برای عموم منتشر می‌کنیم. این مردم هستند که بعد از اینکه نظر ما را شنیدند انتخاب می‌کنند که چه کار بکنند و اینکه رای بدهند یا ندهند.»



مرتضی حاجی: «نمی‌توانند امکان رقابت را از بین ببرند»

ائتلاف اصلاح‌طلبان فعالیت رسمی خود برای شرکت در انتخابات مجلس هشتم را آغاز کرده است. مرتضی حاجی، سخنگوی این ائتلاف به رادیو زمانه می‌گوید: «من فکر می‌کنم شرایط اصلاح‌طلبان امروز شرایط خیلی خوبی‌ست و استقبال مردم از اصلاح‌طلبان بیش از گذشته است. لذا در یک شرایط انتخابات رقابتی و قانونی، اصلاح‌طلبان شانس موفقیت بالایی دارند. در مورد نگرانی از رد صلاحیت‌ها هم، کاندیداهایی که در جبهه‌ی اصلا‌ح‌طلبان هستند تعدادشان خیلی زیاد است. اینطور نیست که بتوانند آنچنان رد بکنند که امکان رقابت وجود نداشته باشد.»



اپوزیسیون و انتخابات مجلس هشتم

مریم سطوت، فعال سیاسی و فعال حقوق زنان در آلمان به رادیو زمانه می گوید که در این انتخابات بخش مهمی از نیروهای اپوزیسیون دیگر با این سئوال شروع نکرده اند که باید حتما تحریم کنیم یا حتما در انتخابات شرکت کنیم. بلکه آن ها بر روی ضرورت برگزاری انتخابات واقعا آزاد در کشور تاکید دارند. تشکیل کمیته دفاع از آزادی انتخابات در داخل کشور کار شجاعانه‌ای است و در این موضوع فاصله ای بین داخل و خارج از کشور وجود ندارد.



گفتگو با حمید نوذری، از آگاهان پرونده حادثه رستوران میکونوس
چرا دارابی به ایران بازگردانده شد؟

یک قاضی بررسی پرونده میکونوس و یک وکیل شاکی خصوصی، آزادی کاظم دارابی را زودهنگام دانسته و به آن اعتراض کرده‌اند. حمید نوذری از آگاهان به سیر حقوقی این پرونده به رادیو زمانه می‌گوید که طبق قانون جزای آلمان، باید به این اصل توجه شود که احتمال تکرار جرم از طرف زندانی آزادشده نمی‌رود یا در جایی که فرستاده می‌شود، مانع از تکرار این جرم خواهند شد. اما قاضی و وکیل پرونده می‌گویند که این مسائل رعایت نشده است.



گفت‌وگو با هوشنگ امیراحمدی، استاد دانشگاه و کارشناس روابط ایران و آمریکا
«ایران باید با دقت حرف بزند»

انتشار گزارش شانزده نهاد و سازمان اطلاعاتی آمریکا پیرامون اهداف هسته‌ای ایران که در آن به‌صراحت تاکید شده که ایران از سال ۲۰۰۳ برنامه‌ی ساخت سلاح هسته‌ای خود را متوقف کرده است، با استقبال تهران و واکنش‌های متفاوتی از سوی واشنگتن، برلین و پاریس مواجه شد. در گفت‌وگویی با دکتر هوشنگ امیراحمدی، استاد دانشگاه و مدیر شورای ایرانیان و آمریکاییان در ایالت نیوجرسی آمریکا، از پیامدهای این گزارش بر وضعیت فعلی پرونده اتمی ایران و بحران جاری ایران و ایالات متحده آمریکا پرسیده ایم.



گزارش اطلاعاتی، خطر جنگ را کاملا منتفی نمی‌کند

درباره تاثیر گزارش «شورای ملی اطلاعات آمریکا» بر مناقشه هسته‌ای ایران، پروفسور محسن مسرت، استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه اوزنابروک آلمان می‌گوید: «فکر می‌کنم این گزارش در همه‌ی سطوح تاثیر خواهد داشت، از جمله در مورد فشارهایی که علیه ایران در شورای امنیت مورد بحث هستند. اما فکر نمی‌کنم با توجه به متن این گزارش که به عقیده‌ی من در کل مثبت است، ‌بتوانیم به‌طور کلی یک جمع‌بندی مثبت داشته باشیم که خطر جنگ دیگر برای ایران وجود نخواهد داشت.



گفت‌وگو با محمد هاشمی دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت
موج جدید بازداشت دانشجویان

محمد هاشمی دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت دانشجویان می‌گوید که علت بازداشت‌های جدید را نه خانواده‌هاشان می‌دانند و نه اطلاعات رسمی در این زمینه و در مورد نهادهای بازداشت کننده داریم. ظاهرا چیزی که به نظر می‌آید و می تواند دلیلی برای بازداشت‌شان باشد، تجمعی است که قرار بود روز سه شنبه در دانشگاه تهران برگزار شود. چیز دیگری را نمی‌شود بهانه‌ی این بازداشت‌ها قرار داد.



گفت‌وگو با دکتر فاطمه حقیقت‌جو، نماینده‌ی اصلاح‌طلب مجلس ششم
رویگردانی از احمدی نژاد، شانس انتخاباتی اصلاح‌طلبان است

فاطمه حقیقت‌جو نماینده مجلس ششم درباره انتخابات مجلس هشتم به رادیو زمانه می‌گوید: «مردم به‌شدت از این همه ناامنی خسته شده‌اند. ولو اینکه اصلا‌ح‌طلبان برنامه‌ی ایجابی هم ندهند، همین که بنا را می‌گذارند بر پیشگیری از جنگ، که یکی از دغدغه‌های بسیار مهم مردم ماست، خودبه‌خود تمام این عوامل داخلی و خارجی دست به دست هم می‌دهد که شانس آنها را در مجلس هشتم بالا ببرد.»



گفتگو با اکبر اعلمی، نماینده تبریز در مجلس
«این مجلس، عدم کفایت احمدی‌نژاد را مطرح نخواهد کرد»

اکبر اعلمی نماینده تبریز در مجلس، در مورد واکنش‌های تند نسبت به سخنرانی او در زنجان به رادیو زمانه می‌گوید: «یکی از کسانی که با بحث صلاحیت‌ها مرتبط است، به من گفته بود که بعضی‌ها به‌دنبال این هستند که صلاحیت شما را مردود اعلام بکنند و به دلیل این‌که از شما نقطه‌ ضعفی ندارند، احساس می‌کنند اگر این کار بشود، هزینه‌ی آن بالا خواهد بود و در مقام پیدا کردن راهی هستند که هزینه‌ی اجتماعی این کار را کاهش بدهد. همین است که احساس می‌کنم این برخورد سیاسی است.»



تهران و روز جهانی مبارزه با ایدز

روز جمعه به مناسبت روز جهانی مبارزه با ایدز، همایشی توسط یک نهاد غیردولتی و با همکاری شهرداری منطقه پنج تهران برگزار شد. در این همایش گروهی از پزشکان و پژوهش‌گران در زمینه ایدز و اعتیاد سخن گفتند و جمعی از مبتلایان به این بیماری تجربه ابتلا و درمان خود را به طور رو در رو با مردم در میان گذاشتند. دکتر شروین آثاری پژوهش‌گر در زمینه اعتیاد و ایدز به رادیو زمانه می‌گوید: معضل اصلی در ایران، نحوه نگرش و میزان آگاهی و اطلاعات در زمینه‌ی بیماری ایدز است.