انقلاب رسانه ای


سينمای آلمان و موج نويی ديگر

پتزولد يکی از منتقدان فيلم‌های جديدی است که در سينمای امروز آلمان در باره هيتلر و نازيسم ساخته می‌شود. به نظر او تنها يک چهره مسلط بين المللی در سينمای آلمان وجود دارد و آن هيتلر است که برای فيلمسازان آلمانی مثل الويس پريسلی است: «تو می‌توانی آدلف هيتلر را به همه جای دنيا بفروشی و پولت را به دست بياوری. اينطوری است که همه دارند راجع به هيتلر فيلم می‌سازند. من ديگر تحمل ديدن اين همه هيتلر، اين همه گشتاپو و يونيفورم را روی پرده سينما ندارم».



گفت‌وگوی محمود احمدی‌نژاد با کانال چهار بريتانيا:
"ما نيازی به بمب نداريم"

«پرزيدنت احمدی‌نژاد! در کشور شما فقيرها فقيرتر می‌شوند. هنوز هم می‌خواهید کشمکش با دنيــای خارج را ادامــه دهـيد؟ ــ شما به نمايندگی از طرف ملت ما هم صحبت می‌کنيد؟ اين حرف‌ها را از کجا شنيده‌ايد؟ ملت ما با تمام توان پای قضيه‌ی هسته‌ای ايستاده‌اند...» گفت‌وگوی مستقیم شبکه‌ی چهار تلویزیون بریتانیا با محمود احمدی‌نژاد.



کودتای خزنده‌ی آمريکا عليه «الجزيره»

جرج گلووی سياستمدار چپ‌گرای اسکاتلندی و نماينده پارلمان بريتانياست که به خاطر ديدگاه‌های راديکال‌اش درباره‌ی سياست‌های خارجی تونی بلر و مخالفتش با شرکت بريتانيا در جنگ عراق شهرت دارد. در مقاله‌ای که از او در روزنامه‌ی گاردين منتشر شده، گلووی به نقش مهم و حياتی تلويزيون الجزيره در منطقه‌ی خاورميانه و جهان عرب توجه کرده است.



پنجاه هزارمين شماره‌ی گاردين منتشر شد

روزنامه‌ی گاردين به مناسبت پنجاه هزارمين شماره‌ی خود، صفحه‌ی یک اولین نسخه‌ی روزنامه را، که در پنجم ماه مه ۱۸۲۱ منتشر شده بود، بازنشر کرد. در عصر وب‌سايت‌ها، وب‌لاگ‌ها و پادکست‌ها و در زمانه‌ای که اينترنت و رسانه‌های ديجيتال به رقابت با روزنامه‌های سنتی پرداخته و بر فروش آنها تأثيری به شدت منفی گذاشته‌اند، سرنوشت روزنامه‌هايی مثل گاردين چه خواهد شد؟ آيا اینترنت آنها را خواهد بلعيد؟



به بهانه نمايشگاه لندن
ميراث سوررئاليسم

نمایشگاه «اشياء سوررئال» لندن از بزرگ‌ترین رویدادهای هنری است که به تأثیر سورئالیسم بر دنیای طراحی، تئاتر، فیلم و ... می‌پردازد. در این نمایشگاه برخی از مهم‌ترین اشیاء سورئال از تلفن خرچنگی «سالوادور دالی» تا میز با پاهای پرنده «مرت اوپنهایم» به نمایش درآمده است. پرویز جاهد به بهانه برگزاری نمایشگاه، تأثیر سورئالیسم بر هنرهای معاصر را بررسی می‌کند.



گفتگو با روبرت صافاريان:
سايت پيک مستند

به تازگی نخستين سايت سينمای مستند به زبان فارسی راه اندازی شده‌است. اين سايت بر آن است که خلا موجود در زمينه نشريات و منابع مطالعاتی سينمای مستند در ايران را پرکند. روبرت صافاريان، از منتقدان و محققان جدی سينما، که یکی از دو بانی سایت تخصصی «پيک مستند» است در این‌باره می گوید.