Sep 2007


گفت‌وگو با دکتر علی اکبر اعتماد، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در دوران پیش از انقلاب - بخش نخست
آژانس، مجبور به ایفای نقش سیاسی شده است

دکتر علی اکبر اعتماد، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در دوران پیش از انقلاب، در گفت‌وگو با زمانه چنین می‌گوید: «این درست است که آژانس بین المللی انرژی اتمی نباید وارد سیاست بشود و باید به حرفه خود یعنی بازرسی‌های فنی اکتفا بکند. ولی از طرف دیگر آنقدر قدرت‌های بزرگ روی آژانس فشار میگذارند و به اصطلاح نتیجه‌گیری‌های آژانس را با وسایل مختلف تحت تاثیر قرار می‌دهند، که در واقع آژانس بخواهد یا نخواهد تا یک حدی نقش سیاسی بازی می‌کند.»



«آقای فرشیدی، نظام آموزشی ایران را شخم زده است»

در بخش دوم گفت‌و‌گو با دکتر سعید پیوندی، استاد دانشگاه و کارشناس نظام آموزشی ایران مقیم فرانسه، وی از تغییراتی صحبت می‌کند که از زمان روی کار آمدن دولت نهم، در نظام آموزشی ایران صورت گرفته است. وی احيای «نهاد امور پرورشی» و تغييرات گسترده مديران را مهم‌ترين اقدامات محمود فرشيدی از زمان در دست گرفتن سکان وزارت آموزش و پرورش ايران می‌داند.



فرصت تاریخی برای نظام آموزشی ایران

روز یکشنبه، هم‌زمان با به صدا در آمدن زنگ مدارس در ایران، بیش از ۱۴ میلیون دانش‌آموز روانه کلاس‌های درس شدند. در گفتگويم با دکتر سعید پیوندی، پژوهش‌گر مقیم فرانسه و کارشناس نظام آموزشی ایران، او از به وجود آمدن شانسی تاريخی برای نظام آموزشی ايران خبر می‌دهد تا بتواند مشکلاتش را حل کند. اما معتقد است هنوز آن طور که بايد و شايد، از اين فرصت استفاده نشده و مشکلات همچنان باقی‌اند



قانون را عوض کنید! به حرف نمی‌توان استناد کرد

نسرین ستوده، وکیل کمپین یک میلیون امضا، در گفت‌وگو با زمانه خبر می‌دهد هنوز سه تن از اعضای این کمپین در خرم‌آباد در بازداشت هستند. روز جمعه مأموران نیروی انتظامی در حمله به کارگاه آموزشی کمپین در خرم‌آباد، ۲۵ تن از شرکت کنندگان را بعد از ضرب و شتم بازداشت کرده بودند.



یادبود میکونوس و قربانیان ۶۷

هفدهم سپتامبر، پانزده سال از حادثه ترور در رستوران میکونوس در شهر برلین می گذرد. در آن حادثه دکتر صادق شرفکندی، دبیرکل وقت حزب دموکرات کردستان ایران، به همراه فتاح عبدلی و همایون اردلان، دو تن از کادرهای این حزب، و نورالله دهکردی، فعال سیاسی مقیم برلین، جان باختند.



گفتگو با عمادالدین باقی در مورد گسترش موج اعدام‌ها در ایران
«برای جلوگیری از اعدام‌ها، باید سکوت را شکست»

در مورد گسترش موج اعدام‌ها در ایران، عماد الدین باقی به رادیو زمانه می‌گوید: «وقتی می‌بینیم از زمانی که فرد بازداشت می‌شود تا زمانی که اعدام می‌شود، تنها می‌شود ۲۰ روز، خب دیگر نیازی نیست ما از جزئیات پرونده اطلاع داشته باشیم. خود همین نشان می‌دهد که تشریفات دادرسی طبق همین قوانین رایج جمهوری اسلامی هم رعایت نشده است.»



گفت‌وگو با شیرین عبادی
دیدار زنان با کمیسر حقوق بشر

شیرین عبادی در گفت‌وگو با رادیو زمانه: «در دیدار با خانم آربور کمیسر عالی حقوق بشر، عمدتا درباره‌ی وضعیت حقوقی زنان و نحوه‌ی برخورد با فعالین حقوق زن و اینکه چگونه اجتماعات مسالمت‌آمیز زنان را پلیس برهم می‌زند و زنانی که فقط خواهان برابری حقوق هستند متهم به «اقدام علیه امنیت ملی» می‌شوند و برهمین اساس برای آن‌ها مجازات‌های حبس و شلاق تعیین شده، صحبت شد. تعدادی از خانواده‌ی زندانیان سیاسی نیز در بیرون ساختمان جمع شده بودند و درخواست ملاقات با ایشان را داشتند که متاسفانه مورد خشونت پلیس قرار گرفتند.»



گفت‌وگو با فریده غیرت، وکیل دادگستری و عضو هیئت مدیره‌ی کانون وکلا در تهران
لایحه‌ای مشوق چند همسری مرد، بدون اجازه زن

فعالان حقوق زن هشدار می‌دهند که لایحه‌ای را که دولت احمدی تژاد برای تصویب به مجلس داده، در حقیقت گشودن راه قانونی برای چند همسری مرد بدون اجازه زن اول است. فریده غیرت وکیل دادگستری به رادیو زمانه می‌گوید که برای این کار اجازه‌ی همسر اول را از قانون قبلی برداشته و توانایی مرد را جایگزین آن کرده‌اند و تشخیص این توانایی نیز به عهده دادگاه گذاشته شده است.



گفتگو با احمد زیدآبادی پیرامون نامه اعتراضی روزنامه‌نگاران
حوزه‌های ممنوعه و اعتراض روزنامه‌نگاران

احمد زیدآبادی، از امضا کنندگان اطلاعیه روزنامه‌نگاران به رادیو زمانه می‌گوید که بحث اتمی و پرونده‌ی هسته‌ای از همان ابتدا برای اطلاع‌رسانی، حوزه ممنوعه بود. اما اخیراْ از بحث سهمیه‌بندی بنزین گرفنه تا نقض حقوق زنان، کارگران، روزنامه‌نگاران، دانشجویان، روشنفکران و کسانی که به زندان می‌افتند و رفتار دادگاه‌ها، و در واقع هر مسأله‌ای که به‌نظر می‌رسد مقامات جمهوری اسلامی روی آن حساس هستند، محدودیت تشدید شده و کار روزنامه‌نگاری را اساساْ از حیز انتفاع انداخته است.