خانه > فرنگیس محبی > مجله ورزشی > جهشی که چشمگیر بود | |||
جهشی که چشمگیر بودتیم ملی فوتبال نوجوانان ایران در مسابقات جهانی فوتبال زیر ۱۷ سال نیجریه، موفق شد برای اولین بار با شکست تیم قدرتمند هلند، به جمع ۱۶ تیم برتر جام جهانی بپیوندد. تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران روز پنجشنه ۱۴ آبان، در مرحلهی یک هشتم نهایی در برابر اوروگوئه قرار میگیرد. در همین حال، در ادامهی بازیهای آسیایی داخل سالن ویتنام، کاروان ورزشی ایران در ششمین روز این بازیها با کسب ۱۰ مدال طلا، هفت نقره و ۱۱ برنز، با مجموع ۲۸ مدال در رشتههای مختلف، ردهی پنجم جدول مدالها را به خود اختصاص داده است.
چین با ۲۶ طلا و مجموع ۵۲ مدال و ویتنام با ۲۲ طلا و مجموع ۵۵ مدال، به ترتیب در مکانهای اول و دوم ایستادهاند. تیم ملی فوتسال بانوان نیز که برای اولین بار به نیمهی نهایی این بازیها راه یافته بود، با پذیرش شکست دو بر یک در برابر اردن، شانس صعود به دور نهایی را از دست داد. این در حالی است که تیم ملی امید فوتسال ایران با ۱۳ گل از سد ترکمنستان در نیمهی نهایی گذشت تا با تایلند در فینال این بازیها رویارویی کند. برای بررسی این بازی و به طور کلی، فوتسال بانوان ایران که از سال پیش تا کنون، پیشرفت چشمگیری داشته، روز گذشته پس از پایان مسابقه با اردن، با المیراثمینی پور، سرپرست فوتسال بانوان، در شهر هوشهمینه، گفتوگو کردهام و علت شکست در برابر اردن را پس از دو پیروزی در برابر ازبکستان و ژاپن سؤال کردم:
در هرحال، بازی همیشه برد و باخت دارد. تیم اردن تیم بسیار خوبی است و همیشه در مسابقات غرب آسیا یکی از رقبای اصلی تیم ملی ما بوده است. ما شناخت کافی از این تیم داشتیم. مربیهای ما روی فیلم بازیها کار کرده بودند و همینجا هم بازیهای آنها را دیدیم. اما متاسفانه این اتفاق پیش آمد. بچههای ما خوب بودند. هرچند مربی از بازی آنها خیلی راضی نبود، ولی مقداری هم بدشانسی آوردیم. یعنی تا ۱۰ دقیقهی آخر بازی هرچه حمله کردیم، به تیر دروازه خورد. البته نمیتوانیم بازی تیم اردن را زیر سؤال ببریم. این تیم بسیار خوب و حرفهای عمل کرد و توانست مسابقه را با پیروزی به پایان ببرد. ما هم به بچهها گفتهایم که هیچ چیزی تمام نشده؛ درست است که خیلی دلمان میخواست به فینال میرفتیم، ولی قسمت اینطوری بوده که به مسابقهی ردهبندی برویم و انشالله بتوانیم مقام سومی مسابقهها را بهدست آوریم. دو موقعیت پنالتی را فاطمه اعتدادی و فرشته کریمی از دست دادند. فکر میکنید به خاطر از دست دادن کنترل بر اعصابشان در زمان زدن پنالتی بود یا این که دروازهبان اردن خوب عمل کرد؟ فکر میکنم بچهها کنترل روی اعصابشان نداشتند. ما کلاً در برابر تیمهایی که از غرب آسیا هستند، تیمهای عربی، هنوز مقداری مشکل داریم. چون بچهها خیلی راحت در برابر ازبکستان و ژاپن بازی کردند و اصلاً مانند امروز (پنجشنبه ۱۴ آبان) نبودند. امروز بچههای ما خودشان نبودند. اما به هرحال، نتیجهای که این دوره به دست آوردهاید، بهتر از دورهی قبل است. صد درصد؛ برای این که ما همین الآن جزو چهار تیم اول هستیم. ضمن این که ژاپن را هم که قهرمان آسیا بود شکست دادیم. کلاً فوتسال ما رشد چشمگیری داشته است. مربی اوکرایینی جدید تیم، زمان کافی نداشت. هشت ماه است که با این بچهها در اردو هستیم، ولی اگر زمان بیشتر و برنامهریزی دقیقتری روی تیمهای فوتسال داشته باشیم، قطعاّ هرسال نتایج بهتری خواهیم گرفت.
نسبت به همین پیشرفتی که فوتسال بانوان ایران داشته و شما نیز به آن اشاره کردید، انتظار قهرمانی از این تیم میرفت. خودتان هم چنین انتظاری داشتید؟ باید کمی واقعبین باشیم؛ ما نمیتوانیم سطح ورزش بانوان خودمان را با ژاپن و یا تایلند که حرفهای روی این قضیه کار میکنند، مقایسه کنیم. ما ایرانیها متأسفانه کمی احساساتی هستیم. مثلاً اگر ژاپن و تایلند را میزنیم، توقع داریم همیشه این روال باشد. در صورتی که شرایط ما با آنان کاملاً متفاوت است. آنها دارند حرفهای کار میکنند. ما هم به امید خدا، با کمک خانم دکتر شجاعی، آقای کفاشیان و سازمان تربیت بدنی که نگاه ویژهای به ورزش بانوان دارند، میتوانیم در آینده حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم. ولی به نظر من، کمی رؤیایی است که بگوییم: چون آنها را بردیم، باید قهرمان میشدیم. به هرحال همهی این تیمها سالها است دارند زحمت میکشند، ولی ما تازه استارتش را زدهایم. امسال آقایانی که در سالن بودند، همه تأیید میکردند که بازی تیم نسبت به همان دو سال پیش ماکائو پیشرفت کرده است. اکثر کسانی که بازی دو سال پیش را نیز دیده بودند، میگفتند که فوتسال شما خیلی تغییر کرده است.
خانم ثمینی پور، این سؤال همیشه پیش میآید که بازی با پوشش کامل، تا چه حد جلوی سرعت و انعطاف بازیکنان را میگیرد و تا چه حد در نتایج تأثیر دارد؟ میتوانم به جرأت بگویم که برای بانوان ما هیچ تأثیری ندارد. چون الآن مدتها است با همین پوشش داریم بازی میکنیم. ممکن است در رشتههایی وزن خیلی مهم است، یک کیلو وزن اضافه هم خیلی تأثیرگذار باشد، ولی برای ما حجاب اصلاً مانعی برای بازی کردن نبوده است. الآن یک سال است که حتی در لیگ برتر فوتسال، با این تماشاچی ندارد، بچهها با پوشش بازی کردهاند. برای خانمهای فوتبال و فوتسال هیچ وقت پوشش مانعی نبوده که سرعتشان را بگیرد یا این که سنگینتر کار میکنند. اصلاً اینطوری نبوده است. لباسهای ما کاملاً مانند لباس آقایان است. از همان تولیدیای که آقایان لباسهایشان را میگیرند تهیه میشوند. لباس بانوان فقط ممکن است اندازههایش کمی کوچکتر باشد. لباس ما روپوش بلندی نیست که تا روی زانو بیاید، همان بلوز و شلوارکی است که آقایان میپوشند. ما فقط یک مقنعه و پیشانیبند اضافه داریم که آن هم اصلاً مانعی ندارد و وزن آن هم خیلی سبک است. زیر شلوارک نیز یک شلوار یا جوراب بلند میپوشید. یک استرچ است، بلند نیست. دو سه هفته پیش از سفرمان، تیم اوکراین را دعوت کرده بودیم. برایشان لباسی مانند لباسهای خودمان تهیه کردیم. باورتان نمیشود که آنها چقدر از این لباسها خوششان آمده بود. یعنی بعد از بازی اگر با آنها صحبت میکردید، نمیگفتند ما چون این پوشش را داشتیم، سختمان بود. آن لباسها را هم یادگاری به این تیم هدیه دادیم. من این را به جرأت میتوانم از سوی تمام بازیکنان بگویم؛ کسانی که این مدت با این لباس بازی کردهاند، هیچکدام هیچ اعتراضی به این مسأله نداشتهاند. آمنه محمودی، مربی تیم ملی فوتسال بانوان و دستیار لودمیلا پوکوتیلو، سرمربی اوکرایینی این تیم، شکست در برابر اردن را ناشی از بدشانسی و همچنین ضعف تکنیکی بازیکنان میداند: ما کمی بدشانسی آوردیم. موقعیتهایی داشتیم، ولی گل نشد. بازی است دیگر. بازی فوتبال همین است، میگویند: نزنی، میخوری! ما هم تقریباً این حالت شدیم. یعنی بدشانسی آوردیم و ضربههایمان توی دروازه نرفت. اما روز اردن بود. خوششانسی آورد و دو سه حمله کرد که دو ضربهی آن توی دروازه رفت. یعنی بازی دست ما بود. همه هم تعجب میکردند. اردن تیمی نبود که ما بخواهیم از او بخوریم. در حالی که ژاپن و ازبکستان را زده بودیم، حقمان بود که در فینال باشیم.
فکر میکنید حضور بازیکنان در این بازی، در مقایسه با بازی در برابر ژاپن که تیم قویتری هم بود، چطور بود؟ به جز دو پنالتیای که از دست دادند، در چه جاهایی ضعیف عمل کردند؟ بچهها در بازی امروز هم خوب کار کردند. کمی بدشانس بودیم. پنالتی همیشه توی دروازه نمیرود، ولی اگر بدشانس نبودیم، برندهی این بازی میشدیم. نمیگویم فقط بدشانسی بود، ما اشتباه داشتیم. ضربات آخرمان را گل نزدیم و متأسفانه ضربههایی که آنها به ما زدند، گل شد. فقط همین. اما شاید از لحاظ روحی، چون ژاپن قهرمان آسیا بود، بچهها با تمام قدرت بازی میکردند. بچههای ما بازیهای بینالمللی کم دیدهاند و استرس چنین بازیای برای آنان زیاد است. وقتی برای اولین بار یک تیم بانوان به نیمه نهایی میرسد، خود این به تنهایی کار بزرگی است. تیم فوتسال بانوان خیلی پیشرفت کرده است. فکر میکنید تیم در چه نکاتی ضعیف است و باید قویتر عمل کند؟ بیشترین کاری که ما روی تیم انجام دادهایم، قوی کردن بازیکنان از لحاظ جسمانی بوده است. یعنی الآن بچهها از لحاظ بدنی فوقالعاده آمادهاند، کم نمیآورند. ولی چون فوتبالیستهای ما و فوتسالیستهای ما از سنین کم و از پایه شروع نکردهاند، از لحاظ تکنیکی ضعیف هستند. وقتی بازیکنی از لحاظ تکنیکی ضعیف است، نمیتوان خیلی با او تاکتیک کار کرد. به همین خاطر کار میبرد. این تکنیک صحیح را ما باید از پایه یاد بگیریم. فوتسال ما باید حتماً پشتوانه داشته باشد. چون این بچهها، بچههایی هستند که از ۱۴ ـ ۱۵ سالگی خودشان در کوچه یا جای دیگری بازی کردهاند و بعد به باشگاهها آمدهاند. هیچ وقت از لحاظ تکنیکی خیلی قوی نبودهاند. در هفت هشت ماهی هم که با آنها کار کردیم، تمرکزمان را روی قوای جسمانی آنها گذاشتیم تا تکنیک بچه ها . بازیهای آسیایی داخل سالن ویتنام از هشتم آبان ماه در دو شهر هانوی و هوشهمینهی ویتنام شروع شده و تا روز هفدهم آبان ادامه خواهد داشت.
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|