موسیقی پاپ


مایکل جکسون «سفیری برای هنر موسیقی»

شب گذشته پس از مدت‌ها که اخبار ایران تیتر اول رسانه‌های جهان بود، یک خبر جای اخبار ایران را گرفت: مایکل جکسون، ستاره موسیقی پاپ آمریکا، در سن پنجاه سالگی درگذشت. از مایکل جکسون در طول حدود چهار دهه فعالیت هنری، بیش از 350 میلیون نسخه از آثارش به فروش رفت. رکوردی که باعث شد به او «پادشاه موسیقی پاپ» لقب داده شود. مایکل جکسون در طول این مدت سیزده بار برنده جایزه «گرمی» شد.



شهرزاد سپانلو: «حقیقت خودم را انجام می دهم»

شهرزاد سپانلو، خواننده‌ي ایرانی مقیم لوس‌آنجلس آلبوم تازه‌ای ارائه کرده است. سپانلو در این آلبوم با یک آهنگساز ایتالیایی کار کرده و علاوه بر ترانه‌های پارسی، آثاری به انگلیسی و فرانسوی هم خوانده است. او در گفتگو با رادیو زمانه از گرایش‌های تازه‌ي موسیقایی در کارهایش می‌گوید، از دلیل فعال نبودن در صحنه‌ي کنسرت‌های ایرانی، تاثیر پدر در کارهایش و همچنین زندگی خانوادگی. شهرزاد سپانلو نیز مانند بسیاری از دیگر خوانندگان از عدم پشتیبانی دوستداران ترانه‌هایش برای تهیه نسخه‌ي اصلی آلبوم‌ها گله‌مند است.



هاتف: « افتخار می‌کنم که جزو انقلاب بودم»

هاتف، خواننده‌ي ایرانی که در پانزده سالگی سرود «الله الله» را خواند، خود در پی انقلاب به آمریکا مهاجرت کرد. او که امکان بازگشت مجدد به ایران را ندارد همچنان انقلاب را تنها گزینه در برابر سیستم پادشاهی می‌داند و به آن معتقد است.



قصه‌ی ناتمام از نسلی که از بین رفت

امیر، خواننده‌ی جوان ایرانی مقیم کالیفرنیا توانسته در نخستین آلبوم خود از یاری آندرانیک و شهیار قنبری بهره گیرد. حاصل کار، بسیار متفاوت با جریان غالب در ترانه‌های پاپ تولیدی در لس‌آنجلس است. امیر، نقش خواننده را مانند سازی در ارکستر توصیف می‌کند. سخنان امیر و آندرانیک در «زمانه» درباره آلبوم «قصه‌ ناتمام» را بشنوید.



زنده‌کردن خاطرات گذشته با موسیقی پاپ ایرانی

در سال‌های پیش از انقلاب، در ایران مانند بسیاری از کشورهای دیگر، ویدیوهایی از خوانندگان به ضبط می‌رسید و از تلویزیون ملی برای مردم پخش می‌شد. پس از انقلاب با محدودیت‌های بی‌شماری که گریبانگیر فعالیت‌های موسیقی در ایران شد، پخش این ویدیوها از تلویزیون متوقف شد و آثار به سرنوشتی نامعلوم دچار شدند. چند جوان ایرانی در خارج اما تلاشی جدی انجام می‌دهند تا این آثار را از تارنمای IranOldies.com در دسترس علاقه‌مندان بگذارند.



ستار و شکیلا در آمستردام خواندند...

اگر مدتی در خارج از ایران بمانید و تنها به دو سه کنسرت پاپ ایرانی بروید تقریباً حال و هوای کار دست‌تان می‌آید و شاید دیگر به‌ندرت حاضر باشید در چنین برنامه‌هایی شرکت کنید. چه چیز می‌تواند تشویقی برای شرکت در کنسرت‌های پاپ ایرانی باشد؟... یادداشتی به بهانه‌ي کنسرت دیشب ستار و شکیلا در آمستردام.



«فرهاد گنجینه‌ی ملی‌ست؛ به شما ارتباطی ندارد»!

از فرهاد مهراد، خواننده‌ی محبوب ایرانی، تا کنون آلبوم‌های متعددی به بازار آمده و در دسترس دوستدارانش قرار گرفته اما انتشار بخشی از این آثار، خارج از روال قانونی‌ بوده است. به‌زودی آلبوم دیگری به‌نام «آنروزها» با صدای فرهاد به بازار خواهد آمد که کارهای گنجانده شده در آن تاکنون در دسترس مردم نبوده است. پوران گلفام، همسر فرهاد، ‌از این مجموعه می‌گوید.



یاران و همکارانِ «آن‌ روزها» از مهستی می‌گویند...

حدود سه دهه از پیروزی انقلابی که موسیقی ایران را دچار محدودیت‌های بیشماری ساخته می‌گذرد. هایده، پوران، فرزین، ویگن، سوسن... و مهستی هم به دور از ایران درگذشت. ظاهراً تنها کشوری هستیم که بسیاری ازخوانندگان‌مان اجازهء زندگی در بین مردم خودشان را ندارند و یکی پس از دیگری در غربت می‌میرند. منوچهر بیبیان و جهانبخش پازوکی، یاران و همکاران مهستی در گفتگو با «زمانه» از این هنرمند گفته‌اند.



گوگوش از دیدگاه موسیقی‌شناسانه

گفتگویی با دکتر نیلوفر مینا (موسیقی شناس) درباره جنبه‌های گوناگون فعالیت‌های گوگوش در موسیقی پاپ ایران و بررسی دلایل موفقیت او از نگاه موسیقی شناسی؛ همراه با مقایسه‌ای از کارهای او در سال‌های پیش و پس از انقلاب.



کنسرت داریوش و اندی در آمستردام

گزارش اختصاصی رادیو زمانه از کنسرت داریوش و اندی، همراه با تصاویری از برنامه.