Jul 2008


حیوانات خانگی و پناهگاه حیوانات بی‌خانمان

مینو صابری: در سال‌های اخیر، با دارندگان حیوانات خانگی در ایران برخورد می‌شود، با این توجیه که نگهداری این‌گونه حیوانات یک «مد و نماد فرهنگ غرب» شده است. از سوی دیگر نیروی انتظامی در کنار تولید غذا برای سگ‌های پلیس، غذای گربه تولید و روانه‌ی بازار می‌کند. برخی افراد هم در مورد انتقال بیماری از حیوانات خانگی به انسان نگرانی‌هایی دارند. در این گزارش به سراغ دکتر هومن ملک‌پور، دامپزشک، رفتم و با او درباره‌ی نگهداری از حیوانات خانگی و نگرش‌ جامعه به این مقوله گفت‌وگو کردم. همچنین به اولین پناهگاه حیوانات که در حومه‌ی شهر هشتگرد واقع است، سر زدم و با مدیر و دوستداران فعال حیوانات بی‌پناه این‌باره صحبت کردم.



خسرو شکیبایی، در آغوش خاک آرام گرفت

مینو صابری: پویا شکیبایی، فرزند زنده‌یاد خسرو شکیبایی، در محل سخنرانی حاضر شد و از مردم به خاطر علاقه‌ای که به خسروشکیبایی دارند و حضورشان در این مراسم، قدردانی کرد. زمانی‌که صفار هرندی می‌خواست پیام محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور را به مناسبت درگذشت خسروشکیبایی قرائت کند، با هو کردن مردم روبرو شد و بخشی از جمعیت پراکنده و به طرف بهشت زهرا حرکت کردند.



محیط زیست، یک مساله لوکس و فرعی نیست

مینو صابری: روزهای اخیر شاهد موج سبزی در وبلاگ‌شهر بودیم که فعالان محیط زیست فراخوان داده و از وبلاگ نویس ها درخواست کرده بودند نسبت به نابودی تالاب‌ها بی‌تفاوت نباشند و اعتراض خودشان را نسبت به این فاجعه زیست محیطی اعلام کنند. به دلیل اهمیت موضوع بر آن شدم تا با تنی چند از کارشناسان محیط زیست گفت و گویی کنم تا از زبان این متخصصین بشنویم که اصلاً تالاب چیست و چرا حافظان محیط زیست به آن‌ها اهمیت می‌دهند، و انگیزه‌ی این که از بلاگر‌ها می‌خواهند به این موضوع هم بپردازند چه بوده است و آیا نتیجه‌ی مطلوبی حاصل شد یا نه؟



خسرو شکیبایی را چطور تعریف می‌کنید؟

مینو صابری: در مجلسی که در خانه‌ی خسرو شکیبایی برپا بود از برخی هنرمندان سوال کردم: خسرو شکیبایی را چطور تعریف می کنید؟ داوود رشیدی با چشمان اشکبار گفت: یک دوست، یک هنرمند بزرگ، یک شاعر بزرگ، یک صدای فراموش نشدنی و یک شخصیت بزرگ. امین تارخ گفت: به نظر من آقای شکیبایی یکی از خوشبوترین گل‌های گلستان عرصه‌ی بازیگری سینمای ایران بود. فقدان وجودش ضربه‌ی مهلکی‌ست به سینمای ایران.



گفت و گو با استاد عبدالوهاب شهیدی
عبدالوهاب شهیدی: موسیقی، انسان را تصفیه می‌کند

به جرأت می‌توان گفت که عبدالوهاب شهیدی خواننده و نوازنده عود، علاوه بر آثار ماندگاری که در برنامه‌های «گل‌ها» از خود به جا گذاشته است، پایه‌گذار سبک ایرانی در نواختن بربط (عود) ساز باستانی ایرانی است. عبدالوهاب شهیدی پس از سال‌ها دوری از وطن زمستان سال گذشته به میهن خود بازگشت. پیش از آن‌که از آمریکا به ایران باز گردد، طی تماس تلفنی از ایشان قول گرفتم تا با هم گفت و گویی داشته باشیم و بالاخره پس از ماه‌ها انتظار، انجام این گفت‌وگو میسر شد.