Oct 2008


گفت و گو با پی‌یر ماریو، نایب‌رییس فستیوال فیلم آلبای ایتالیا:
«سینمای ایران، شبیه سینمای نئورئالیسم ایتالیاست»

یک ماه پیش پی‌یر ماریو، نایب رییس فستیوال فیلم آلبای ایتالیا به ایران و شهر رشت آمد تا ضمن برگزاری چند نشست، اگر فیلمی را پسندید، برای جشنواره انتخاب کند. پیر ماریو می‌نیونه، یکی از بنیانگذاران فستیوال آلبا است. او تا اواخر دهه نود، رییس انجمن سینماگران ایتالیا بود و چند کتاب در زمینه‌ی تکنیک سینما نوشته است. در فرصت کوتاهی با او درباره‌ی سینمای ایران و ایتالیا گفت و گو کردم. او می‌گوید: «‌فرانسه همیشه کشوری بوده که آدم‌ها را به دلایلی متفاوت‌تر از جاهای دیگر پذیرفته است. اما این منحصر به کارگردانان ایرانی نیست.»



انحلال زن و زلیخا، در سکسی‌ترین صحنه‌ی تلویزیون ایران

جمعه شب در حالی‌که سکسی‌ترین صحنه‌ی تلویزیونی سی سال اخیر به تصویر کشیده شد، با تصویری الکن و باسمه‌ای مواجه شدیم. اولاً کتایون ریاحی، انتخاب مناسبی برای زلیخای زیبا روی مصری نبود. میرباقری این هوش هنرمندانه را داشت که در انتخاب بازیگر برای نقش قطام در سریال امام علی، از ویشکا آسایش استفاده کند که چهره‌اش بیشتر عرب‌پسند است تا ایرانی‌پسند. فرج‌الله سلحشور از این هوش برخوردار نبود، اما این شانس را داشت که به واسطه‌ی نزدیکی زیاد به هرم قدرت، مجوز نمایش سکسی‌ترین صحنه‌ی سی سال اخیر تلویزیون ایران را بگیرد.



یوسا: چاوز و مورالس منتظر قضاوت ادبیات بمانند

ماریو بارگاس یوسا را می‌توان به جرات یکی از پنج نویسنده برتر زنده‌ی حال حاضر دنیا دانست. اگر گابریل گارسیا مارکز الکش را آویخته، یوسا هنوز هم سر حال است و برای نوشتن رمان جدیدش قرار است به کشور کنگو سفر کند. یوسا در اوج بحران اقتصادی، هم‌چنان از اقتصاد لیبرال دفاع می‌کند. او در گفت و گویی که دیروز در گاردین منتشر شد، علاوه بر حمایت از اشغال عراق، از شعار تغییر اوباما به وجد می‌آید و معتقد است که هوگو چاوز و اوو مورالس، روح دموکراسی را در آمریکای لاتین به خطر انداخته‌اند.