Mar 2007


نقدی بر «ویلن و مدرنیته ما»

حمید متبسم، نوازنده تار و سه‌تار در پاسخ به مطلبی که زمانی پیش در زمانه منتشر شد٬ نوشته است: «بر خلاف ادعای نویسنده "ویلن و مدرنیته ما"٬ به‌کارگیری سازهای پیشرفته جهانی به شیوه استادان وزیری و خالقی هنوز نیز در ایران مرسوم است و در آثار آهنگسازان جلوه دارد.»



بخش دوم
حسين عليزاده: موسيقی زيرزمينی تقليدی است

موسیقی زیرزمینی نوعی واکنش و نیاز است و در عین حال، تأثیرپذیری فرهنگی نیز هست. این نوع جوان‌ها در ایران بیشتر از طریق ماهواره‌ها و دنیای بیرون از خودشان تغذیه می‌شوند و سعی می‌کنند آن چه که می‌بینند و می‌شنوند را تقلید کنند. حتی اگر ارتباط ریشه‌ای و فرهنگی با آن مقوله نداشته باشند.



«ما همه چیزمون توی ایرون یواشکیه»

گفت‌وگویی با محمد خردادیان: «در آمریکا ما را روی سرشان می‌گذاشتند. وقتی آمدم ایران، نمی‌خواستم روی سرشان بگذارند، اما می‌خواستم مثل یک ایرانی با من رفتار کنند. هر جایی قانونی دارد. و من در ایران بی‌قانونی نکردم».



هفت سین زیرزمینی‌ها در زمانه

گروه‌های موسیقی «تارانتیس»، «زدبازی»، «هیچ‌کس»، «ریویل» و «زرتشت سلطانی» طراح و گرافیست، چند ساعت پیش از سال تحویل، مهمان زمانه بودند. از اتفاقات سال گذشته و آرزوهای سال آینده گفته‌اند که می‌شنوید.



گفت‌وگو با حسین علیزاده، قسمت اول:
حسین علیزاده: «موسیقی ایرانی گرفتار وابستگی‌هایی کورکورانه است»

حسین علیزاده: «ما فکر می‌کنیم امکانات فقط باید به یک نوع موسیقی، مثل موسیقی پاپ، داده شود، در صورتی که اگر در فرهنگ‌مان مسایل را ریشه‌ای نگاه کنیم و به جوان‌ها در این مسیر میدان بدهیم، خواهیم دید که جاودانه زدن هنرها و سنت‌های ما از طریق جوان‌ها صورت خواهد گرفت».



جواد یساری: حالا ترانه‌های مرا می‌گویند موسیقی پاپ

برخی از آدم‌ها در عرصه‌های مختلف شهرتی دارند و برخی بیشتر نشانه و یا سمبل یک فکر و فرهنگ هستند. «جواد یساری» یکی از آنها است که نماد قشری خاص از جامعه محسوب می‌شود. او چهل سال پیش کارش را با خواندن غزل شروع کرد، کشتی را کنار گذاشت و در حال حاضر در تهران یک فروشگاه دارد.



طنین موسیقی «جان کیج» در شب‌های بخارا

جان كيج تأثيرگذارترين و معترض‌ترين موسيقی‌‌دان تجربی آمريكا در قرن بيستم است. او را پدر مكتب «اراده‌ی آزاد» دانسته‌اند. او کسی است که اصول آهنگسازی قديم را رد كرد و بنيان‌گذار سبكی جديد در موسيقي شد.



موسیقی ملل
آلا پوگاچووا؛ فمینیستی که آواز می‌خواند

آلا پوگاچووا را من از اولین فمینیست‌های روس می‌دانم که با به باد دادن جوانی خود راه‌های هنر را برای زنان نسل خود و نسل بعد باز کرد. اولین فیلمی که آلا پوگاچووا در آن نقش اصلی را بازی کرد فیلمی بود روسی با نام: زنی که آواز می‌خواند.



شبی در خانه هنرمندان با موسیقی «جان كيج»

روز چهارشنبه ۱۶ اسفند، خانه هنرمندان میزبان بيست و ششمين شب از شب‌هاي مجله بخارا است. این مراسم، به معرفی «جان كيج»، موسيقي‌دان نوجو، بحث‌انگيز و معترض به خودكامگي‌هاي زمانه می‌پردازد. در این برنامه، دو قطعه بسيار مهم جان كيج، توسط اركستر موسيقي مدرن كنسراتور تهران اجرا خواهد شد.



انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی به پخش صدای کوروش یغمایی از رادیو

در روزنامه منسوب به نهاد رهبری ایران٬ مطلبی درباره برخی هنرمندان منتشر شده است. نویسنده بی‌نام٬ به رادیوی دولتی ایران اعتراض می‌کند که چرا آثار کارگزاران رژیم قبلی مانند کورش یغمایی و پرویز یاحقی را پخش می‌کند.



گروه راک ایرانی سول نایدس:
"مسابقه می سی ساگا" را ترکوندیم

یک گروه راک ایرانی به نام «سول نایدس» در نخستین مسابقه گروه‌های موسیقی در می سی ساگا شرکت کرده و در میان ده گروه موسیقی که به مرحله نهایی رسیده بودند، رتبه سوم را به دست آورد. رادیو زمانه با یکی از اعضای گروه گفتگو کرده است.