Sep 2009


گفت‌وگو با فردین معصومی و مهدی تقوی
فردین معصومی: زورم به حریف روسی نرسید

فرنگیس محبی: چهل و یکمین دوره‌ی مسابقات جهانی کشتی آزاد، با قهرمانی روسیه به پایان رسید. ایران که با هفت کشتی‌گیر و پس از یک اردوی ۸ ماهه در این مسابقات شرکت کرده بود به رتبه سومی بسنده کرد. فردین معصومی، کشتی‌گیر قدرتمند ۱۲۰ کیلوگرمی ایران، علی‌رغم ارائه کشتی ارزشمند به کسب مدال نقره رضایت داد. در این زمینه با فردین معصومی و نیز مهدی تقوی، کشتی‌گیر وزن ۶۶ کیلوگرم گفت و گوی کوتاهی کرده‌ام.



«ریزش در نیروهای حکومت بسیار زیاد است»

فرنگیس محبی: جمعه‌ی گذشته، در جریان راهپیمایی روز قدس، ده‌ها هزار نفر با استفاده از این فرصت، صدای اعتراض‌شان را به نتیجه‌ی انتخابات ریاست جمهوری با شعارهایی در حمایت از میرحسین موسوی و مهدی کروبی منعکس کردند و بار دیگر قدرت حضور پر تجمع و اراده مصمم خود را در شهرهای متعدد ایران به نمایش گذاشتند. برگزاری روز قدس، از زاویه‌ی مقایسه‌ی اهداف اولیه‌ی آن با پیامدهای سیاسی تظاهرات امسال را، در گفت ‌و گویی با مهندس حسن شریعتمداری، تحلیل‌گر و فعال سیاسی بررسی کردم.



گفت‌وگو با ناصر حجازی
ناصر حجازی: خدا به قطبی شانس داد

ناصر حجازی، سرمربی پیشین باشگاه استقلال اخیراً در باشگاه «دی‌استرادا» اسلواکی به‌عنوان مدیر فنی مشغول به کار شده است. این اولین بار است که یک ایرانی با این سمت به یک باشگاه فوتبال اروپایی می‌پیوندد. با ناصر حجازی در اسلواکی تماس برقرار کردم و در فرصت کوتاهی که قبل از بازی تیمش داشت، در خصوص این تیم اروپایی با او گفت و گو کردم. همچنین از حجازی در ارتباط با تیم ملی و مشکلات فدراسیون پرسیدم که وی در پاسخ گفت: «ایرادهایش را می‌دانم. اما به خودشان بگویم خیلی بهتر است تا این‌جا مطرح کنم.»



گفت‌وگو با عرفان قانعی فرد
«تصمیم ترکیه برای آزادی زبان کردی، سیاسی است»

اخیراً دولت ترکیه با تدریس زبان کردی در دانشگاه‌های آن کشور موافقت کرده است. این اقدام دولت ترکیه در ادامه‌ی احقاق حقوق شهروندان کُرد بوده که یکی از شرایط اتحادیه اروپا برای پیوستن ترکیه به آن اتحادیه است. این دومین امتیازی است که دولت ترکیه در عرض شش ماه گذشته برای رضایت اتحادیه اروپا به کردهای آن کشور داده است. چندی پیش برای اولین بار نیز تلویزیون کردزبانان در ترکیه راه‌اندازی شد. برای بررسی بیشتر این موضوع با عرفان قانعی‌فرد پژوهش‌گر تاریخ خاورمیانه گفت‌وگو کرده‌ام.



گفت‌وگو با فریده شجاعی، نایب رییس فدراسیون فوتبال و رییس کمیته‏ی فوتبال بانوان ایران
«برخی تصمیم‏ها در کشور، فراسازمانی است»

به دنبال برکناری محمد علی‏آبادی و جایگزینی علی سعیدلو، به سمت ریاست سازمان تربیت بدنی ایران، روزی نیست که رسانه‏های ایران از تغییر و تحولات در مدیریت فوتبال ایران، از سوی رییس جدید تربیت بدنی، مطلبی نداشته باشند که هرکدام از منابع به گفته‏ی خود «موثق»، این گزارشات را نقل می‌کنند. با جان گرفتن شایعات مربوط به تغییر و تحول در فدراسیون فوتبال، بیم آن می‌رود که فوتبال ایران مجددا در خطر رویارو شدن با فیفا قرار بگیرد. در این زمینه با فریده شجاعی، نایب رییس فدراسیون فوتبال و رییس کمیته‏ی فوتبال بانوان ایران گفت‌وگویی کرده‌ام.



گفت و گو با دکتر آرش نراقی:
«آماده‌اند به بهانه اسلامی کردن، دانشگاه‌ها را تعطیل کنند»

در ادامه ابراز نارضایتی آیت‌الله خامنه‌ای از تدریس علوم انسانی در دانشگاه‌ها، امام جمعه موقت تهران نیز گفت که دانشگاهیان و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به سخنان رهبر توجه کنند. دکتر آرش نراقی، استاد فلسفه و ادیان در آمریکا در گفت و گو با زمانه در این باره می‌گوید: «شما تردید نکنید که کودتاگران کاملاً آماده‌اند که به بهانه اسلامی کردن علوم انسانی و اسلامی کردن دانشگاه‌ها، تمام دانشگاه‌ها را از اساس تعطیل کنند.»



گفت و گو با محمدرضا داورزنی، رییس فدراسیون والیبال ایران
"محمد رضا داورزنی: به بی توجهی صدا و سیما اعتراض داریم"

به دنبال موفقیت تیم ملی بسکتبال ایران که برای اولین بار به مسابقات جام جهانی صعود کرد، تیم ملی والیبال ایران نیز در مسابقات انتخابی قهرمانی جهان، با گذشتن از سد تیم¬های قدرتمندی همچون کره جنوبی برای اولین بار خارج از خاک خود به مرحله نهایی مسابقات قهرمانی والیبال جهان راه یافت. محمدرضا داورزنی، رییس فدراسیون والیبال ایران به زمانه می‌گوید: «دستیابی به اهداف کلان، حاصل یک برنامه‌ی درازمدت است. یکی از اعتراضات جدی‌مان به رسانه‌ی ملی کشور این است که آن قدری که به فوتبال توجه می‌کند، به این ورزش‌ها توجه نمی‌کند.»