Mar 2008


مجله ورزشی هفته
کشتی فرنگی جلوتر از کشتی آزاد

در «مجله‌ی ورزشی» این هفته دستاوردهای اخیر کشتی، مشت‌زنی و فوتبال ایران در قاره آسیا را بررسی می‌کنیم. گفت‌وگوهایی هم داریم با محمدعلی صنعتکاران، نایب رییس فدراسیون کشتی، و فریبرز شمس دبیر فدراسیون مشت‌زنی ایران.



گفت و گو با هادی خرسندی، شاعر، طنزپرداز، نویسنده، روزنامه‌نگار:
دوساله بودم که به دنیا آمدم

در مجله این هفته که مصادف با تعطیلات عید نوروز است با هادی خرسندی شاعر، طنزپرداز، نویسنده، روزنامه‌نگار و در چند سال گذشته، کمدین سرشناس ایرانی که مقیم لندن است گفتگو کرده‌ام. خرسندی می‌گوید: «‌اول با کشیدن کاریکاتور شروع کردم. منتها کاریکاتور کشیدن سخت بود؛ کاغذ می‌خواست، قلم می‌خواست، میز می‌خواست، مرکب مخصوص می‌خواست. آن موقع‌ها این خودکارهای بیک و روان‌نویس‌ها این جوری نبود و من چون فقرم اجازه نمی‌داد که اینطور ابزار و وسایل را داشته باشم، دیدم که خیلی راحت‌تر است که همین مداد جوهری را به زبانم بزنم و طنز، یا آنچه که آن موقع‌ها می‌گفتند فکاهی بنویسم.»



گفت‌وگوی اختصاصی با وحید هاشمیان
مجله ورزشی نوروزی با وحید هاشمیان

در مجله ورزشی ویژه نوروز با وحید هاشمیان بازیکن تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه هانوفر آلمان گفت‌وگو کردم. هاشمیان هم اکنون از سوی علی دایی، سرمربی جدید تیم ملی فوتبال ایران برای عضویت در این تیم انتخاب شده است.



گزارشی از شب همستگی با دانشجویان در بند در ایران
شب همبستگى با دانشجويان در بند

پنج‌شنبه شب هنرمندان در لندن سیاسی شدند و برای اعلام حمایت خود از دانشجویانی که در ایران زندانی هستند، گرد هم آمدند. آنان به فراخوان ایرج جنتی‌عطایی، ترانه‌سرا مقیم لندن پاسخ مثبت دادند که چندی قبل با دانشجویان دربند، اعلام همبستگی کرده بود و از سایر هنرمندان ایرانی نیز خواسته بود به او بپیوندند.



افشین قطبی در گفت و گو با زمانه:
نمی‌دانم چی شد که سرمربی نشدم

در مجله‌ی ورزشی این هفته نگاهی داریم به عملکرد باشگاههای ایرانی در مسابقات فوتبال قهرمانی باشگاههای آسیا. و گفت‌وگویی هم داریم با افشین قطبی، سرمربی تیم پرسپولیس. قطبی می‌گوید: «قبل از اعلا‌م‌شدن مربی تیم ملی، روز قبلش من جلسه داشتم با فدراسیون فوتبال ایران و ما را بردند به سازمان تربیت بدنی. با آقای هاشمی (معاون سازمان تربیت بدنی) ‌هم ما صحبت کردیم. بنا بود که بنشینیم و راجع به چیزهای مختلف قرارداد صحبت بکنیم. بعد من باید با پرسپولیس می‌رفتم به شیراز و پرواز کردم با تیم. آنشب به من تلفن شد از سوی آقای تاج (‌عضو هیئت رییسه فدراسیون فوتبال) و آقای تاج به من گفت که انتخاب تمام شد و شما مربی تیم ملی هستید.»



گزارشی از مراسم زنان ایرانی لندن در روز ۸ مارس:
باید از زنان داخل ایران حمایت کنیم

در بعضی از کشورها از جمله در ایران، به سبب سختگیری‌های حکومت، زنان اجازه نیافتند تا روز خود را گرامی بدارند. در حالی که هدف اصلی برگزاری روز جهانی زن رسیدگی به وضع زنان در کشورهایی مثل ایران است که حکومت و قانون‌گذاران حاضر به رعایت قوانین بین‌المللی درباره‌ی زنان نیستند. در لندن هم با همت پژوهشگران ایران، مراسم ویژه‌ای تحت عنوان ما را از یاد نبرید، در حمایت از زنان ایرانی برپا شد. در این مراسم که در باشگاه روزنامه‌نگاران لندن برگزار شد، فیلم صامتی از تظاهرات صلح‌آمیز زنان در یکی دو سال گذشته در ایران و سرکوب این تظاهرات توسط نیروی ویژه‌ی انتظامی نمایش داده شد.



گفتگو با علی دایی و رحمان رضایی

فرنگیس محبی: «به گفته مقامات ورزش و فوتبال ایران شخصیت ویژه، تجارب و قابلیت‌های علی دایی، او را بهترین گزینه برای سرمربی‌گری تیم ملی، ساخته است. در هر حال علی دایی، چهره معتبری در نزد فدراسیون بین‌المللی فوتبال و کنفدراسیون فوتبال آسیا است. او با به ثمر رساندن 109 گل برای تیم ملی، رکورد دار جهان است و در گذشته به عنوان بهترین بازیکن آسیا نیز انتخاب شده است. دایی سابقه بازی در تیم‌های معتبر جهان چون بایرن مونیخ و هرتابرلین را دارد و در اولین تجربه مربی‌گری خود، فصل گذشته تیم سایپا را به مقام قهرمانی لیگ فوتبال ایران رساند.»



گزارشی از مرگ و زندگی عزیزالله اثنی‌عشری:
مرگِ عزیز ایرانی‌های ساکن غربت

در لندن هم من شاهد خاکسپاری دوستان و آشنایان زیادی بوده‌ام که در چند گورستان لندن، که ایرانیان بیشتر اقوامشان را در آنجا به خاک می‌سپارند، به خواب ابدی رفته‌اند. اما مراسم تشییع جنازه‌ای که در گورستان هندون در شمال لندن، شاهد آن بودم، حال و هوای دیگری داشت. مراسم برای عزیزالله اثنی‌عشری، دوست بسیار عزیز نه تنها من، بلکه خیلی از ایرانی‌های در لندن بود. گوش‌تا‌گوش نگاه کردم، همه نوع ایرانی در آنجا دیدم. سیاسی، غیرسیاسی، هنرمند، مذهبی، لامذهب، روحانی، سلطنت طلب و کمونیست.