Jan 2009


گفت‌ و گو با بیژن فرهنگ دره‌شوری، كارشناس و پژوهشگر محيط زيست و عكاس طبيعت
«حالا شده‌اند حامی لاک‌پشت‌ها»

مهندس بیژن فرهنگ دره‌شوری كارشناس و پژوهش‌گر محيط زيست و عكاس طبيعت است. تاسیس نخستین «ژئو پارک» خاورمیانه و احیاء «لاک‌پشت پوزه عقابی» در جزیزه قشم از ماندگارترین آثار این کوشنده محیط زیست ایران است. قرار است سومین جایزه ملی حمایت از حیوانات «نشان خروس سپید» به ایشان اهدا شود. «نشان خروس سپید» جایزه‌ای‌ است که هر ساله از سوی «انجمن حمایت از حیوانات اصفهان» به کوشاترین فرد یا گروهی که در جهت حمایت از حیوانات و حفظ دخائر ژنتیکی تلاش کرده باشد اهدا می‌شود.



گزارشی از مراسم رونمایی قدیمی‌ترین نسخه خطی غزلیات حافظ
«حافظ، حافظ و نگهدارنده‌ی ما است»

مراسم رونمایی از قدیمی‌ترین نسخه خطی غزلیات حافظ، عصر روز دوشنبه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. در این مراسم جمعی از ادیبان، حافظ‌‌پژوهان و همچنین هنرمندان و مردم علاقه‌مند حضور داشتند. آقای دکتر فردوسی، کاشف این کتاب در فیلمی چند دقیقه‌ای خطاب به مدعوین گفت: «فکر نمی کنم اغراق کاملاً بی معنایی باشد اگر بگوییم که در این ششصد سالی که بر ما گذشته است، حافظ نقش متعادل کننده‌ای در فرهنگ ما ایفاء کرده است.»



گفت و گو با دکتر هومن ملوک‌پور، دامپزشک و یکی از خریداران سگ‌های خیابانی
فروش بی‌رحمانه سگ‌ در خیابان‌های تهران

مدت‌هاست شاهد هستیم که در تهران بر سر تقاطع‌های خیابان‌های شلوغ و پرتردد، به خصوص در شمال شهر افرادی مبادرت به فروش سگ‌هایی بعضاً یک‌روزه یا چند‌روزه می‌کنند که این موضوع معضلاتی به وجود آورده که علاوه بر ظلمی که به‌ این حیوانات بی‌پناه می‌شود خانواده‌هایی را هم که این سگ‌ها را می‌خرند با مشکلات عدیده روبه‌رو کرده است. به همین بهانه با خانم صدف احمدی یکی از خریداران این سگ‌ها و همچنین دکتر هومن ملوک‌پور، دامپزشک گفت و گو کرده‌ام



گفت‌ و گو با دکتر علی فردوسی، کاشف قدیمی‌ترین نسخه غزلیات حافظ
«ساقی بیا، که یار ز رخ پرده برگرفت»

دکتر علی فردوسی پس از نزدیک به ربع قرن تحقیق و پژوهش، چندی قبل موفق به کشف نسخه قدیمی غزلیات حافظ شد که قرار است روز دوشنبه در تهران این کتاب رونمایی شود. انتشارات دیبایه به مدیریت شهرداد میرزایی انتشار این کتاب را برعهده دارد که به‌زودی در دسترس علاقمندان قرار خواهد داد. او در گفت‌ و گویی با زمانه می‌گوید:‌ «اشتراک ما در حافظ، یک اشتراک معنوی است که از ما یک جامعه، یک جماعت هم‌دل می‌سازد، یک کشور می‌سازد و قدر این‌ها را باید بدانیم.»



گفت‌ و گو با استاد گلپا (بخش دوم)
«مست مستم، ساقیا دستم بگیر»

مینو صابری: گلپا در گفت ‌و گو با زمانه می‌گوید: «استاد نورعلی‌خان می‌گفت اگر شما می‌خواهید آواز بخوانید که آقای ادیب دارد می‌خواند، آقای طاهرزاده به این قشنگی می‌خواند، آقای فاخته‌ای، آقای بنان می‌خوانند تو اگر می‌خواهی بخوانی باید یک چیزی بخوانی غیر از این چیزها باشد. وقتی این‌ها هستند تو می‌خواهی چه بخوانی؟ تو باید یک چیزی بخوانی که بهتر از آن‌ها باشد، یا اگر بهتر نیست کمتر از آن‌ها نباشد و یک سبک معینی داشته باشی، یک مکتبی را باز کنی.»



گفت‌وگو با استاد گلپا (بخش اول)
گلپا: موسیقی، تنها ردیف نیست

استاد اکبر گلپایگانی معروف به «گلپا» نیاز به معرفی ندارد. بیشتر ایرانی‌ها، آن‌قدر با آثار گلپا آشنایی دارند که حتی بدون داشتن سواد موسیقی بتوانند تفاوت سبک آوازی گلپا را با سایر اساتید موسیقی سنتی ایران تشخیص دهند.



:گفت ‌و گو با بهزاد فراهانی
بهزاد فراهانی: آرزو دارم نقش خسرو روزبه را بازی کنم

مینو صابری:‌ بهزاد فراهانی در سال ۱۳۲۳ در یکی از روستاهای فراهان به‌دنیا آمد. مادر او که ازخوانین آن روستا بود با شعر و هنر انس و الفت داشت و پدرش که از صدای خوبی بهره‌‌مند بود، از شهادت‌خوان‌های برجسته‌ی فراهان به‌شمار می‌آمد و به همین دلیل بهزاد‌فراهانی از شش سالگی شروع به تعزیه‌خوانی کرد. بهزاد فراهانی در سال ۱۳۴۸ وارد عرصه سینما شد که علاوه بر ایفای نقش، فیلمنامه نیز می‌نوشت. در سال هزاروسیصد و پنجاه و دو به فرانسه رفت و تآتر ملی فرانسه را در استرانسبورگ تمام کرد. او علاوه بر پنجاه، شصت اثری که برای سینما، رادیو، تلویزیون وتئاتر نوشته کار ترجمه نیز کرده است.