Dec 2008


گفت و گو با شهرام ناظری پیرامون اجرا نکردنش در مراسم بزرگداشت مولانا در قونیه
شهرام ناظری: ‌اجرا نکردن برنامه، برای من مثل اجرا بود

شهرام ناظری که برای چندمین بار در مراسم بزرگداشت مولانا در قونیه شرکت و برنامه‌های موفقی اجرا کرده بود، امسال به دلیل وضع نابسامان در قونیه از اجرای برنامه خودداری کرد. ایشان در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «در جاهای مختلف، به صورتی که نه در شأن فرهنگ ایران است و نه در شأن مقام شامخ مولانا و نه از نظر فرهنگی قابل توجیه است، بدون در نظر گرفتن فرهنگ خاص موسیقی ایران، برنامه‌های بی‌رویه انجام می‌دهند. فرق یک هنرمند متعهد با کسی که متعهد نیست این است که یک جاهایی کار نکردنش، مثل کار کردن است.»



گفت‌وگو با عباس قادری
عباس قادری: فقط در عروسی‌ها و مهمانی‌ها می‌خوانم

عباس قادری خواننده ترانه‌های مردمی یا به‌عبارتی کوچه بازاری در سال ۱۳۲۶ در تهران متولد شد. اوایل دهه‌ی پنجاه بود که با اجرای ترانه‌های، بدنام و زیارت (زوار) صفحه‌اش جزو صفحه‌های پرفروش آن روزها شد و نام عباس قادری بر سر زبان‌ها افتاد. قرار بود با عباس قادری گفت‌وگوی مفصلی درباره‌ی فعالیت هنری‌اش و هم‌چنین حال و هوای آن روزهای تآترها و کاباره‌ها داشته باشم که به دلیل سفری که به خارج از کشور داشتند با ایشان تلفنی گفت و گوی کوتاهی انجام دادم



شب یلدای زمانه، در کنار پوری‌ بنایی

شب یلدا، یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های ایرانی است. شب ۳۰ آذر هر سال، ایرانی‌ها فرارسیدن طولانی‌ترین شبِ سال را جشن می‌گیرند. به همین مناسبت با دکتر شاهین سپنتا، ایران پژوه درباره‌تاریخچه‌ی شب یلدا گفت و گو کردم و سپس سراغ پوری بنایی و داریوش اسدزاده، دو بازیگر قدیمی رفتم و از آن‌ها خواستم تا خاطراتش را از شب یلدا بگویند



گفت و گو با عباس شیر خدا، مرشد و شاهنامه‌خوان
«مگر همیشه باید شیرخدا بخواند؟»

مینو صابری: عباس شیر خدا، مرشد است و سال‌هاست که همه ‌روزه با نواختن ضرب زورخانه‌‌ای و شاهنامه‌خوانی آن‌هم با صدای رسا و تأثیر‌گذار در رادیو ایران، هم‌میهنان خودش را به سحرخیزی و ورزشکاری دعوت می‌کند. شیر خدا در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «یک‌سری افراد در این کشور هستند مثل آقای تختی که به نظر من تک‌خال کشتی دنیا است. هر چند ممکن است دنیا کشتی‌گیران زیادی داشته باشد. نمی‌توانم به خودم تک‌خال بگویم، ولی فکر نمی‌کنم کسی بتواند این حماسه را با این هیجان بگوید.»



گفت‌ و گو با عباس تهرانی‌تاش، نوازنده پیشکسوت قره‌نی
«از همان اسباب‌بازی ‌فروشی، عاشق موسیقی شدم»

عباس تهرانی تاش از آخرین نوازندگان قره‌‌نی در موسیقی ایرانی است. او که در سال‌های دور، از محضر اساتید برجسته موسیقی بهره‌ها برده، در سن ۸۰ سالگی هم‌چنان خوش می‌نوازد. عباس تهرانی در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «هفت ساله بودم که شب‌های جمعه با مادرم به زیارت حضرت عبدالعظیم می‌رفتیم، آن‌جا اسباب‌بازی فروشی بود، روزی مادرم گفت کدام ‌یک از این اسباب‌بازی‌ها را دوست داری برایت بخرم؟ گفتم نی‌لبک را می‌خواهم، مادرم گفت این‌همه عروسک، ماشین، گفتم نه، آن ‌را می‌خواهم.»



گفت‌ و گو با خلیل جوادی، سُراینده‌ی ترانه «خیابان ‌خواب‌ها» و شعر طنز «محکمه الهی»
«ما ایرانی‌ها سلیقه‌مان را تحمیل می‌‌کنیم»

مینو صابری: خلیل جوادی از شاعران و ترانه‌سرایان معاصر ایران است که پیش‌ترها با شعر «خیابان خواب‌ها» به شهرت رسید. چندی ا‌ست که خلیل جوادی به شعر طنز روی آورده و«محکمه الهی»، یکی از سروده‌های پرآوازه‌ی اوست. خلیل جوادی در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «‌برای کارشناسانی که در شورای شعر وزارت ارشاد نشسته‌اند، بستگی دارد آن کسی که اثر هنری‌اش را ارائه می‌کند، چقدر اعتبار هنری داشته باشد. بعضی‌ها کارشان ضعیف است، می‌رود ارشاد، سانسور که نه، رد می‌شود، بعد این‌ها قضیه را جور دیگری عنوان می‌کنند. البته سلیقه‌ای هم، برخورد می‌شود.»



گفت و گو با دکتر حمیدرضا فتاحیان، سرپرست تیم جراحی درمان پارگی رباط صلیبی در حیوانات
اصلاح پارگی رباط صلیبی در سگ، برای اولین‌بار

در روزهای اخیر، دو عمل جراحی بی‌سابقه روی دو قلاده سگ برای اولین بار در ایران انجام شد. در این جراحی که توسط یک تیم هشت نفره به سرپرستی دکتر حمیدرضا فتاحیان انجام شد، درمان پارگی رباط صلیبی توسط مواد پلی استری صورت گرفت. سرپرست این تیم جراحی می‌گوید: «تا قبل از آن‌که این‌گونه جراحی‌ها در ایران انجام شود، حیواناتی که از این عوارض مثل شکستگی‌های ستون مهره، یا مشکلاتی که در لگن این‌ها اتفاق می‌افتاد رنج می‌بردند، به روش انسانی و با داروهای بیهوشی با میزان خیلی بالا از درد خلاص می‌‌شدند.»