Nov 2008


گفت و گو با رامین بحرانی، کارگردان فیلم «خداحافظ سولو»
«من فیلمساز جهان سومی نیستم»

رامین بحرانی با فیلم تازه‌اش «خداحافظ سولو» در فستیوال فیلم لندن شرکت کرده، فیلمی در‌باره یک راننده تاکسی سیاه‌پوست که مردی به نام ویلیام را سوار می‌کند که از زندگی‌اش خسته شده و می‌خواهد خود را بکشد. رامین در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «تاد مکارتی می‌گوید استیل فیلم «اوراق‌چی»، استیل جهان سومی بود. نمی‌دانم جهان سوم یعنی چه؟ ایشان فکر می‌کند چون منتقد ورایتی و سفید‌پوست آمریکایی است، می‌تواند به چشمان کیارستمی نگاه کند و بگوید شما از جهان سوم آمده‌اید و فیلم‌ شما جهان سومی است».



جيمز باند غمگين سينما

بررسی تحول نقش جيمزباند در سينما از ابتدا تا امروز هدف اين نوشته کوتاه نيست، اما فلاش بکی سريع به جيمزباندهای قبلی سينما از شون کانری گرفته تا راجر مور، تيموتی دالتون، پير برازنان و اينک دنيل کريگ، نشان می‌دهد که اين نقش تا چه حد تغيير کرده و چگونه با زمان پيش رفته و متحول شده است. دنيل کريگ برخلاف جيمزباندهای قبلی، مردی بسيار خشن و بی‌رحم است که مثل آب خوردن آدم می‌کشد.



به مناسبت درگذشت ميريام ماکبا، خواننده برجسته آفريقای جنوبی
درگذشت مادر آفريقا

در خبرها آمده که ميريام ماکبا، خواننده بزرگ آفريقای جنوبی، معروف به مادر آفريقا و ملکه آواز آفريقايی بر اثر سکته قلبی در سن ۷۶ سالگی درگذشت. ميريام در تمام دوران آپارتايد در آفريقای جنوبی يعنی از دهه ۶۰ تا اوايل دهه ۹۰، از مخالفان جدی و سرسخت حکومت نژادپرست آفريقای جنوبی بود و مخالفت خود را با سياست‌های تبعيض نژادی در اين کشور در ترانه‌ها و آوازهای خود منعکس کرده است. آوازهای او، ترانه‌هايی در دفاع از حقوق انسانی قاره سياه و بيانگر رنج‌ها و دردهای سياهان است.



عقده بادرماینهوف

ساخته شدن فیلم‌هایی چون «سقوط» و «زندگی دیگران» در سینمای آلمان، نشان‌دهنده گرایشی آگاهانه در میان سینماگران آلمانی به بازخوانی تاریخ گذشته، خصوصاً دوران سیاه و تلخ سیطره فاشیسم بر این کشور است. «عقده بادرماینهوف» (The Baader Meinhof Complex) ساخته اولی ادل (که در فستیوال لندن به نمایش درآمد)، نام فیلمی است که قصد مطالعه و بررسی جنبش آنارشیستی و تروریستی بادرماینهوف موسوم به جبهه گارد سرخ (RAF) را دارد.



موسیقی فیلم «زندگی به رنگ صورتی» (زندگی ادیت پیاف)
نه، من پشیمان نیستم

«زندگی به رنگ صورتی»، نام فیلمی درباره‌ی زندگی ادیت پیاف، خواننده‌ی بزرگ و شمایل افسانه‌ای فرانسوی است. این فیلم تقریباً مهم‌ترین دوره‌ی زندگی ادیت پیاف را در بر می‌گیرد و داستان آن بین سال‌های ۱۹۱۸ تا ۱۹۶۳ یعنی سال مرگ ادیت پیاف، در نوسان است. آهنگساز فیلم «زندگی به رنگ صورتی»، کریستوفر گانینگ، آهنگساز انگلیسی است که به خاطر آن برنده‌ی جایزه‌ی بافتا برای بهترین موسیقی فیلم شده است.



موسیقی فیلم «ببر خيزان، اژدهای پنهان»
سمفونی آب

موسيقی فيلم «ببر خيزان، اژدهای پنهان»، کار آهنگسازی به نام تن دان است که با برخی از مهم‌ترين فيلمسازان چينی از جمله انگ لی کار کرده است. انگ لی از موفق‌ترین فیلمسازان چينی، در دنیای غرب است. فیلمسازی که بیشتر فیلم‌های خود را در هالیوود و به زبان انگلیسی ساخته و می‌سازد. موسیقی فیلم «ببر خیزان، اژدهای پنهان»، ساخته آهنگساز چینی، تن دان است و جایزه اسکار بهترین موسیقی فیلم سال ۲۰۰۰ را کسب کرده است.



از بوش واقعی تا بوش اليور استون

از قبل می‌شد حدس زد پروژه جاه‌طلبانه اليور استون در‌باره جرج دبليو بوش، نتواند منتقدان را راضی کند. سکوت سنگين خبرنگاران و اهالی رسانه‌ها در سينمای ادئون لستر اسکوئر لندن بعد از تماشای فيلم دابيا (W) و واکنش سرد آنان به حماسه اليور استون در‌باره جرج بوش، نشان داد که استون نتوانسته نظر منتقدان سينما را در نخستين نمايش فيلم در لندن جلب کند.