Jul 2007


گفتگو با عدنان غریفی،نویسنده مقیم هلند
در ایران دروغ جاری‌ست، نخواندن متداول،‌ ادعا بسیار

عدنان غریفی شاعر و نویسنده ای که بیست سالی‌ست در هلند زندگی می‌کند، مدتی‌است تقریبا دست از نوشتن کشیده. او دلزده و خسته از دنیای نویسنده و خواننده می‌گوید: نویسنده‌ی خوب ایرانی را در نظر بگیرید که مخاطبش هلندی‌ست. یک هلندی بهتر او را می‌فهمد تا هموطنش. علتش عقب‌ماندگی حیرت‌آور فرهنگی در کشور ماست.



به بهانه سالروز میلاد سیمین بهبهانی
"برای مردم شعر می‌گویم"

به بهانه‌ی زادروز سیمین بهبهانی، بانوی غزلسرا، سراغش می‌رویم تا با او در مورد مسایلی که کمتر از آنها گفته صحبت کنیم. او که وارد هشتاد و یک سالگی‌ شده می‌گوید: «به من گفتند عبارت "دوباره می‌سازمت وطن" را یکی از نامزدان ریاست جمهوری روی پرچم‌اش گذاشته. اما گویا افرادی ایراد گرفتند مگر وطن خراب شده که "دوباره" بسازیمش؟...»



گفتگو با فرج سرکوهی،روزنامه نگار مقیم آلمان
نشانه‌های جعلی بودن یک اعتراف

نوع حرف‌هایی که مقابل دوربین بیان شد و از سر گیری پخش اعتراف‌ها بعد از چندین سال،خاطرات کسانی را زنده کرد که این دوران را قبلا پشت‌ سر گذاشت‌اند.
یکی از آنها فرج سرکوهی روزنامه‌نگار و سردبیر سابق ماهنامه‌ی «آدینه» است که قبل از دوم خرداد ۷۶ و در دوران ریاست جمهوری هاشمی در زندان اوین مجبور به اعتراف شد.



گفت‌وگو با رضا حسامی، بازیگر و کارگردان ساکن آلمان:
تئاتری‌هایی که پیتزا می‌رسانند

رضا حسامی، بازیگر و کارگردان ساکن آلمان، سال‌هاست بیرون از ایران دست از اجرای تاتر برنداشته. او در مورد هم‌دوره‌های مهاجرت کرده‌اش‌ می‌گوید: «یکی راننده تاکسی است، یکی پیتزا در خانه‌ها می‌رساند و دیگری کیوسک یا مغازه‌ کوچکی دارد؛ همه به دور از تاتر». حسامی خود را یکی از پوست‌کلفت‌ترین افرادی می‌داند که هنوز در عرصه تاتر باقی مانده‌است.



صيغه از نگاه شهرنوش پارسی‌پور:
مخالفت با مذهب مد روز است

برگزیده شدن شهرنوش پارسی‌پور به عنوان "زن سال" واکنش‌های اعتراض‌آمیز مختلفی را برانگیخت. یکی از دلایل این عکس العمل ها به دیدگاه‌ متفاوت پارسی‌پور در مورد "زنان" و البته پدیده‌ی «صیغه» برمی‌گردد. پارسی پور می گوید:"هیچ مردی با زنی که سه بچه دارد، ازدواج نمی کند. ولی فرض کنید او امکان دارد با یک سرباز جوانی که قادر به ازدواج نیست، ارتباطی داشته باشد. چه اشکالی دارد این ازدواج جنبه‌ی مشروع هم داشته باشد؟ یعنی صیغه شود؟



"زمین زنده" در ایران چه شکلی است؟

فعالان محیط زیست در هفتمین روز از هفتمین ماه از هفتمین سال هزاره‌ جدید میلادی، برنامه‌های هنری ويژه‌ای را برای دخیل‌کردن مردم‌ قاره‌ های مختلف در مسائل زیست محیطی برگزار کردند. بیشتر مردم ایران از طریق ماهواره اجرای زنده این مراسم را تماشا کردند.
اما این بیننده ها به دلیل برگزاری این کنسرت ها و پیامی که در همه قاره ها منتشر می شود، چقدرتوجه می کنند؟
سام خسروی فرد کارشناس محیط زیست،می گوید:"تا رفاه اجتماعی به یک حد معقولی نرسد، صحبت از محیط زیست موضوعی لوکس و فانتزی تلقی می‌شود. شما تا آب نداشته باشید، چطورمی‌خواهید از آب پاک حرف بزنید. "



مجوز موج مکزیکی زنان با امضای فیفا

فیفا و ای‌اف‌سی چند وقتی‌ست نامه‌ای دریافت می‌کنند که فرستندگانش تعدادی از فعالان زن و دختران فوتبال دوست‌ایرانی هستند. این نامه راهی‌ست برای دفاع از حق ورود زنان به ورزشگاه‌ها. زمانه گفت‌وگویی کرده است با یکی از امضاکنندگان این نامه: «خود مسئولان هم می‌دانند که ماجرا مثل سینماهای قدیم است که چون خانواده حضور نداشت‌ محیط مناسبی هم نداشت. الان خیلی‌ از این مسایل با یک محیط مناسب، یک جو مناسب خانوادگی، حل می‌شود...»



«پرواز آزادی» در ایران نمی‌نشیند

فرهاد و آرشید اول قصد داشتند با هواپیما از روی اقیانوس اطلس بگذرند. اما تصمیم‌شان عوض شد: ۹ ماه برنامه‌ریزی کردند تا نقشه‌ی پرواز به دور دنیا و فرود در ۴۷ فرودگاهِ ۳۲ کشور جهان عملی شود. در حالی‌که دو سوم این مسیر طی شده و دو کشور چین و روسیه به آنها اجازه فرود نداده اند،آنها قصد ندارند در ایران فرودی داشته باشند.



مشتریان جوان نیچه و پیامبر ایرانی‌اش

گفت‌وگو با مترجمی که زبان آلمانی را از طریق نیچه آموخته است. علی عبداللهی می‌گوید: «روحیه‌ی شورشگر نیچه و ستیزش با بت‌های اخلاقی باعث شده نسبت به او بیشتر گرایش پیدا شود. ولی به هر حال اقبال به چنین گفت زرتشت و این موضوع که خواننده‌ی ایرانی نسبت به زرتشت حساسیت دارد، بی‌تأثیر نبوده است».