خانه > فرنگیس محبی > مجله ورزشی > غول جوان ایرانی، جانشین رضازاده | |||
غول جوان ایرانی، جانشین رضازادهفرنگیس محبیmohebbi@radiozamaneh.comدر هفته گذشته، بیست و یکمین دوره از مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جوانان آسیا، با شرکت تیمهای ملی جوانان و نوجوانان کشورهای این قاره، در شهر «جوئنجوی» کره جنوبی آغاز شد. تیم ملی جوانان ایران هم با ترکیبی کامل در این مسابقات که در سالن «هواسان» برگزار شد، شرکت داشت. وزنهبرداران جوان ایران با کسب سه مدال طلا، هفت نقره و چهار مدال برنز، مقام نایبقهرمانی این دوره از مسابقات را از آن خود کردند. تیم ملی وزنهبرداری نوجوانان ایران نیز با شرکت در دهمین دوره از این مسابقات در کره جنوبی، با کسب ۱۱ مدال طلا، دو نقره و ۱۱ مدال برنز، قهرمان آسیا شد. سعیدعلی حسینی، وزنهبردار فوقسنگین ایران در وزن +۱۰۵ کیلوگرم، با کسب سه مدال طلا، قهرمان آسیا شد. او موفق شد در یکضرب: وزنهی ۲۰۶ کیلوگرمی، در دو ضرب: وزنهی ۲۴۵ کیلوگرمی را بالا ببرد و با مجموع ۴۵۱ کیلوگرم، سه رکورد جهانی را بهبود ببخشد. بهداد سلیمی، دیگر وزنهبردار ایران در این وزن، سه مدال نقره گرفت و نایبقهرمان این رقابتها در این دسته شد. با سعید علی حسینی که فدراسیون وزنهبرداری جهان به او لقب «غول جوان ایرانی» را داده است، گفت و گو کردهام. همچنین، با حسین رضازاده، صاحب دو مدال طلای المپیک و قهرمان پیشین جهان که به عنوان مدیر تیمهای ملی وزنهبرداری ایران، به همراه جوانان و نوجوانان ایران در کره جنوبی حضور داشت، گفت و گو کردهام.
سعید علی حسینی دربارهی موفقیتهایش میگوید: خدا را شکر، توانستم با کمکهای خدا، در مجموع، رکوردهای یک ضرب و دو ضرب را بزنم. یکی از این رکوردها هم از آن خودم بود که در بازیهای آسیایی زده بودم. خوشحال هستم که توانستم برای کشورم افتخار کسب کنم و مایهی سربلندی کشورم باشم.
مقداری از آمادگیتان بگویید. قبل از این مسابقات، شش ماه در اردو بودیم. چهار ماه در مناطق نفتخیز جنوب و دو ماه هم در اردوی تیم ملی بودم. تدارکات خوبی را پشت سر گذاشتیم تا بتوانیم نتیجهی خوبی بگیریم. پدر شما، آقای علی حسینی که ایشان هم قهرمانی آسیا را عهدهدار است، در آمادگی روحی و بدنی شما چقدر تأثیرگذار بود؟ مسلماً ایشان هم در باشگاه و هم در خانه خیلی به من روحیه میدهد. با کمکهای ایشان است که در این چند سال توانستهام به موفقیت برسم. جا دارد، اینجا از ایشان تشکر کنم. وزنهبردار دیگر ایران، آقای بهداد سلیمی هم نایب قهرمان شد. کلاً شما نایب قهرمانی تیم ملی جوانان و قهرمانی تیم ملی نوجوانان را در وزنهبرداری، مدیون چه میدانید؟ چون حسین رضازاده در دستهی +۱۰۵ کیلو وزنه میزد، ایشان باعث شده وزنهبرداری ایران در دستهی +۱۰۵ کیلو پیشرفت بیشتری داشته باشد. به همین خاطر، وزنهبردارها بیشتر به دستهی +۱۰۵ کیلو روی میآورند که باعث میشود وزنهبردارهای خوبی در ایران پیدا شوند. هشت سال است که در وزنهبرداری کار میکنم و حدود چهار سال است که در حوزهی تیم ملی فعالیت میکنم. با کمک و حمایت فدراسیون و مربیها توانستیم به این موفقیت برسیم.
حسین رضازاده، صاحب دو مدال طلای المپیک و قهرمان پیشین جهان، به عنوان مدیر تیمهای ملی وزنهبرداری ایران، به همراه جوانان و نوجوانان ایران در کره جنوبی حضور داشت. با رضازاده که به علت بیماری قادر به حضور و دفاع از مقام قهرمانیاش در بازیهای المپیک پکن نشد و با ورزش قهرمانی برای همیشه خداحافظی کرد، گفت و گو کردهام. موفقیتهای تیمهای ایران در کره جنوبی را مدیون چه عواملی میدانید؟ تیمهای جوانان و نوجوانانی که در مسابقات آسیایی در کره جنوبی، به مقام اول و نایب قهرمانی دست پیدا کردند، ۱۶ نفر بودند که از بین ۴۰ نفر انتخاب شده بودند. حدوداً سه ماه شبانهروزی در اردوهای تیم ملی، زیر نظر کادر فنی، تمرینات خیلی خوب و مرتبی انجام دادند. این موفقیتها به کمک و لطف خداوند و تلاشهای خود وزنهبردارها، حمایتهای فدراسیون وزنهبرداری، آقای افشارزاده که شبانهروز زحمت کشید و تلاشهای کادر فنی به دست آمد. سطح این بازیها چطور بود؟ سطح این دوره از مسابقات خیلی بالا بود. چندین رکورد آسیایی و جهانی جابجا شد. در تیم نوجوانان کشورمان در دستهی فوقسنگین، آقای داوودی به عنوان بهترین وزنهبردار آسیا انتخاب شد. در تیم جوانان هم آقای حسینی به عنوان بهترین وزنهبردار انتخاب شد. همچنین آقای حسینی رکورد یک ضرب و دو ضرب جوانان جهان را جابجا کرد. در مورد شکستن این رکوردها گفتید. آیندهی سعید علیحسینی را چگونه میبینید؟ چون رکوردهایی که شکست، در مجموع ۲۵ کیلوگرم با رکورد بزرگسالان اختلاف دارد. به قول معروف، آیندهی همه دست خداوند است. رکوردهای آقای حسینی در حدی است که باید خودش تلاش کند. ما هم کمک کنیم و از او حمایت میکنیم که آسیبدیدگی پیدا نکند و بتواند انشاالله در مسابقات بزرگ جهانی و المپیک با رکوردهای خوب، برای کشور عزیزمان اعتبار کسب کند. شما دومرتبه به صحنههای جهانی وزنهبرداری برگشتهاید. این خاطرههای خودتان را زنده میکند. بله، همینطور است. چندین سال در مسابقات بزرگ جهانی و المپیک وزنه میزدم. برای مسابقات جوانان آسیا که آقای حسینی را هدایت میکردم، یاد خودم و دوران جوانیام میافتادم که روی سکو میرفتم و وزنهها را بلند میکردم. فکر نمیکنید بازنشستگی خودتان از این ورزش که هنوز در اوج قدرت بودید، یک مقدار زود بود؟ نه، ۱۲ـ ۱۳ سال، همه ساله رکورد دنیا را ترقی میدادم و مدال طلای جهان و المپیک را میگرفتم. در آخرین المپیک هم که متأسفانه چون بیماری پیدا کردم، نتوانستم حضور پیدا کنم. حالا هم سعی و تلاشمان این است که روی جوانها کار کنیم، برنامهریزی جدیدی انجام دهیم که انشالله بتوانند راه ما را ادامه دهند.
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
خدا کنه این یکی دیگه سر عقل باشه و روی سینهاش ابوالفضل ننویسه و بعد از قهرمانی عکس سید علی خامنهای رو بالای سرش نبره.
-- یک دوست ، Dec 13, 2008مرسی از مطلب جالب. امیدوارم این قهرمان هم بتونه در المپیک برای ایران و خودش مقام بیاره. با (یک دوست) در نظر قبلی هم مخالفم...قضیه سر عاقل بودن نیست، قضیه اعتقاداتی هست که یکسری دارن و ای کاش به جای توهین و کوچک شمردن اینارو بپذیریم واگر باورهایی هم به نظرمون غلط میان دربارش راهکار بدیم.
-- پویا ، Dec 14, 2008آقای حسینی مدالش رو به کی تقدیم کرده؟
-- ابوذر ، Dec 15, 2008در مصاحبه ها خود ورزشکار و همچینین رضازاده (مربی؟) از کمک الهی و لطف مسؤولین می گویند! امیدوارم در ایران هم رسم بشود که در این موارد یه مقدار واقع بینانه تر و فنی تر سخن بگویند. مثلاً از فیزیک مناسب چسمی و ژنتیک خوب برای قهرمانی، تلاش و کار مدام و با برنامه، و روش های سیستماتیک پرورش قهرمان بگویند. با این گفتمانی که این دوستان به کار می برند گویی غیر از تقدیر و لطف مسؤولان چیزی قابل ذکر دیگری وجود ندارد، و گویا همه چیز کمابیش قائم به بخت و قائم به فرد (مجموعاً الله بختکی؟!) است (خودمانیم، گمان می کنم در بسیاری از موارد واقعاً چنین است) البته تشکر های بیخودی از آدم ها فقط منحصر به عالم ورزش نیست....در مورد کامنت های قبلی هم مایلم بگم که من هم کمابیش با نظیر "یک دوست" موافقم و مانند "پویا" این امر را مرتبط به احترام به اعتقادات دیگران نمی دانم. باید کسانی که به خصوص در سطح ملی و جهانی قرار می گیرند شیوه ی رفتار مقتضی، متمدنانه، و موجه را بیاموزند. داشتن اعتقادات دینی به خودی خود ایرادی نیست- حتی می تواند فضیلت باشد- ولی ابراز آن باید به شیوه ای زیبا و مناسب صورت بگیرد. به نظر من هم اون "ابولفضل" بزرگ روی پیراهن رضازاده کمی بی لطف و سطح پائین بود و ابراز ارادت های ایشان هم به مقام رهبری (حتی اگر واقعی هم باشد)رفتار مناسبی برای یک قهرمان/پهلوان در مقابل یک صاحب قدرت نیست/نبود. به امید روزی که همه ی استعداد های کشورمان به گونه ای نظام مند شکوفا شوند و برای خودشان و کشورمان مایه ی آبرو و افتخار باشند.
-- مهدی ، Dec 15, 2008