خانه > رادیو همایش > استادان ادب و هنر > مولویپژوهان در مراسم رونمایی کتاب «انسانم آرزوست» | |||
مولویپژوهان در مراسم رونمایی کتاب «انسانم آرزوست»سعید شکیبامراسم جشن رونمایی کتاب «انسانم آرزوست» که به همت انتشارات نگاه و مجلهی بخارا در تهران برگزار شد، موضوع برنامهی این هفتهی رادیو همایش است. این کتاب که گزیده غزلیات شمس به انتخاب و شرح بهاءالدین خرمشاهی است، شامل 400 غزل است که در هفتصد صفحه به چاپ رسیده است.
در این مراسم که با حضور اساتیدی همچون: سیمین بهبهانی، جواد مجابی، رضا سیدحسینی ، کامران فانی، بهاءالدین خرمشاهی، غلامسحین سالمی، محمد استعلامی و جمشید مشایخی برگزار شد، سخنرانان در مورد مولانا، غزلیات شمس و شرح کتاب انسانم آرزوست به سخنرانی پرداختند. در پایان این مراسم به سراغ اساتید و مولویپژوهان حاضر در مراسم رفتم و با هر کدام از آنان گفتگوی مختصری در ارتباط با مولانا و شخصیت وی داشتم که با پاسخهای متفاوت و جذابی روبرو شدم. این گفتگوها را در انتهای برنامه خواهیم شنید. در ابتدای این مراسم، بیتا رهاوی دو غزل از غزلیات مولانا را خواند که با استقبال حضار روبرو شد. سپس علی دهباشی، مدیر مجلهی بخارا و مجری این مراسم گفت: مولویپژوهی در ایران سابقهی چندان طولانی ندارد. از 130 سال پیش كه منتخباتی از دیوان شمس را رضا قلیخان هدایت همراه شرح حالی از مولانا در تبریز منتشر كرد گامهای ارزندهای در شناساندن مثنوی و غزلیات شمس و دیگر آثار مولانا برداشته شده است. در ادامه دهباشی خواهان ایستادن حضار و قرائت فاتحه به یاد زنده یادان جلالالدین همایی، بدیعالزمان فروزانفر، سید صادق گوهرین، محمدتقی جعفری، سید جلال الدین آشتیانی، عبدالحسین زرین كوب شد.
سپس دکتر محمد بردبار، در سخنانی گفت برخی معتقد که با توجه به وسعت آثار و شخصیت مولانا، شمس در حاشیه شخصیت او قرار گرفته است. وی در ادامه افزود: زمانی که شمس به مولانا رسید، انسان بسیار پختهای بود که در طول سفرها، دیدارها و مناظراتی که با استادان مختلف داشت، تجربیاتی کسب کرده بود و ذهنی سرشار از علوم اسلامی داشت.
وی با اشاره به برخی از افراد که مثنوی همواره در دستشان است، اما مطالعهی این اثر راه حل رهایی بخش در زندگی آنها به همراه نداشته است گفت: مطالعه اینگونه آثار مولانا هیچ دستاوردی در برنخواهد داشت. بازکردن رمز و رموز آثار مولانا یک مجاهدت مقدس است .
در ادامهی این مراسم، پیام دکتر قمر آریان که به علت بیماری نتوانسته بود در مراسم حاضر شود قرائت شد و پس از آن محمد استعلامی و توفیق سبحانی هر کدام در سخنانی به شخصیت مولانا، غزلیات شمس و کتاب انسانم آرزوست پرداختند.
وی افزود: مولانا متعلق به همه ایرانیان است، اما من به دلیل دانش اندکی که دارم کمتر از آثار وی یاد گرفتهام. بهاءالدین خرمشاهی، آخرین سخنران این مراسم بود. |
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
|
نظرهای خوانندگان
very very good exlent
-- بدون نام ، Dec 3, 2007vaghean jalaseye besiar cheepi bud. baese sharmandegie dar morede ensane bozorgi meske molana in adama bekhan harf bezanan va unam be in surat..... ina aslan hadesho nadaran, faghat dargire pusto surato show dadane etelaate zaheri.... ke hich rahi va rabti be molana nadare. baese khejalate mast ke inghadr dur bashim va esme ostad ham ru khodemun bezarim.
-- razieh neshat ، Dec 11, 2007