Dec 2008


گفت و گو با دکتر کامران خاشع، موسیقی‌دان و آهنگساز ایرانی
«از موسیقی ایرانی به عنوان دنده‌ی پنجم استفاده می‌کنم»

محمد تاج‌دولتی: دکتر کامران خاشع یکی از این موسیقی‌دان‌ها و آهنگسازان ایرانی‌تبار است که از بیش از سه دهه‌ی پیش در ایتالیا به تدریس موسیقی و آهنگ‌سازی اشتغال دارد. دکتر خاشع در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «من همیشه از موسیقی ایرانی به عنوان دنده‌ی پنجم استفاده کردم. یعنی حس می‌کنم می‌توانم یک چیزی داشته باشم که در محیط اروپایی چیزی بیشتر از آن امکانی است که آن‌ها دارند. موزیسین‌ها خیلی می‌پسندند. چه شاگردهای قبلی و چه شاگردهای فعلی، چه همکاران، خیلی می‌پسندند.»



گفت و گو با محمود معراجی، نقاش ایرانی و برنده نخست فستیوال جهانی پرتره
«می‌خواهم از دوستانم تاریخ بسازم»

محمد تاج‌دولتی: هفته‌ی گذشته در جریان فستیوال جهانی پرتره که در شهر تورنتو و با حضور هنرمندانی از چین، آمریکا، سوییس و چند کشور دیگر و نیز صدها نقاش کانادایی با تعلقات فرهنگی و ملیتی گوناگون برگزار شد، محمود معراجی، نقاش ایرانی، جایزه اول این فستیوال را به خاطر پرتره‌ای که از لوون هفتوان، هنرمند ایرانی تئاتر در کانادا کشیده است، دریافت کرد. معراجی در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «سعی می‌کنم از آدم‌هایی که از نظر هنری یا حتی اقتصادی در جامعه فعال و تأثیر‌گذار هستند، به شکلی قدردانی بشود. یا خودم قدر‌دانی کنم.»



گفت و گو با احمد سخاورز، کاریکاتوریست، نقاش و مجسمه‌ساز
«برداشت‌های بیننده، بخشی از آثار من است»

محمد تاج‌دولتی: احمد سخاورز در میان کاریکاتوریست‌های ۴۰، ۵۰ سال اخیر تاریخ ایران نامی بسیار آشنا و صاحب سبک است. کاریکاتوریست مشهور دوران پیش از انقلاب، سال‌هاست با مهارجرت به کانادا در گروه معدود هنرمندان ایرانی قرار گرفته که غیر ایرانیان بیش از ایرانی‌ها به آثارشان توجه می‌کنند. سخاورز در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «کاریکاتورهای من با نقاشی‌هایی که از طبیعت می‌کنم متفاوت نیست. هر دو دارند با بیننده صحبت می‌کنند. آن از بدی‌ها و این از خوبی‌ها می‌گوید. به نظر من، بستگی دارد که آدم چگونه بخواهد با پیام برخورد بکند.»



گفت و گو با داریوش افراسیابی، آهنگ‌ساز و نوازنده گیتار کلاسیک:
«موسیقی ایرانی به دلیل حزنش نسل جوان را جذب نمی‌کند»

محمد تاج‌دولتی: داریوش افراسیابی، آهنگ‌ساز و گیتاریست صاحب‌نام ایرانی سال‌هاست که علاوه بر تدریس این ساز، به تحقیق و نوشتن درباره‌‌ی موسیقی هم می‌پردازد. او در گفت و گو با رادیو زمانه می‌گوید: «موسیقی ایرانی نتوانسته نسل امروز را به دنبال خودش بکشاند؛ به علت این‌که ریتم‌هایش، ملودی‌هایش و حزنش، آن تحرک و پویایی را نداشته است که نسل جوان یا مصرف‌کننده آن را به عنوان یک هنر پویا و پرتحرک بپذیرد.»