Nov 2007


استراتژی آناپولیس: تقویت میانه‌روهای فلسطین و اعراب و اسرائیل

دکتر رسول نفیسی استاد جامعه‌شناسی در واشنگتن در گفت‌وگو با رادیو زمانه بر این نظر است که استراتژی آناپولیس، تقویت میانه‌روهای فلسطین و اسرائیل از یک طرف و نزدیک شدن اعراب سنی و اسرائیل از طرف دیگر برای مقابله با نفوذ ایران است. ایران نیز سربازها و حزب‌الهی‌هایی که در فلسطین و لبنان می‌جنگند را در واقع سربازان خطوط اول جبهه‌ی خود‌ در منطقه می‌داند. این یک استراتژی خاموشی‌ست که بسیار به ضرر منافع دراز مدت ایران در منطقه خواهد بود.



منع تعقیب موسویان انطباق قانونی قوی‌تری دارد

محمد حسین آغاسی حقوقدان و وکیل دادگستری در مورد کشمکش بر سر پرونده حسین موسویان به رادیو زمانه می گوید: این پرونده هم از آن نوع پرونده‌هایی‌ هست که بخشی از حاکمیت قصد معارضه و مقابله با بخش دیگری از حاکمیت را دارد و طبیعتا باید یکنفر این وسط برای اینکه طرفداران این مقابله به نتیجه برسند قربانی بشود که ظاهرا این آقای موسویان بوده است. من نمی‌توانم بپذیرم که دادسرا به‌ ناحق قراری را صادر کرده باشد. من تصور می‌کنم که قرار بازپرس جنبه‌ی انطباقش با قانون غلبه دارد بر جنبه‌ی سیاسی‌اش.



گفت‌وگو با روشنک سیاسی از ائتلاف اصلاح‌طلبان و مریم بهروزی از ائتلاف اصولگرایان
زنان و سهمیه سی درصدی در انتخابات

میزان شرکت زنان در امر سیاست و انتخابات نه تنها در میان نیروهای اپوزیسیون، بلکه در بین جناح‌های درون نظام نیز از مسایل داغ و بحث‌انگیز بوده و تا حد تعیین سهمیه در فهرست‌های انتخاباتی پیش رفته است. روشنک سیاسی از ائتلاف اصلاح‌طلبان و مریم بهروزی از ائتلاف اصول‌گرایان در گفت‌وگو با رادیو زمانه می‌گویند که هر یک از دو طیف می‌کوشند تا سی درصد از فهرست کاندیداهای انتخابات مجلس هشتم به زنان اختصاص یابد.



کنفرانس آناپولیس، امیدها و تردیدها

دکتر منصور فرهنگ استاد روابط بین الملل در آمریکا و نماینده پیشین ایران در سازمان ملل در گفت‌وگو با رادیو زمانه بر این نظر است که این کنفرانس از نظر سمبلیک و تبلیغاتی می‌تواند به آمریکایی‌ها کمک کند که تظاهر به حمایت از حل مسئله‌ی فلسطین بکنند و از جهت افکار عمومی دستاوردهایی داشته باشند. ولی هیچ تاثیری در واقعیت‌ها نخواهد داشت و رابطه با ایران هم به هیچ وجه به آن شکلی که آمریکایی‌ها در نظر دارند پیش نخواهد رفت. یعنی کشورهای عربی به طور رسمی علیه ایران دست به ایجاد ائتلافی نخواهند زد.



گفت‌وگو با دکتر مصطفی آزمایش سخنگوی سلسله‌ی دراویش گنابادی در خارج از کشور
از ما دعوت به گفت‌وگو، از آنها تخریب حسینیه

دکتر مصطفی آزمایش، سخنگوی سلسله دراویش گنابادی در خارج از کشور درباره حمله شنبه شب گذشته به حسینیه گنابادی‌ها در بروجرد به رادیو زمانه می‌گوید: «این حمله دوسال بود که برنامه‌ریزی شده بود. اما ظرف این مدت در شهر بروجرد اشخاص مختلفی در شورای تامین استان اساسا با این مسئله مخالفت کردند. ولی متاسفانه یکایک این اشخاصی که مخالف چنین حرکتی بودند، عزل و برکنار شدند و کسانی که موافق این امر بودند بجای آنها به کار گمارده شدند.»



گفتگو با لیلا علی‌کرمی و مریم حسین‌خواه
پس از دلارام علی، ۱۲ زن دیگر در انتظار محاکمه‌اند

اجرای حکم محکومیت دلارام علی به دستور رییس قوه قضاییه متوقف شد. در همین باره با لیلا علی‌کرمی از وکلای این پرونده و مریم حسین‌خواه از فعالان کمپین یک میلیون امضا گفتگو کردیم. علی‌کرمی به رادیو زمانه می‌گوید که اکنون پس از توقف اجرای حکم زندان دلارام علی، پرونده وی به دیوان عالی کشور ارجاع می‌شود. اما در آبان‌ماه هم محاکمه دو زن دیگر را داریم و در آذرماه هم 10 نفر دیگر از زنان فعال وقت محاکمه‌شان است.



گفتگو با خدیجه مقدم از فعالان کمپین یک میلیون امضا
«حکم دلارام علی، حکمی برای همه ماست»

خدیجه مقدم از فعالان کمپین یک میلیون امضا، در مورد حکم دو سال و نیم زندان برای دلارام علی به رادیو زمانه می‌گوید: «من فکر می‌کنم اگر در مورد دلارام ما کوتاه بیاییم، مسلماً در دادگاه‌های تجدید نظر بقیه هم تأثیر منفی خواهد گذاشت. این حکمی که به دلارام داده‌اند، در واقع به همه‌ی ما داده‌اند؛ یعنی همه‌ی ما را محکوم کرده‌اند.»



گفتگو با مهدی عربشاهی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت
«گسترش بازداشت‌های دانشجویی، بی‌سابقه است»

دفتر تحکیم وحدت دانشجویان، بزرگ‌ترین تشکل دانشجویی در ایران، با صدور بیانیه‌ای می‌گوید اعمال فشار و برخوردهای امنیتی و قضایی با دانشجویان افزایش یافته و از جمله بازداشت علی عزیزی از اعضای این دفتر، یکی از خشن‌ترین نمونه‌ها از این دست است. مهدی عربشاهی عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت به رادیو زمانه می‌گوید که گسترش بازداشت‌های دانشجویی، بی‌سابقه است.