رادیو زمانه

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۸۷

طرح پلیس برای برخورد با متخلفان اینترنتی

پلیس ایران اعلام کرد که طرح برخورد با متخلفان اینترنتی را در دستور کار خود قرار داده است.

در این طرح که زمان اجرای آن اعلام نشده است، با وبلاگ‌نویسانی که اقدام به «انتشار مضامین ممنوع» می‌کنند به شدت برخورد خواهد شد.

به گزارش روز یکشنبه ایلنا، احمد روزبهانی رئیس پلیس امنیت اخلاقی گفت که پلیس تلاش خواهد کرد تا فعالیت متخلفان اینترنتی در ایران را بیشتر از قبل محدود کند.
این مقام انتظامی همچنین از شناسایی سایت‌های ممنوعه در ایران خبر داده است.

آقای روزبهانی افزود که پلیس برخی از اداره‌کنندگان این سایت‌ها را دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده است.

وی همچنین در گفتگویی با روزنامه اعتماد، اظهار داشت که «پلیس امنیت اخلاقی و پلیس آگاهی، هر یک در حیطه تخصص خویش وظیفه شناسایی و فیلترینگ سایت‌ها و وبلاگ‌ها را انجام می‌دهند.»

این برای نخستین‌بار است که یک مقام بلند‌پایه پلیس، برخورد با سایت‌های متخلف را جزء وظایف این نیرو معرفی می‌کند.

رئیس پلیس امنیت اخلاقی می‌گوید پلیس تلاش خواهد کرد تا فعالیت متخلفان اینترنتی در ایران را بیشتر از قبل محدود کند

در ایران تاکنون بیش از پنج میلیون سایت فیلتر شده‌ و دادگاه ویژه‌ای برای رسیدگی به جرایم اینترنتی از آذرماه گذشته آغاز به کار کرده است.

در حال حاضر در ایران قانونی مبنی بر تعیین مصادیق جرایم رایانه‌ای وجود ندارد. با این حال برخی وبلاگ‌نویسان طی سال‌های اخیر به خاطر مطالبی که در وبلاگ‌های خود منتشر کرده‌اند، دستگیر شده‌اند.

فیلترینگ سایت‌های اینترنتی در ایران از سال ۱۳۸۰ آغاز شده است. مسئولیت تعیین مصادیق فیلترینگ سایت‌ها بر عهده مجموعه‌ای به نام «کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ» است.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران به شدت استفاده از اینترنت را تحت کنترل دارند و هزاران پایگاه اینترنتی حاوی تصاویر و مطالب غیر‌اخلاقی و نیز سایت‌هایی که مطالب سیاسی یا «توهین‌آمیز به ارزش‌های مذهبی» در آنها نوشته می‌شود، از طرف دولت مسدود شده است.

ایران یکی از کشورهایی است که جوانان آن در سطحی بسیار وسیع به وبلاگ‌نویسی می‌پردازند و در وبلاگ‌های خود شرح زندگی‌شان را به نگارش در می‌آورند و یا به انتقاد از سیاست‌های دولت می‌پردازند.

براساس آمار‌های اعلام شده، تعداد کاربران اینترنت تا پایان شهریور ماه ۸۷ در ایران نزدیک به ۲۱ میلیون نفر و ضریب نفوذ اینترنت نیز ۳۰ درصد است.

Share
در همین رابطه:
«اجرای حکم دو سال حبس یک بلاگر»
محکومیت انسداد سایت‌های خبری در ایران
چهار سایت در ایران فیلتر شد
سایت کانون مدافعان حقوق بشر مسدود شد

نظرهای خوانندگان

سايت هاي مربوط به ديانت بهائي نيز فيلتر شده اند.

-- هومان ، Feb 8, 2009 در ساعت 04:00 PM

ایا مثلا درح اینکه صفت "معظم" فقط مختص خالق یکتااست توهین به ارزشهای مذهبی محسوب می شود و باید از گفتن و نوشتن حق هم هراس داشت؟؟

-- بدون نام ، Feb 8, 2009 در ساعت 04:00 PM

رئیس کل دادگستری اصفهان :

" از دستورالعمل رئیس قوه قضائیه تبعیت می کنیم"

بر اساس مصالح جامعه و نظام که توسط حضرت آیت الله شاهرودی به ما ابلاغ شده احکام سنگسار را اجرا نمی کنیم

اکنون مدتی است که موضوع حقوق بشر و توجه به وضعیت نوجوانان متهمی که بعضا مرتکب قتل از نوع عمدی شده اند مبدل به ابزاری برای تخریب چهره جمهوری اسلامی در اذهان جهانیان شده و برخی نیز با توسل به اینگونه سوژه ها و اقداماتی که عملا متناسب با امر پیشگیری نیست شروع به جار و جنجال کرده و با بیان مسائلی که خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب دشمنان می ریزد در مسیر های نادرست کوشیده اند ، از جمله این موارد را میتوان ادعای دستو ر اجرای حکم سنگسار دو نفر در اصفهان برشمرد

-- حقایق را هم بنویسید ، Feb 9, 2009 در ساعت 04:00 PM