Nov 2007


پاسخی به نیاز پارسی‌زبانان مقیم هلند

ایران‌شناسان دانشگاه لیدن در هلند، یک فرهنگ پایه‌ي فارسی–هلندی با بیش از سیزده هزار درآمد تهیه کرده‌اند. این فرهنگ در روز چهارشنبه، 14 نوامبر در شهر لیدن رونمایی می‌شود. بر پایه‌ي بیانیه‌ي دانشگاه لیدن، این فرهنگ برای فارسی امروزی و متون ساده کلاسیک قابل کاربرد است. در هلند حدود شصت و پنج هزارفارسی‌زبان زندگی می‌کنند. اصغر سیدغراب از روند تهیه‌ی این فرهنگ می‌گوید.



یوسف بنی‌طرف: «نمی‌دانم چه خواهد شد»

این روزنامه‌نگار عرب‌زبان ایرانی، برای یک سخنرانی در پی نارامی‌های خوزستان در سال ۱384 حدود دو ماه در زندان بود. بامداد دیروز، دادگاه یکبار دیگر جلسه‌ای برای رسیدگی به اتهام او که «اقدام علیه امنیت ملی» است تشکیل داد. به گفته‌ي بنی‌طرف، بررسی‌های دادگاه هنوز تمام نشده و به‌زودی جلسه‌ي دیگری تشکیل می‌شود.



«ایران» در نشست سالانه‌ي سازمان پناهندگان هلند

دوشنبه، 12 نوامبر، شهر اوترخت، میزبان نشست سال 2007 این سازمان است. در این همایش حدود سیصد وکیل هلندی که در زمینه امور پناهندگان فعالیت دارند همراه با مددکاران اجتماعی و تصمیم‌گیران سازمان‌های هلند شرکت خواهند کرد. درباره‌ي مسایل ایران، به‌ویژه وضعیت اقلیت‌های مذهبی، قومی، زنان و روزنامه‌نگاران، سپهر یوسفی سخنرانی خواهد کرد.



«تغییر اتهام کمکی به عدنان حسن‌پور نمی‌کند»

حکم اعدام برای عدنان حسن‌پور،‌ روزنامه‌نگار، که پیش‌تر مورد اعتراض قرار گرفته بود، تایید شده است. صالح نیکبخت، وکیل او از منع ملاقات حضوری با حسن‌پور از سوی دادستان سندج خبر می‌دهد. نیکبخت صراحتاً اظهار می‌دارد تلاش‌هایی که برای تغییر اتهام موکل‌اش بعضاً دنبال می‌شود، کمکی به حل مشکل نمی‌کند و وی کار را از راه قانونی دنبال می‌کند.



«همجنس‌گرایی» سوژه‌ي نخستین فیلم ایرانی در هلند

این فیلم هفت‌دقیقه‌ای که همه‌ی عوامل آن ایرانی هستند، «گمگشته در میان» نام دارد که فیلمنامه‌ی آن را نفیس‌ نیا نوشته و فرشاد آریا کارگردانی کرده است. این فیلم در جریان پروژه‌ي فیلم‌های 48 ساعته در جشنواره‌ي فیلم اوترخت ساخته شده و در YouTube هم قابل دیدن است. عوامل فیلم، نشان‌‌دادن همجنگسرایی بین دو مرد ایرانی در فیلم و هم‌زمان شدن آن با سخنان محمود احمدی‌نژاد را تصادفی ارزیابی کرده‌اند.



گفتگو با مهدی خلجی در بیست و هشتمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران
سفارت آمریکا به تهران باز می‌گردد؟

روز یکشنبه، بیست و هشتمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران بود. این روزها هم با وجود همه تبلیغاتی که بر سر احتمال برخورد نظامی ایران و آمریکا مطرح است، کمتر کسی فکر می‌کند که سفارت آمریکا در تهران جمهوری اسلامی سرانجام بازگشایی می‌شود. اما آیا واقعاً هیچ امیدی به بازگشت سفارت و تجدید رابطه بین ایران و آمریکا نیست؟ در این زمینه با مهدی خلجی کارشناس مسایل ایران در بنیاد واشنگتن گفت‌وگویی داشتیم.



گفتگوهایی با عباس عدالت، حسن داعی و تریتا پارسی
موافقان و مخالفان فعالان ضدجنگ در جامعه‌ي ایرانی

با بحرانی‌تر شدن روابط ایران و آمریکا، فعالیت‌های تعدادی از انجمن‌های ایرانی در آمریکا و اروپا وارد مرحله تازه‌ای شده است. «شورای ملی ایرانی آمریکایی» و «جنبش ضد تحریم و مداخله نظامی در ایران» از جمله سازمان‌هایی هستند که به همت شماری از ایرانیان مهاجر شکل گرفته‌اند و فعالیتی جدی در این زمینه دارند اما همه این فعالیت‌ها مورد تایید ایرانیان مقیم خارج نیست. بعضی از ایرانیان این سازمان‌ها را متهم می‌کنند که لابی جمهوری اسلامی در خارج از کشور هستند.