Nov 2006


ترور پی‌ير جميل به زيان سوريه شد

هرچند ترور پی‌ير جميل وزير صنايع لبنان، انگشت اتهام را از جوانب مختلفی متوجه سوريه کرده اما در عمل اين رويداد به زيان دولت سوريه و متحدش حزب الله لبنان تمام شده است. عليرضا نوری‌زاده کارشناس مسائل خاورميانه می‌گويد که لبنان اکنون پس از ترور پی‌ير جميل دريک مرحله بسيار حساس تاريخی قرار گرفته است.



عطریان‌فر: جبهه اصلاحات از تصمیم روحانیون مبارز حمایت می‌کند

در حالی که قرار است انتخابات مجلس خبرگان و شوراها همزمان در روز ۲۴ آذرماه برگزار شود، اما هنوز فهرست کانديداها و ائتلاف‌های سياسی در هر دو انتخابات ناروشن است. عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی در گفتگو با زمانه می‌گويد که اگر شورای نگهبان چند چهره شاخص مجمعين را رد کند، جبهه اصلاحات از تصميم و موضع مجمعين حمايت خواهد کرد.



گفتگو با مريم مختاری در سالگرد قتل‌های زنجيره‌ای

در هفته‌ای که گذشت جلوگيری از برگزاری مراسم سال‌گرد ترور فروهرها، جامعه سياسی و فرهنگی کشور را به خود مشغول داشت. مريم مختاری همسر محمد مختاری و یکی دیگر از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای می‌گويد که توجه جوانان به مسئله قتل‌های زنجيره‌ای و شرکت در يادبود قربانيان آن، هر سال پر رنگ‌تر شده است.



نایب رییس سندیکای شرکت واحد: از اصانلو بی خبریم

خانواده منصور اصانلو، ریيس هيئت مديره شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران می‌گويند که از یکشنبه گذشته٬ زمان بازداشت وی٬ هيچ اطلاعی در مورد وضعيت او ندارند. ابراهيم مددی نايب رئيس این سندیکا که هنگام دستگیری با او بوده است٬ درباره این اتفاق توضیح می‌دهد.



نارسائی‌ها در دادرسی پرونده حوادث اهواز

پس از قطعی شدن حکم اعدام ده متهم پرونده بمب گذاری های اهواز، خانواده‌های اين محکومان به احکام صادره اعتراض کرده‌اند. خانواده‌ها می‌گويند در روند دادرسی، چه در مرحله بدوی و چه تجديد نظر، موازين حقوقی رعايت نشده است.

صالح نيکبخت سخن‌گوی انجمن دفاع از حقوق زندانيان در ايران، در گفتگوئی با راديو زمانه در مورد تفکيک جرائم و پرونده‌های اين متهمان و سير رسيدگی به آن‌ها توضيح می‌دهد.



فعالان ملی مذهبی: در انتخابات خبرگان شرکت نمی‌کنيم

جمعی از فعالان ملی مذهبی با صدور بيانيه‌ای اعلام کرده‌اند که در چهارمين دور انتخابات مجلس خبرگان شرکت نخواهند کرد. دکتر حبيب‌الله پيمان دبير کل جنبش مسلمانان مبارز و از امضاکنندگان بيانيه در گفت‌وگویی با زمانه، دلایل این تصمیم و تفاوت اين انتخابات را با انتخابات شوراها توضيح می‌دهد.



قطعنامه اروپایی "وضعیت حقوق بشر در ایران" ضمانت اجرایی دارد؟

پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای دولت جمهوری اسلامی ايران را به نقض حقوق بشر متهم کرده است. این قطعنامه می‌گوید نقض حقوق بشر در ايران از هنگام روی کار آمدن دولت جدید وخیم‌تر شده است. گفت‌وگوی زمانه با دکتر عبدالکریم لاهیجی را بشنوید.



نقش قبيله‌گرایی و مواد مخدر در خشونت‌های افغانستان

نيروهای ناتو در افغانستان بار ديگر درباره تشديد خشونت‌ها و گسترش نفوذ طالبان در اين کشور هشدار داده‌ا‌‌ند. دکتر مصطفی دانش روزنامه‌نگار و پژوهشگر در مسائل آسيای ميانه در گفتگویی با راديو زمانه بر نقش قبيله‌گرایی و مواد مخدر در احيای نفوذ طالبان تاکید می‌کند.



مشارکت ایران و سوریه در حل مسأله عراق

ضرورت تجديد نظر در استراتژی آمريکا در عراق، اگرچه از مدت ها قبل از انتخابات کنگره مورد بحث و نقد احزاب و محافل قدرتمند سياسی در اين کشور و در بين ديگر نيروهای ائتلافی در عراق بوده، اما پس از انتخابات و پيروزی دمکرات ها، به گزينه روز تبديل شده است.



بحران کابینه لبنان

پنج وزير شيعه کابينه لبنان برای تحت فشار قرار دادن فواد سينيوره نخست وزير اين کشور، استعفا کردند. برخی ناظران می‌گويند که بحران کابینه لبنان، ادامه تنش‌هایی است که درآستانه تشکيل دادگاه مظنونان قتل رفيق حريری نخست وزير سابق لبنان سر برآورده است.



اهميت سفر علی لاريجانی به مسکو

در عين حال که انتظار تغيير قابل توجهی در مواضع هسته‌ای ايران نمی‌رود، اين سفرمی‌تواند سياست روسيه را در نحوه برخورد با پيش‌نويس قطعنامه‌ای که شورای امنيت در دست بررسی دارد، روشن‌تر سازد.



چشم انداز سياست خارجی آمريکا

با پيروزی حزب دمکرات آمريکا در انتخابات کنگره، نگاه‌ها اکنون متوجه تغييرات احتمالی در سياست‌های داخلی و خارجی اين کشور است. دکتر هوشنگ امير‌احمدی کارشناس مسائل سياست خارجی معتقد است: آمريکائی‌ها در آينده نزديک نه تنها سربازانشان را در عراق کم نمی‌کنند، امکان زيادی دارد که بر تعداد نيروهای نظامی‌شان بيافزايند.



ايران وانتخابات کنگره آمريکا

پيروزی حزب دمکرات آمريکا هم برای ايرانيان و هم برای ناظران بين المللی از لحاظ تاثير اين انتخابات بر تنش‌های موجود بين آمريکا و ايران، اهمیت ویژه‌ای دارد. در اين زمينه رادیو زمانه گفتگویی انجام داده است با سه تن از تحليلگران مسائل سياسی ايران، هوشنگ اميراحمدی، فرخ نگهدار و مهرداد مشايخی.



انتخابات کنگره آمریکا: دمکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان؟

محوری‌ترين مسئله در انتخابات برای هر دو حزب، عراق است. دمکرات‌ها می‌گويند سياست کاخ سفيد در عراق شکست خورده اما جرج‌بوش و همراهان جمهوری‌خواه او ادعا می‌کنند دمکرات‌ها مسئله امنیت ملی را نادیده می‌گیرند. دکتر علی‌اکبر مهدی استاد دانشگاه وزلین درباره این موضوع توضیح می‌دهد.



بازتاب صدور حکم اعدام صدام

محاکمه رییس‌جمهوری سابق عراق، تحت الشعاع افزايش خشونت‌ها و چشم‌انداز مبهم اين کشور قرار گرفته است. شاکيان خصوصی پرونده‌ صدام که اکثر آنان بازماندگان قتل‌های سياسی و جنايت جنگی هستند، از این حکم استقبال کرده‌اند. اما برخی این محاکمه را عادلانه نمی‌دانند. در گفت‌وگویی با "عبدالکريم لاهيجی" رئيس جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران، این موضوع تشریح شده است.