Aug 2008


گزارش روز چهارم جشنواره فیلم ونیز
جشنواره ونیز، تقدیم به یوسف شاهین‬

شصت و پنجمین جشنواره‌ی فیلم ونیز، به یوسف شاهین تقدیم شده است. فیلم‌ساز فقید مصری که ماه گذشته درگذشت. از ۲۱ فیلم در بخش مسابقه‌ی شصت و پنجمین فستیوال فیلم ونیز تا روز چهارم‌، هشت فیلم نمایش داده شده است. فیلم «خستگی»؛ ساخته‌ی بهمن معتمدیان، در روز سوم جشنواره، در بخش افق‌های جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد. فیلمی با مایه داستانی مستند درباره‌ی هفت ترانسکشوال در تهران.



گزارش دومین روز جشنواره ونیز
کیارستمی، آشیل و والنتینو در جشنواره فیلم ونیز

دومین روز از فستیوال جهانی فیلم ونیز در حالی شروع شد که هنوز بحث بر سر فیلم «بعد از خواندن بسوزان» ساخته‌ی برادران کوئن ادامه دارد. در این روز، دو فیلم «آشیل و لاک‌پشت» ساخته‌ تاکیشی کیتانو و «جریشو» کریستین پتسولد نیز در بخش مسابقه به نمایش در آمدند که این دومی، بازسازی فیلم کلاسیک نوآر «پستچی همیشه دو بار زنگ می‌زند» است. در بخش خارج از مسابقه، فیلم «شیرین» ساخته‌ی کیارستمی نمایش داده شد که 113 بازیگر ایران همراه با ژولیت بینوش در آن گریه می‌کنند.



گزارش اولین روز جشنواره ونیز
ستارگان روی فرش قرمز ونیز

در بیست و هفتمین روز از ماه اوت، جشنواره‌ی شصت و پنجم فیلم ونیز با حضور فیلم‌سازان و سینماگران مختلف اروپایی، آمریکایی و آسیایی شروع شد. عباس کیارستمی، امیر نادری و بهمن معتمدیان در کنار فیلم‌سازان آمریکایی مثل برادران کوئن و فیلم‌سازان آسیای دور، مثل کشیکی تانو و کاوازاکی در جشنواره‌ی امسال حاضر شدند.



گزارشی درباره مدهای تقلبی چینی در روزهای المپیک
پرادا و گوچی در محله چینی‌ها

این روزها در چین فقط موضوع المپیک نیست که برای توریست‌ها و رسانه‌ها جذاب است. ۴۵ دقیقه دورتر از هنگ‌کنگ، در چین، شهر بندری شن‌جن واقع شده که یک مرکز خرید تجاری‌ست و نقطه‌ دوم جذابی است که خیلی از توریست‌ها بعد از عبور از مرز هنگ‌کنگ می‌خواهند، ببینند؛ این منطقه به‌خاطر فروش اجناس تقلبی معروف است؛ منطقه مورد علاقه بسیاری از توریست‌هایی که به‌خاطر المپیک در چین به سر می‌برند.



«قطع برق، خودزنی دولت احمدی‌نژاد بود»

از دو ماه پیش که برق در ایران جیره‌بندی شد و دولت به دلیل کمبود برق در ساعاتی از شبانه‌روز، برق مناطق مختلف را قطع می‌کند، نارضایتی مردم از این موضوع هم‌چنان بالا می‌رود. در این باره با چند شهروند در تهران، کرج، شیراز، مشهد، و اهواز و نیز علی خردپیر، روزنامه‌نگار حوزه انرژی صحبت کردم. او در ‌مورد انتقاداتی که به این طرح وارد است، این چنین توضیح می‌دهد: «مردمی که در یک کشور ثروتمند از لحاظ ذخایر انرژی زندگی می‌کنند، انتظار دارند در‌ مورد مسأله‌ای مثل برق دچار مشکل نباشند.»



«مدرک جعلیِ وزیرِ حافظ رای مردم»

مدرک دکترای یکی از وزیران پیشنهادی رییس جمهوری اسلامی ایران به مجلس به عنوان وزیر کشور یکی از موضوع‌های خبری این روزها در رسانه‌های خبری و سایت‌ها و وبلاگ‌هاست. در این مدت این سوال برای خیلی‌ها پیش آمد: چه طور می‌شود یک مدرک دکترا از یکی از دانشگاه‌های اروپایی گرفت. دکتر محمدعلی همایون کاتوزیان، جامعه‌شناس و اقتصاددان و استاد دانشگاه آکسفورد می‌گوید: «‌در آکسفورد برای این‌که شما دکترا بگیرید، باید اول مدارک قبلی، لیسانس و فوق لیسانس خود را به دانشگاه تسلیم کنید و از دانشگاه برای پذیرفته شدن درخواست کنید.»



با کمی آرایش خلیجی در خیابان

در برنامه اختصاصی روشنایی‌های شهر در مورد «جواتیزم شکافی»، جوانان ایرانی از آرایش خلیجی در خیابان می‌گویند و خواننده‌هایی که به این عنوان شهرت دارند. در بخشی دیگر از همین برنامه در مورد قضاوت‌کردن می‌شنویم؛ بعضی‌ها در بخش ششم این برنامه می‌گویند: «اصلا چرا اول قضیه باید فکر کنیم طرف اوکی نیست!»