Jan 2008


با بازیگر قدیمی تاتر ایران که در آمریکا صحنه را ترک کرد
آذر فخر: رادی روشنفکر بی نظیری بود

اگر جزو کسانی باشید که تا سی‌سال پیش از علاقمندان یا فعالان تئاتر درایران بودید، یا مجله‌های مختلف سینمایی یا حتی جوانان و زن‌روز را در آن‌زمان دیده باشید، با چهره‌ «آذر فخر» هم آشنا هستید. بازیگر تئاتر که در سن سی‌وسه‌ سالگی در اوج شهرت بازیگری و درخشیدن روی صحنه‌ تئاتر، ایران را همزمان با انقلاب ترک کرد و سال‌هاست در آمریکا زندگی می‌کند.او برخلاف اعتقاد بسیاری که رادی را چخوف ایران می‌دانستند، او را بیش از چخوف می‌داند:"‌ چرا باید همیشه یک خارجی داشته باشیم که خودمان را به او نسبت دهیم یا با او مقایسه کنیم؟"



با شهلا شفیق درباره‌ کتاب جنس دوم سیمون دوبووار
کپی‌برداری از زندگی دوبووار جواب نمی‌دهد

«در ایران هنوز در تاریخی زندگی می‌کنیم که دوبووار کتاب «جنس دوم» را نوشته، یعنی ما در کشورمان هنوز برای حقوق اولیه زنان مبارزه می‌کنیم. به همین دلیل چهره دوبووار در ایران بسیار مطرح است.» این را شهلا شفیق نویسنده و پژوهشگر امور زنان در سالروز تولد سیمون دوبووار می‌گوید. او معتقد است: « در ایران، دختران دوبوواری داریم که در جنبش زنان مثل جنبش یک میلیون امضا فعال هستند.»



گفت‌وگو با کامران اشتری و توری اگرمن
کمی عاشق ایران شده‌ام

آنهایی که فضای دنیای وبلاگ نویسی را در سه چهار سال گذشته به یاد دارند، یادشان هست تعداد زیادی از سایت‌ها درباره‌ زنی آمریکایی که در وبلاگش درمورد ایران می‌نوشت، نکاتی را ذکر می‌کردند یا به سایت او لینک می‌دادند. توری اگرمن و همسرش کامران اشتری، به قصد سفری کوتاه به ایران رفته بودند و این سفر چند ماهه، چند سال طول کشید. حالا بعد از پایان این سفر جذاب و شگفت انگیز، توری و کامران در استودیو زمانه، ایران را از نگاهی دیگر، دوباره توصیف می‌کنند؛ نگاه یک زن یهودی آمریکایی که از عشقش به کشوری غریب می‌گوید و دیدگاه همسر ایرانی‌اش در مورد زندگی در ایران.