رادیو زمانه > خارج از سیاست > موسیقی ملل > خوانندهای دور از سکس، دین و سیاست | ||
خوانندهای دور از سکس، دین و سیاستشهزاده سمرقندیshahzoda@radiozamaneh.comربى صقر را بار اول در سال ۲۰۰۵ در سمرقند در مراسم جشنواره شرق، ترانهی دری و یا ترانههای شرق دیدهام که هر دو سال، آخرین هفته ماه اگوست در سمرقند و ازبکستان برگزار میشود.
اما سال ۲۰۰۷ ربی صقر، برنده جایزه بهترین نوآوری یونسکو شد. و این تنها جایزهای نیست که تا به حال به دست آورده است. این ترانه در میدان رگستان اجرا و ضبط شده است. یعنی ضبط صدای اجرای زنده او در جشنواره ترانههای شرق در سمرقند است. ربی در سخنرانی خود گفت همیشه آرزو داشته سمرقند را ببیند چون همیشه در ذهن خود آن را با بیروت مقایسه میکرده است.
ربى صقر ترانهای با عنوان «تفسیر دوباره از بیروت» دارد. خیلیها ربى صقر را با جوان بایز، خواننده موسیقی مردمی آمریکای و سوعاد مسی، آهنگساز و خواننده الجزایری برابر میدانند. ربى صقر در این مورد گفته، من هیچ مشکلی با این مقایسهها ندارم، اما پیش از همه من ربى صقر هستم و داستان من متفاوت است. ربى صقر ۳۳ سال دارد و خوانندگی را با موسیقی فالک و راک شروع کرد، در حالی که تمرین زیاد روی موسیقی کلاسیک هم داشته، ولی نهایتاً با موسیقی فیوژن احساس راحتی پیدا کرد و صاحب سبک خود شد. او از شیوه کار خود و ترانهنویسیاش میگوید اول احساس میآید، بعد کلمات. اما همیشه وقتی اتفاق مهمی روخ میدهد ترانه مینویسم. درها را میبندم و تا شعر به دنیا نیامد از در بیرون نمیروم.
ربى صقر درباره سانسور ترانههایش در اردن میگوید، همه تهیهکنندها به او پیشنهاد میدهند که از معناهای دینی و یا مذهبی دور باشد، تا کسی را آزرده و ناراحت نکند، و بهتر از همه این است که راجع به عشق زمینی بخواند. وی تلاش میکند از سکس و سیاست هم دور باشد، چون نه میدانی برای بیان در داخل کشور دارد و نه پشتیبانی بعد از بیان. وی در گفت و گوی خود با فریمیوز، سازمان بینالمللی سانسور ترانه و موسیقی بیشتر در این مورد صحبت کرده است. در دنیای عرب موسیقی متفاوت همیشه راه سخت و درازی داشته است و خواهد داشت دلیل آن دین نیست بلکه فرهنگ خود مردم است. با این گفتههای ربى صقر و ترانه «دوستت دارم» برنامه را به پایان میرسانم. |
نظرهای خوانندگان
mersi jalibeh karash
-- بدون نام ، Feb 11, 2009 در ساعت 01:11 PMsedaye makhmali va zibaee dare
-- بدون نام ، Mar 12, 2009 در ساعت 01:11 PMmamnoon ke moarefish kardi