رادیو زمانه > خارج از سیاست > ایران > محمد خاتمی: «باید از فضای تهدید گذر کنیم» | ||
محمد خاتمی: «باید از فضای تهدید گذر کنیم»محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین ایران میگوید که جمهوری اسلامی ایران باید از فضای «تهدید و محدودیت» به فضای «امن و آزاد» گذر کند. به گزارش تارنمای رسمی محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین ایران سهشنبه ٩ آذر در دیدار با برخی از خانوادههای زندانیان سیاسی گفت که قانون اساسی باید «مبنای رفتار همگان و بهویژه حکومت» باشد.
خاتمی افزود: «آزادی زندانیان سیاسی در آستانه عید غدیر (پنجشنبه چهارم آذر) می توانست فضای آکنده از کینهتوزی و تهمت و بدبینی را تلطیف کند.» رئیسجمهور پیشین ایران، بهبود اوضاع کنونی را در گروی «اطمینانبخشی» به آیندهای دانست که در آن با انتخابات آزاد و سالم، زمینه مشارکت همه افراد جامعه فراهم شود. به گفته خاتمی با بهوجود آمدن چنین شرایطی، «همگان در برابر تهدیدهای درونی و بیرونی در خدمت جامعه و کشور خواهند بود.» خاتمی: آزادی زندانیان سیاسی در آستانه عید غدیر می توانست فضای آکنده از کینهتوزی و بدبینی را تلطیف کند
وی همچنین گفت که انقلاب اسلامی سال ١٣٥٧ مردم ایران بر پایه «آزادی بیان و نقد قدرت» شکل گرفت و «ما نیز جمهوری اسلامی را چنین میخواستیم و میخواهیم بر آن پایبندیم و به اخلاق و معنویت و ارزشهای اسلامی و انسانی بهخصوص در مورد حاکمان که صاحب قدرت هستند، اعتقاد داریم و اگر اینها نباشد قدرت به وادی فساد میافتد.» همچنین در این دیدار خانوادههای زندانیان سیاسی از «محدودیت» تماس تلفنی، ملاقات حضوری، مرخصی، امکانات بهداشتی و پزشکی تخصصی، «بداخلاقی و بدرفتاری» با برخی خانوادهها و زندانیان،«اعمال تنبیهاتی مانند انتقال به سلول انفرادی و تبعید به زندانهای دیگر» ابراز شکایت کردند. پس از انتخابات بحثبرانگیز ریاستجمهوری ایران در سال گذشته، دهها فعال سیاسی و روزنامهنگار و فعال حقوق زنان و دانشجویان و صدها شهروند معترض به نتیجه انتخابات بازداشت شدند. بسیاری از فعالان سیاسی، دانشجویان، روزنامهنگاران و فعالان حقوق زنان به حبسهای طولانی محکوم شدند. شماری از بازداشتشدگان پس از وقایع انتخابات در ایران میگویند که مورد «شکنجه های شدید فیزیکی» قرار گرفتهاند و یا در زندان با آنها «بدرفتاری» شده است اما مقامات قوه قضاییه ایران این گفته زندانیان را رد میکنند. در یکی از تازهترین واکنشها غلامحسین محسنی اژهای، دوشنبه اول آذر ٨٩ در یک نشست خبری در تهران، شکنجه در زندان های ایران را تکذیب کرد. وی در پاسخ به خبرنگاری درباره نامه عبدالله مومنی به رهبر جمهوری اسلامی ایران و اظهارات وی درباره «شکنجه فیزیکی، فروبردن سر در فاضلاب، دادن فحشهای رکیک و اینکه بازجویان وی اعلام کردهاند قاضی و دادگاه هیچ نقشی ندارد»، گفت: «هیچکدام از این مسائل صحیح نیست.» اما عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان دانشآموختگان ايران (ادوار تحکيم وحدت) که در زندان اوين زندانی است به اظهارات اخير غلامحسين محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائيه پاسخ داد و نوشت هر چه در نامه قبلی خود در مورد شکنجهها نوشته بود، واقعيت دارد. |
نظرهای خوانندگان
آقای خاتمی با اداره امور به روش شاه سلطان حسین، از دست دادن همه فرصتها در گذشته و حرافی بی محتوا و ژست و فیگورهای بسیار زننده ظاهری که گروهی آنرا اشرافیگری تلقی کرده و عده ای وی را در این کهنسالی سوسول می شناسند نه تنها بهیچوجه بار دیگر با اقبال مردمی روبرو نخواهد شد، بلکه تا زمانی که او در راس جریانهایی مانند اطلاح طلبان حضور دارد شانسی برای آن جریانها در حکومت و در بین مردم وجود نخواهد دلشت.
-- بدون نام ، Dec 3, 2010 در ساعت 02:10 PMغلامحسین محسنی اژهای گفت: «هیچکدام از این مسائل صحیح نیست.» ايشان نگويد چه كسی بگويد؟
-- بدون نام ، Dec 3, 2010 در ساعت 02:10 PM