رادیو زمانه

تاریخ انتشار مطلب: ۳ دی ۱۳۸۸

احتمال استعفای اعضای فرهنگستان هنر

با اعلام برکناری میرحسین موسوی از ریاست فرهنگستان هنر، احتمال استعفای برخی اعضای این فرهنگستان قوت گرفت.

وب‌سایت خبر آنلاین گزارش کرده که دبیر و مدیران کل فرهنگستان هنر و همچنین اعضای پیوسته این فرهنگستان، در اعتراض به اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی، احتمالا از سمت خود کناره‌گیری می‌کنند.

اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، شب گذشته به ریاست محمود احمدی‌نژاد رای به برکناری میرحسین موسوی از ریاست فرهنگستان هنر دادند. علی معلم دامغانی به عنوان جانشین موسوی در فرهنگستان انتخاب شده است.


نامه میرحسین موسوی به کارمندان فرهنگستان هنر

علی دامغانی دو هفته پیش از این، از سوی اعضای فرهنگستان هنر به عضویت پیوسته درآمده بود.

محمد بهشتی از اعضای فرهنگستان هنر امروز چهارشنبه به وب‌سایت کلمه گفته که تغییر رئیس فرهنگستان با منطق حاکم بر شرایط امروز، «جور» در می‌آید.

محمد بهشتی از اعضای فرهنگستان هنر می‌گوید که اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگستان هنر را با یک «باشگاه بدنسازی» اشتباه گرفته‌اند

آقای بهشتی همچنین افزوده که اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگستان هنر را با یک «باشگاه بدنسازی» اشتباه گرفته‌اند.

فاضل موسوی، نماینده مجلس نیز عزل میرحسین موسوی از ریاست فرهنگستان هنر به استناد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را تصمیمی «سیاسی» دانسته است.

آقای موسوی به خبرگزاری ایلنا گفته که وجود هرگونه نگاه سیاسی در کشور جز «متشنج کردن فضای سیاسی» نتیجه دیگری نخواهد داشت.

گزارش‌ها از ایران همچنین حاکیست که مهدی کلهر که به تازگی عضو پیوسته فرهنگستان هنر شده، به زودی دبیر این فرهنگستان خواهد شد.

فاضل موسوی، نماینده مجلس نیز عزل موسوی از ریاست فرهنگستان هنر به استناد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را تصمیمی «سیاسی» دانسته است

کلهر یکی از گزینه‌های مدنظر احمدی‌نژاد برای تصدی ریاست فرهنگستان هنر بود که نتوانست رای اعضای شورای انقلاب فرهنگی را به دست بیاورد.

میرحسین موسوی در بخشی از پیام خداحافظی خود از فرهنگستان هنر نوشته است: «در طول ۱۱سال گذشته همواره از هنر، اخلاق و فرهنگ والای آنها درس‌ها گرفتم.»

فرهنگستان هنر از سال ۱۳۷۸ تاسیس شد و ریاست آن از همان ابتدا بر عهده میرحسین موسوی بود.

رئیس فرهنگستان هنر براساس اساسنامه اولیه آن، به پیشنهاد مجمع عمومی و حکم ریاست عالیه فرهنگستان‌ها (رئیس جمهوری) از میان سه نفر به مدت چهار سال انتخاب می‌شد.

در آبان ماه سال ۱۳۸۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی که ریاست آن با محمود احمدی‌نژاد است تصویب کرد که رئیس فرهنگستان هنر از میان اعضای آن و به پیشنهاد رئیس جمهوری و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای یک دوره چهارساله انتخاب شود.

Share/Save/Bookmark

نظرهای خوانندگان

ديگه اسمش فرهنگستان نيست بلكه بي فرهنگستان است. اعضاي ابرومند و مردمي اين فرهنگستان هم بهتر است آبرو و حيثيت خودشان را از اين به بعد حفظ كنند و انگ همكاري با دولت فرومايگان را نخورند.

-- بدون نام ، Dec 23, 2009 در ساعت 11:00 AM

كمترين كاري كه اعضاي فرهنگستان بتوانند بكنند همين است. و آخر و عاقبت خودشان را به خير كنند.

-- بدون نام ، Dec 24, 2009 در ساعت 11:00 AM

آنها که شرف دارند در این موقعیت باید همگی با هم نه استعفا که اعتصاب کنند!
مردم ایران باید خود را برای یک اعتصاب عمومی آماده کند!
این شر»اور است که یک گروه از فرقه ی روحانیت این چنین ناجوانمردانه مردم ایران را تحقیر کنند!
زنده باد جمهوری ایرانی

-- بدون نام ، Dec 24, 2009 در ساعت 11:00 AM

kasy estefa nemydehad.

-- hasan ، Dec 24, 2009 در ساعت 11:00 AM

دونفر استعفا دادند، البته تا این ساعت:
استعفای آقای حیدریان دومین مورد از کناره گیری یکی از افراد فعال در فرهنگستان از زمان اعلام برکناری میرحسین موسوی از ریاست این نهاد فرهنگی است.

پیشتر، رضا مرادی غیاث آبادی، پژوهشگر و نویسنده در زمینه های باستانشناسی و تاریخ ایران، با انتشار نامه ای در وبلاگ شخصی خود اعلام کرد که در اعتراض به عزل میرحسین موسوی، مایل به ادامه همکاری با فرهنگستان هنر نیست.

-- بدون نام ، Dec 24, 2009 در ساعت 11:00 AM