رادیو زمانه > خارج از سیاست > ایران > تدوام «اختلال» در شبکه اینترنت ایران | ||
تدوام «اختلال» در شبکه اینترنت ایراناختلال در شبکه اینترنت ایران که از روز پنجشنبه ۲۶ شهریور آغاز شده است، همچنان ادامه دارد. این اختلال، باعث کاهش سرعت اینترنت و «عدم دسترسی» به بسیاری از سایتها شده است. خبرگزاری ایلنا گزارش کرده که دامنه این اختلال، تمامی خطوط اینترنتی را در بر گرفته است. براساس اعلام این خبرگزاری، تماس تلفنی مشترکان با خارج از کشور نیز دچار مشکلاتی شده است. اختلال در خطوط اینترنت ایران، با اعمال دور تازه فیلترینگ برای برخی سایتهای خبری، سرویسهای خدماتی و شبکههای اجتماعی مجازی همزمان شده است. حسین معدنیپور، مدیر کل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت، به خبرگزاری ایسنا گفته است که ایران در «بخش بینالملل و در گیتوی» مشکلی ندارد و علت مختل شدن شبکه اینترنت، باید از «بخش داخلی دیتا» پیگیری شود. ۲۲ خرداد ماه سالجاری همزمان با برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شبکه اینترنت و تلفن سیار در ایران نیز دچار دچار اختلال شد و هفتهها ادامه پیدا کرد. در سه ماه گذشته علاوه بر این اختلالها، مقامهای جمهوری اسلامی دهها سایت و وبلاگ را فیلتر کردهاند.
خبرگزاری ایلنا گزارش کرده که دامنه این اختلال، تمامی خطوط اینترنتی را در بر گرفته است. براساس اعلام این خبرگزاری، تماس تلفنی مشترکان با خارج از کشور نیز دچار مشکلاتی شده است
دور جدید این محدودیتها از عصر روز ۲۷ شهریور ماه با پایان یافتن مراسم روز قدس که دهها هزار تن از معترضان به نتیجه انتخابات در آن شرکت داشتند، آغاز شده است. دامنه این محدودیتها که پیشتر شبکههای اجتماعی «فیسبوک» و «تویتر» را در بر گرفته بود، سرویسهای «جیمیل» و «یاهو» را نیز تحت پوشش قرار داده است. دولت ایران هیچ توضیحی درباره اعمال این محدودیتهای اینترنتی ارائه نکرده است. فیلترینگ سایتهای اینترنتی در ایران از سال ۱۳۸۰ آغاز شده است. مسئولیت تعیین مصادیق فیلترینگ سایتها بر عهده مجموعهای به نام «کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ» است. اعضای کمیته تعیین مصادیق را نمایندگانی از وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما تشکیل میدهند. براساس اعلام مقامهای جمهوری اسلامی در ایران بیش از پنج میلیون سایت (داخلی و خارجی) فیلتر است. |
نظرهای خوانندگان
به نظر من کشورهای دموکراتیک باید با این محدودیت رسانه ای در ایران مبارزه کنن،در این زمانه قدرت رسانه حرف اول و آخر را میزند،پس برای مبارزه با کشورهای دیکتاتوری باید مردم آن کشور را آگاه کرد و این کار میسر نیست مگر با نفوذ رسانه های مستقل در آن.
-- حسین ، Sep 21, 2009 در ساعت 12:15 PMحسین عزیز، در آمریکای دموکراتیک هم بعضی از سایتها فیلتر می شوند بخصوص سایت شبکه تلویزیونی الجزایر.
-- آمریکایی کفر ستیز و ایران پناه ، Sep 22, 2009 در ساعت 12:15 PM