رادیو زمانه

تاریخ انتشار مطلب: ۶ مرداد ۱۳۸۸

بازداشتگاه کهریزک تعطیل شد

کاظم جلالی، سخنگوی کمیته ویژه پیگیری بازداشت‌شدگان اخیر در مجلس، از تعطیل شدن بازداشتگاه کهریزک خبر داد.

این بازداشتگاه به گفته سعید جلیلی، دبیر شورای امنیت ملی به دستور آیت‌الله علی خامنه‌ای تعطیل شده است.

«استاندارد» نبودن این بازداشتگاه و نداشتن شرایط لازم برای «حفظ حقوق بازداشت‌شدگان» از دلایل تعطیلی آن ذکر شده است.

خبرگزاری مهر امروز سه‌شنبه به نقل از آقای جلالی گزارش کرده که احتمالا بازدید اعضای کمیته ویژه مجلس نیز از این بازداشتگاه از دستور خارج شود.

براساس گزارش سازمان‌های مدافع حقوق بشر، بسیاری از بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات در ایران، به بازداشتگاه کهریزک که در جنوب تهران واقع شد، منتقل شده‌اند.


عکس، تزئینی است

گزارش‌هایی از «شکنجه، بازجویی و رفتارهای خشن» با بازداشت‌شدگان در هفته‌های اخیر در این بازداشتگاه کهریزک منتشر شده که موجب نگرانی خانواده‌ها و سازمان‌های مدافع حقوق بشر شده است.

وب‌سایت موج‌ سبز آزادی، به نقل از شاهدان عینی، فضای این بازداشتگاه را چنین توصیف می‌کند: «در یک سوله‌ ۲۰۰ متری بدون وجود دستگاه‌های تهویه‌ هوا، چندین معتاد کراکی که امیدی به زنده ماندن آنها نیست و بدن‌هایشان کرم گرفته، دراز به دراز بر روی زمین افتاده‌اند و در کنار آنها، بازداشت‌شدگان نگهداری می‌شوند.»

گفته می شود که این بازداشتگاه، تحت‌نظر «اطلاعات ناجا» قرار داشته و در آنجا «معتادان به مواد مخدر» نگهداری می‌شده‌اند.

در هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی از جان باختن برخی از دستگیر‌شدگان منتشر شده است که مدتی در این بازداشتگاه نگهداری می‌شدند.

هنوز مشخص نیست که چندنفر در بازداشتگاه کهریزک نگهداری می‌شده‌اند و چه تعدادی جان خود را در آنجا از دست داده‌اند.

محسن روح‌الامینی و محمد کامرانی دو جوانی هستند که گزارش شده بر اثر «شکنجه» در بازداشتگاه کشته‌اند.

این کمپ در سطحی پایین‌تر از زمین قرار دارد و زندانیان در آن نمی‌توانند از حق استفاده از هواخوری استفاده کنند. استفاده از توالت فقط یک‌بار در طول روز مجاز است و جیره غذایی زندانیان بسیار کم است

علت مرگ این دو، «بیماری مننژیت» اعلام شده است. مقام‌های امور زندان‌های استان تهران ادعا کرده‌اند که روح‌الامینی و کامرانی پیش از ورود به زندان مننژیت داشته‌اند.

دادستانی تهران قرار است پرونده بالینی این دو جوان را برای بررسی‌های بیشتر به کمیته ویژه مجلس ارائه کند.

سوله کهریزک یا کمپ کهریزک بازداشتگاهی است که در شهرسنگ از توابع شهرری استان تهران قرار دارد و حدود سال ۱۳۸۰ برای اولین بار در عملیاتی موسوم به «جزیره» با هدف پاکسازی منطقه خاک سفید تهران مورد بهره برداری قرار گرفت.

سپس با توسعه و ساخت و ساز آن، پلیس امنیت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران از آن برای «نگهداری و شکنجه» بعضی از بازداشت‌شدگان نظیر طرح اراذل و اوباش (بخشی از طرح ارتقای امنیت اجتماعی) استفاده کردند.

این کمپ در سطحی پایین‌تر از زمین قرار دارد و زندانیان در آن نمی‌توانند از حق استفاده از هواخوری استفاده کنند. استفاده از توالت فقط یک‌بار در طول روز مجاز است و جیره غذایی زندانیان بسیار کم است.

بازداشت‌شدگان در این سوله، در بدو ورود مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و فضای اختصاصی به هر فرد کمتر از یک متر مربع است.

آزادی ۱۴۰ نفر از بازداشت‌شدگان
کاظم جلالی در عین حال از آزادی ۱۴۰ نفر از بازداشت‌شدگان حوادث اخیر ایران خبر داد.

وی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفت که با توصیه کمیته پیگیری بازداشت‌شدگان به برخورد با رافت اسلامی با افرادی که دارای اتهامات سبک‌تری هستند، «۱۴۰ نفر با قرار وثیقه، کفالت و ضمانت آزاد شدند.»

«۱۴۰ نفر از بازداشت‌شدگان آزاد شدند. حجاریان به زودی آزاد می‌شود. آزادی تاج‌زاده و نبوی، زمان‌بر است»

سخنگوی کمیته ویژه مجلس در پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان افزود بر اساس بازدیدی که از زندان اوین انجام شد، «مجموعا ۱۵۰ نفر دیگر از بازداشت‌شدگان» در زندان باقی مانده‌اند.

به گفته وی، علاوه بر این افراد، ۵۰ نفر از شخصیت‌های سیاسی هم در زندان اوین هستند که دادستانی اتهام آنها را «نقش آمر در اغتشاشات» و عضویت در «اتاق فکر اغتشاشات» عنوان کرده است.

گزارش دیگری نیز حاکی است که فرهاد تجری نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از آزادی قریب الوقوع سعید حجاریان خبر داد.

وی با بیان اینکه جرائم مصطفی تاج‌زاده و بهزاد نبوی، امنیتی و بسیار مهم است، گفت که آزادی آنها «زمان‌بر» است.

Share/Save/Bookmark

نظرهای خوانندگان

معلوم شد که زندان بانها از چه کسی فرمان
می گیرند :
سید علی خامنه ای

-- mk ، Jul 28, 2009 در ساعت 12:00 PM

اهریمن و شیطان دارند الان کلاه خود را به نشانه ستایش برای خامنه ای و جانیانش از سر برمی دارند. آن ها کمتر ممکن بود ماموری از این سیاهکارتر برای خود در کشور ایران پیدا کنند.

-- بدون نام ، Jul 28, 2009 در ساعت 12:00 PM


آقای خامنه ای , اولین بازداشت , اولین قتل , اولین شکنجه روز 23 خرداد بود .44 روز قبل . تا حالا چرا دستور رسیدگی به حقوق آنان را نداده بودی ,خواب بودى؟

-- amir ، Jul 28, 2009 در ساعت 12:00 PM

be nazare man iek nokteie digeh ham hast mikhan dor o var tanfiz ahmadinejad aramesh bashe, ba'desh shadidtar ham mikonan inha ravesh kareshoon mesle entekhabat khahad bood

-- hhhhhhhhhh ، Jul 28, 2009 در ساعت 12:00 PM

می بینید رهبر چقدر انسان دوست است و از حقوق بشر در ایران حمایت میکند.تا کنون در تاریخ ایران هیچکدام از رهبران چنین کارنامه پرباری از خود بجای نگذاشته اند.دستور بسته شدن این بازداشتگاه خود نشانه دیگری از قلب پاک و انساندوستانه علی ... است.

-- jolien ، Jul 28, 2009 در ساعت 12:00 PM