رادیو زمانه > خارج از سیاست > ایران > آخرین وضعیت پروندههای قضایی در ایران | ||
آخرین وضعیت پروندههای قضایی در ایرانعلیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضاییه در یک نشست خبری آخرین وضعیت پروندههای قضایی در ایران را تشریح کرد. آقای جمشیدی در این نشست خبری تائید کرد که ۱۲ پلیس یکشنبه شب در حمله یک گروه مسلح در زاهدان جان خود را از دست داداند. یکشنبه شب یک گروه مسلح با حمله به ماشین تدارک پلیس، تعدادی از سرنیشینان آن را از پای درآوردند. مقامهای پلیس روز گذشته خبر این حمله را تائید کردند، اما حاضر نشدند که تعداد قربانیان آن را اعلام کنند. تائید خبر بازداشت شش بهائی به گفته آقای جمشیدی، اتهام این شهروند مسیحی که نام وی از سوی رسانهها حامیک خاچیکیان ۵۱ ساله اعلام شده، «توهین به مقدسات» است. وی در عین حال گفت که شش بهائی نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» بازداشت شده و پرونده آنها در مرحله مقدماتی قرار دارد. آقای خاچیکیان چهارشنبه دوم بهمن بازداشت شده و شش بهائی دیگر نیز که هویت آنها مشخص نیست ۲۵دی ماه در تهران دستگیر شدهاند. تکذیب خبر بازداشت خبرنگاران بیبیسی وی گفت که «طبق استعلام از دادگاه انقلاب و دادسرای کارکنان دولت هیچ خبرنگاری از بیبیسی بازداشت نشده است.» سخنگوی قوه قضاییه میگوید که «طبق استعلام از دادگاه انقلاب و دادسرای کارکنان دولت، هیچ خبرنگاری از بیبیسی بازداشت نشده است»
نمایندگان مجلس ایران در ماههای اخیر اعلام کرده بودند که برخی از اعضای شبکه فارسیزبان بیبیسی از سوی ماموران اطلاعاتی بازداشت شدهاند. شبکه فارسی زبان بیبیسی که از سه هفته پیش آغاز به کار کرده، مجوز فعالیت در ایران را ندارد و مقامهای وزارت ارشاد اعلام کردهاند که «همکاری با این شبکه جرم» است. علت بازداشت ژینوس سبحانی پیشتر اعلام شده بود که خانم سبحانی به اتهام «راهاندازی تشکیلات بهائیت» بازداشت شده است. تقاضای عفو برای محکومین به سنگسار به گفته وی، برای دو فرد دیگری که در اصفهان به سنگسار محکوم شدهاند نیز امکان درخواست عفو وجود دارد. در هفتههای اخیر سه محکوم به سنگسار که همگی زن بودهاند تبرئه یا حکم آنها تخفیف یافته است. فعالان حقوق بشری و نهادهای بینالمللی، خواستار حذف این قانون از قوانین جمهوری اسلامی هستند. «اسامی شبکه برانداز اعلام نمیشود» به گفته آقای جمشیدی، برای متهم ردیف اول این پرونده، شش سال حبس در نظر گرفته شده است. فعالان حقوق بشر میگویند که دادگاه برای آرش علایی شش سال و برای کامران علایی سه سال حبس صادر کرده است. آقای جمشیدی افزود که نام اعضای «شبکه براندازی نرم» اعلام نخواهد شد، چرا که «این پرونده قابل اعتراض و تجدیدنظر است»
مقامهای قضایی دی ماه سالجاری اعلام کردهاند که چهار نفر را به اتهام عضویت در «شبکه براندازی نرم» دستگیر و محاکمه کردهاند. وزارت اطلاعات ایران، آرش و کامیار علائی دو برادر پزشک را جزء این «شبکه» میداند. کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران نیز یک زن ارمنی به نام سیلویا هارتونیان ۳۳ ساله را از دیگر متهمان این پرونده اعلام کرده است. در همین رابطه: • یک زن ارمنی، در میان «متهمان شبکه برانداز» • «دستگیری اعضای شبکه بیبیسی فارسی» • حکم «متهمان شبکه براندازی» صادر شد • اتهام برادران علائی «براندازی» اعلام شد |