رادیو زمانه

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۸۷
گزارشگران بدون مرز اعلام کرد:

محکومیت فشار ایران بر رسانه‌های خارجی

سازمان گزارشگران بدون مرز، ممنوعیت همکاری روزنامه‌نگاران ایران با رسانه‌های خارجی را محکوم کرد.

بیانیه این سازمان، پس از آن‌که محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد، فعالیت شبکه فارسی‌زبان بی‌بی‌سی در ایران را ممنوع و همکاری با آن را جرم خواند، صادر شده است.

در این بیانیه آمده است که «دولت ایران نه تنها مانع پوشش خبری رویدادهای ایران از سوی خبرنگاران داخلی می‌شود، که تلاش می‌کند رسانه‌های خارجی را هم به سکوت وادار کند.»

بنابر اعلام این سازمان، مقام‌های جمهوری اسلامی موج تازه‌ای از فشار‌ها بر مدافعان حقوق‌بشر و روزنامه‌نگاران در ایران را آغاز کرده‌اند.

هفته گذشته یک نماینده مجلس ایران خبر داد که چند روزنامه‌نگار که با شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی همکاری داشته‌اند، از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شده‌اند.
مقام‌های دولتی و مسئولان این شبکه تاکنون حاضر نشده‌اند در این‌باره اظهارنظر کنند.

آغاز به کار شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در ایران، واکنش‌های فراوانی به همراه داشته است.

«اعلام مکرر مقام‌های ایران در ممنوعیت همکاری با رسانه‌های خارجی، برای ایجاد رعب و وحشت در میان روزنامه‌نگاران و نقض فاحش گردش آزاد اطلاعات است»

گزارشگران ادامه داده است که در نظر دولت محمود احمدی‌نژاد، «رسانه‌های خارجی شاهدانی مزاحم هستند.»

این سازمان تصریح می‌کند که دولت نهم «با بدگمانی شدید و نگاه امنیتی می‌خواهد هر نوع ارتباطی را با روزنامه‌نگاران ممنوع ‌کند.»

گزارشگران همچنین آورده است که اعلام مکرر مقام‌های ایران در ممنوعیت همکاری با رسانه‌های خارجی «برای ایجاد رعب و وحشت در میان روزنامه‌نگاران و نقض فاحش گردش آزاد اطلاعات است.»

در قانون اساسی ایران به صراحت اجازه تاسیس رادیو و تلویزیون خصوصی و خارج از «نظر مشترک سه قوه» داده نشده است، اما هیج قانونی مصاحبه و همکاری با رسانه‌ها را برای روزنامه‌نگاران ممنوع نکرده است.

گزارشگران بدون مرز یادآور شده که مقام‌های جمهوری اسلامی همواره تلاش کرده‌اند که از فعالیت رادیو و تلویزیون‌های خارجی به زبان فارسی جلوگیری کنند.

در ٢٠٠٨ چندین گزارشگر خارجی به دلیل تمدید نشدن ویزای خود مجبور به ترک ایران شدند.

Share
در همین رابطه:
«دستگیری اعضای شبکه بی‌بی‌سی فارسی»
«‌بی‌بی‌سی فارسی در ایران مجوز فعالیت ندارد»