رادیو زمانه
>
خارج از سیاست
>
گفت و گو
>
حمله به بهشتی در نمایشگاه مطبوعات
|
حمله به بهشتی در نمایشگاه مطبوعات
اردوان روزبه
a.roozbeh@radiozamaneh.com
یکشنبه سوم آبان فضای نمایشگاه مطبوعات تهران با حضور علیرضا بهشتی، مشاور میرحسین موسوی به ناآرامی کشید شد. این در حالی است که پیش از این نیز حامیان محمود احمدینژاد با حمله به مهدی کروبی، مانع از بازدید او از نمایشگاه شدند.
در گفتوگویی با محمد مبین، روزنامهنگار در تهران دربارهی فضای روز یکشنبه نمایشگاه پرسیدم:
آقای علیرضا بهشتی امروز برای بازدید از نمایشگاه آمده بودند. حامیان آقای موسوی نیز به حمایت از ایشان شعارهایی سر دادند. در مقابل حامیان دولت نیز شروع به شعار دادن کردند و فضای نمایشگاه متشنج شد. زدوخوردهایی میان خود آقای بهشتی و حامیان دولت پیش آمد که سریع آقای بهشتی را از نمایشگاه خارج کردند.
رد و بدل کردن شعارها میان دو طرف ادامه پیدا کرد. هرچند به نظر میرسید تعداد طرفداران دولت در این مدت در نمایشگاه بیشتر بودند، اما طرفداران جنبش سبز نیز بودند. شعارهایی داده شد و در نهایت به تنشی خیلی جدی منجر شد که با خروج حامیان جنبش سبز از نمایشگاه، مساله حل شد.
در این چند روزه حامیان دولت در نمایشگاه زیاد بودند و در روزهایی که آقای موسوی و یا آقای خاتمی قرار بود برای بازدید از نمایشگاه بیایند، حضور جدیتری نیز داشتند.
پیش از این آقای کروبی با حملهی حامیان دولت مواجه شد و گویا در میان آنان رییس خبرگزاری فارس نیز حضور داشته است. امروز نیز گفته میشد که برخی از فعالان سایت رجانیوز و دیگر مطبوعاتیها در جبههی مخالف به آقای بهشتی حمله کردهاند...
روز بازدید آقای کروبی نیز من در نمایشگاه بودم. در این روز تعداد حامیان ایشان به مراتب بیشتر از مخالفان بود. در عکسهایی که روی سایتها آمده بود و اینجا در نمایشگاه هم دیدیم که تعدادی از خبرنگاران رجانیوز در این حمله حضور داشتند. یکی از چهرههای اصلی که عکساش هم در سایت آینده منتشر شده، از امروز صبح دیگر به نمایشگاه نیامده است.
در برخوردهای امروز هم، بر اساس نگاهی که ما به غرفهها داشتیم، فعالان رجانیوز شرکت داشتند. حتی در بحثهایی که با مردم داشتند میگفتند: «این خط مشی ما است و ما در مقابل هرگونه بیاحترامی به نظام و رهبری ایستادگی میکنیم. حتی اگر لازم باشد از کسوت رسانهای خودمان خارج میشویم و به مردم میپیوندیم».
اما رییس خبرگزاری فارس را من میشناسم. روزی که آقای کروبی در نمایشگاه بود، من ایشان را ندیدم. شاید خبرنگارهایشان بوده باشند. کما این که در میان حامیان آقای کروبی، خبرنگاران روزنامههای اصلاحطلب نیز حضور داشتند.
در حملهای که به آقای کروبی شد، بر اساس عکسهایی که موجود است، چند تن از این خبرنگارها در میان حمله کنندگان حضور داشتند.
امروز هم حامیان دولت از رسانهها بودند، ایستادگی میکردند و در کنار آنها برخی افراد هم بودند که اسپری گاز اشکآور حمل میکردند. البته تا آنجایی که من شاهد بودم، از این اسپری استفاده نشد. آنها دوری در نمایشگاه زدند، شعارهایشان را دادند و الان هم برای اقامهی نماز عازم نمازخانهی نمایشگاه شدند.
جو نمایشگاه مطبوعات امسال را چگونه ارزیابی میکنید؟
نمایشگاه در دو سال گذشته بسیار نمایشگاه ساکت، آرام و بیحاشیهای بود. اما نمایشگاه امسال کاملا رنگ و بوی سیاسی دارد. نکتهی جالب این است که بحثهای طرفین با مسالمت فراوان ادامه پیدا میکند. فقط روزی که آقای کروبی و یا امروز که آقای بهشتی آمدند، فضا متشنج شد.
ولی جو عمومی نمایشگاه اینگونه است که مخاطبین رسانهها میآیند، صحبتهایشان را میکنند. غرفههای روزنامههای کیهان و جوان معمولا شلوغ هستند. مردم اعتراضهایشان را میکنند، آنها هم پاسخ میدهند. حال معترضین قانع میشوند یا خیر.
نمایشگاه امسال جو بینهایت سیاسیای داشته است. در سالهای گذشته، معمولا هنرمندان و ورزشکاران چهرههای برجستهی نمایشگاه بودند. امسال خود مردم چهرههای برجستهتری هستند. از هر دو طیف در نمایشگاه حضور دارند.
طرفداران جنبش سبز نیز که بسیار پررنگ در نمایشگاه حاضر میشوند. سوالهایشان را خیلی شفاف میپرسند و عملا هم با نمادهای سبز به نمایشگاه میآیند.
نکتهی قابل توجه در جو نمایشگاه، مدارایی است که وجود دارد. طبیعتا هر طرف حرفهای خود را میزند و معمولا هم هیچ کدام حرفهای طرف مقابل را نمیپذیرد. اما بحثها خوب پیش میرود. غرفهداران خوب برخورد میکنند؛ مخصوصا غرفههای سیاسی و حتی غرفهی رجانیوز که معمولا غرفهی پرحاشیهای بوده است، برخوردش در نمایشگاه با مردم، برخورد مناسبی بوده است.
«شیرینیهایی» هم که با حضور آقایان کروبی و بهشتی در نمایشگاه ایجاد شد به شیرینیهای مباحثی که وجود دارد اضافه شده است. بچههای مطبوعات برخوردهای اینروزها را شیرینیهای نمایشگاه نام گذاشتهاند.
البته به عنوان یک مطبوعاتی، تاسف عمیق خودم را از رفتارهایی که با آقای کروبی و آقای بهشتی شد، اعلام میکنم.
|
نظرهای خوانندگان
عده ای از حزب اللهی های دهه 60 در نمایشگاه مطبوعات فریاد میزدند صل علی محمد بوی بهشتی آمد! این ها گویا گمان میکنندکه مردم فراموش کرده اند که بنیان گذار سرکوب و دستگیری وآدمکشی و دروغگویی و تهمت زدن پس ازانقلاب همین آقایان بهشتی، رفسنجانی، خامنه ای، آیت و رفقایشان بوده اند. رهبرشان هم خوداقای بهشتی بود. خواهشمندیم دراین موقعیت دست ازاین گونه تبلیغ بردارند که با یاداوری آن چه که پس از انقلاب همین اقایان برسرکشور و مردم آوردند و امروز نتیجه اش را می بینیم، آن زخمها را تازه نکنند و از نو درگیری هایی را باعث نشوند که «دشمن» سو استفاده کند. آن چه اقایان کردند پاک شدنی نیست. واقیتهای تلخ گذشته با انکار و توجیه وتفسیر درست شدنی نیست.
-- baabak arian ، Oct 27, 2009 در ساعت 05:39 PM