رادیو زمانه > خارج از سیاست > مجله ورزشی > حسین شمس: من باید بهترین مربی آسیا میشدم | ||
حسین شمس: من باید بهترین مربی آسیا میشدمفرنگیس محبیmohebbi@radiozamaneh.comدر مراسم اهدای جوائز برترینهای فوتبال آسیا که سهشنبه شب در شانگهای چین برگزار شد، فوتبال ایران سه افتخار کسب کرد. عنوانهای «برترین فدراسیون فوتبال»، «برترین تیم ملی فوتسال» و «بهترین بازیکن سال فوتسال آسیا» سه افتخاری است که نصیب ایران شد. وحید شمسایی، ۳۳ ساله، کاپیتان تیم ملی فوتسال ایران برای دومین بار پیاپی، بهترین بازیکن فوتسال آسیا شناخته شد. تیم ملی فوتسال ایران در راهیابی به یک چهارم نهایی مسابقات جام جهانی برزیل، پس از ۱۶ سال و کسب عنوان قهرمانی آسیا، نام خود را به عنوان تیم قدرتمندی در صحنهی آسیا ثبت کرد و در میان هشت تیم برتر جهان قرار گرفت. موفقیتهای تیم ملی فوتسال ایران در زمان سرمربیگری حسین شمس به دست آمد. آقای شمس به عنوان نامزد «برترین مربی فوتسال آسیا» در مراسم اهدای جوایز در شانگهای حضور داشت. اما با وجود اثبات شایستگیهایش در مربیگری، موفق به کسب این مقام نشد. در همین رابطه با حسین شمس، سرمربی تیم فوتسال ایران و علی کفاشیان، رییس فدراسیون فوتبال ایران گفت و گو کردهام.
آقای شمس در این باره میگوید: اسم من هم برای مربیگری جزو سه نفر بود. ولی متأسفانه چون فوتبال و فوتسال مشترک بود، برای مربیها، مربی ژاپنی انتخاب شد. اگر مربی مستقل فوتسال را انتخاب میکردند، طبیعی بود که جایزهاش به من میرسید. ایافسی جام جهانی را در نظر نگرفت و این ایراد بسیار بزرگی بود که به این قضیه گرفته شد. این است که اگر جام جهانی فوتسال را در نظر میگرفتند، قطعاً جایزه به من میرسید. خیلی انتخاب بدی بود و خیلیها به این قضیه اعتراض کردند، اما متأسفانه چون افراد قوی را در ایافسی نداریم که از حق ایرانیها دفاع بکند، حق من خورده شد. البته مسوولین ایافسی قول دادند از سال آینده مربی فوتسال را مستقل انتخاب کنند که دیگر چنین موردی پیش نیاید.
در همین حال، فدراسیون فوتبال ایران به غیر از کسب عنوان «برترین فدراسیون فوتبال آسیا»، موفق به کسب چهار سهمیه برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا و میزبانی «جام باشگاههای فوتسال آسیا» هم شد. آقای کفاشیان، چه عواملی در کسب این افتخارات برای فوتبال و فوتسال ایران، موثر بوده است؟ از زمانی که بعد از تعلیق فوتبال کشور، فدراسیون فوتبال موظف شد با کمیتهی انتقالی، اساسنامهی جدیدی بنویسد. از تدوین و انجام اساسنامهی جدید، حدود ۱۰ ماه میگذرد. در این ۱۰ ماه با تقسیم کار و سپردن وظایف هر کس به خودش، سعی کردیم کارها را به نحو مرتبی انجام دهیم. در بخش مربوط به تماس با کنفدراسیون فوتبال آسیا، تماسهای مختلف با کمیتههای کاری مختلف داشتیم. سعی کردیم ساختار فعلی فدراسیون فوتبال را با اساسنامهی جدید انطباق دهیم و دستورالعملهای مربوطه را رعایت کنیم. در سطح آسیا، بهترین عملکرد را ایران، بین استانهای کشور، داشته است. منطقه ما الان یکی از موفقترینهاست. از فوتبال ساحلی، نوجوانان و فوتسال ما، بهترین ارزیابی را داشتند و هر دو تیم هم به جام جهانی راه پیدا کرد. فوتسال ما جزو چهار تیم اول آسیا قرار گرفت. فوتبال ساحلی هم به جام جهانی رفت، ولی چون اولین تجربهاش بود، موفقیت خاصی نداشت. تیم نوجوانان هم در آسیا اول شد. به غیر از اینها، کسب چهار سهمیه برای حضور در باشگاههای آسیا و میزبانی جام باشگاههای فوتسال آسیا، از دیگر دستاوردهای اخیر فوتبال ایران بوده است. فکر میکنید چه شاخصهایی را کنفدراسیون فوتبال آسیا در نظر گرفته و یا توجهاش را جلب کرده که این امتیازات را به ایران داده است؟ از شش ماه پیش، لیگ ایران جزو بهترین لیگها بوده که با ۱۸ تیم، جزو بهترین کشورها است. اکثر کشورهای دیگر ۱۲ یا ۱۴ تیمه هستند، ولی ما ۱۸ تیم داریم. سعی کردهایم باشگاههایمان به سمت حرفهای شدن پیش بروند و نظم خاص خودشان را دارند. ایافسی ضوابط مختلفی را در ابعاد مختلف برای ما قرار داده بود و سعی کردیم در بخشهای مختلف امتیازش را بگیریم، نواقصی داشتیم که سعی کردیم آنها را تا حدی رفع کنیم. البته هنوز هم از ۵۰۰ امتیازی که ایافسی برای این کار قرار داده، بیش از ۳۴۰ امتیاز نگرفتهایم. ولی همین که توانستیم امتیازمان را از زیر ۳۰۰ به ۳۴۰ برسانیم، تلاش ما را نشان میدهد. روند کارمان هم به شکلی است که انشاالله این ۳۴۰ امتیاز را همینطور بالا ببریم و امتیازهایمان را بیشتر کنیم. این بود که پویایی لیگ ایران، علاقهی مردم به فوتبال، حرفهای شدن باشگاهها و ورزشکارهای ما، باعث شد ایران موفق به گرفتن چهار سهمیه بشود.
برخی رسانهها به انتخاب فدراسیون فوتبال ایران از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، انتقاد کردند. نظرتان در مورد این انتقادها چیست؟ فکر نمیکنید به جای انتقاد، باید حمایت میکردند؟ دلیل انتقادشان را در چه میبینید؟ رسانههای خودمان را میفرمایید؟ بله. نمیدانم دلیل انتقادشان چیست. اینکه توانستهایم اول بشویم، قدم خوبی است ولی به معنی تمام شدن کار نیست، بلکه به معنی شروع کار است. اگر رسانههای محترم توجه کنند، همین که این شروع را خوب جلو رفتهایم و ما را اول کردند، نشان میدهد اگر تا آخر همینطور جلو برویم، حتی موفقتر از آسیاییها و در جهان هم میتوانیم صاحب نام باشیم. این رسالت ما را سنگینتر میکند. نه اینکه بخواهیم خدای ناکرده مغرور شویم به اینکه اول شدهایم و دیگر کارمان تمام است. کار و وظیفهی سنگینی بر عهدهی ما گذاشته شده و دوست نداریم نهایت قضیه، از ما تعریف شود. دوست داریم همیشه کار ما را زیر ذرهبین داشته باشند و انتقاد هم بکنند که بتوانیم کارمان را خوب پیش ببریم. سوالی در مورد مطالبی در روزنامه یا روزنامههایی در امارات که در آن علی دایی را مورد انتقاد قرار دادهاند، دارم، شما هم اعلام کردهاید این موضوع را دنبال خواهید کرد و رسماً شکایت میکنید. درج یک مطلب در یک روزنامه، چه ربطی به فدراسیون فوتبال و یا کنفدراسیون فوتبال آسیا دارد؟ فدراسیون فوتبال امارات، مرجعی است که با ما ارتباط خاص دارد و اگر در کشوری، روزنامههای ورزشی یا ارگانهای دیگری برای ما مشکل ایجاد کنند، قطعاً همزبان ما وزارت خارجه یا ارگانهای دیگر نیستند. همزبان ما فدراسیون فوتبال امارات است که ما رسماً به آنها میگوییم، آنها هم اعتراض ما را به آن روزنامهی ورزشیشان میگویند. در همین مورد، آقای عظیمزاده، رییس روابط بینالملل فدراسیون اعلام کرده برخورد مسوولان امارات با هواداران ایرانی بد بوده و ایشان طی مصاحبهای، قول دادند: «این حرکت آنها را در بازی برگشتی که در تهران دارند، جبران خواهند کرد». آیا به نظر شما، این رفتار حرفهای و عاقلانه است؟ نه، به هیچ عنوان این کار را تأیید نمیکنیم. رفتار ما با میهمان همیشه با احترام همراه است و نگاه نمیکنیم که دیگران چه رفتاری با ما داشتهاند. در کشور ما، همه میهمان ما و مورد احترام هستند. در همین رابطه: • سه عنوان فوتبال آسیا به ایران رسید |