رادیو زمانه > خارج از سیاست > ایران > «احمدینژاد، پشت پالیزدار را خالی کرد» | ||
«احمدینژاد، پشت پالیزدار را خالی کرد»مریم محمدیmmohammadi@radiozamaneh.comشنبه هفدهم اسفندماه ۱۳۸۷ در تهران، یک دادگاه غیرعلنی در مورد یکی از مهمترین پروندههای افشاگری در سوء استفادههای مالی تشکیل شد. این دادگاه مربوط به دکتر عباس پالیزدار، دبیر سابق «هیأت تحقیق و تفحص از قوهی قضاییه» و در ارتباط با سخنرانیهای افشاگرانهی او در بهار سال جاری که ۴۴ تن از چهرههای مشخص حکومتی را که نه تن از آنان از روحانیون سرشناس بودند، با ذکر مستندات، به فسادهای بزرگ مالی متهم میکرد. این سخنرانی بلافاصله روی شبکهی یوتوب قرار گرفت و جنجال بزرگی را موجب شد. انتساب آقای پالیزدار به حوزهی حامیان آقای احمدینژاد و کاندیداتوری وی از جانب «رایحهی خوش خدمت»، به ابهامات این مسأله و شایعات متعدد دامن میزد. عباس پالیزدار در بیست و سوم خردادماه سال جاری دستگیر شد و در پی دستگیری او، افراد زیادی، از جمله برخی نمایندگان مجلس، احضار و بازجویی شدند. پس از دستگیری پالیزدار، معدودی از چهرههای سیاسی یا فعالان اجتماعی، به حمایت از او پرداختند. اما میتوان گفت، همه جز یکی، بعداً سکوت پیشه کردند. دکتر مهدی خزعلی، فرزند آیتالله خزعلی هنوز به نوعی از ایشان حمایت و به ویژه با دادگاه غیر علنی وی مخالفت میکند. در همین رابطه، با دکتر مهدی خزعلی گفت و گو کردهام.
دادگاه آقای پالیزدار برخلاف وعدهی سخنگوی قوهی قضاییه، غیرعلنی شروع به کار کرد. در حالی که دادستان کل کشور هم قبلاً درخواست کرده بود که این دادگاه علنی برگزار شود. نه تنها علنی نشد. بلکه حتا در جلسه، جناب قاضی اعلام میکند، مذاکرات این دادگاه محرمانه و غیرقابل انتشار است. اما، اساساً چرا باید محرمانه باشد. بهخصوص که آقای پالیزدار تقاضای جلسهی علنی میکند. او میگوید: «من این حرفها را در سخنرانیای گفتهام که در تمام دنیا پخش شده و مردم شنیدهاند. اگر قرار است رد یا قبول شود، حداقل مردم بشنوند که نتیجهی این سخنان چه بود و آیا من مستنداتی دارم دفاع کنم یا اینکه نه؟» به نفع نظام هم بود اگر علنی میکرد.» ولی به جهت اینکه آقای پالیزدار بر مواضع خود ایستاده و معتقد است مأموریتی برای تحقیق و تفحص مجلس از قوهی قضاییه داشته و اسنادی که گرفته، تماماً به صورت قانونی از بازرسی کل کشور گرفته، همهی پروندهها، گزارش آقای ویسی، معاون اول قوهی قضاییه است و آقای نیازی این پروندهها را در اختیار او قرار داده. ایشان هم نتیجه را همانگونه که هست، اعلام کرده است. تنها اشکالی که بعضی از آقایان به ایشان میگیرند، این است که بر فرض صحیح بودن همهی اینها، آیا مجوز سخنرانی داشتید و میتوانستید اعلام کنید یا نه؟
آیا این پرسش منطقی نیست؟ این سوال را خیلی از آقایان علمای قم و مراجع از من پرسیدهاند که علنی کردن و هتک حرمت مؤمن و بهخصوص روحانیون، مجوز شرعی داشته است یا نه؟ اخیراً به «کنوانسیون مبارزه با فساد دولتی» پیوستهایم و آن کنوانسیون یعنی قانون مملکت ما. در آنجا باید معاملات و معادلات دولتی شفاف باشد و تمام آحاد جامعه بتوانند به اسناد آن دسترسی داشته باشند. اسنادی که ایشان مطرح کرده، فروش اموال بیتالمال بوده که من هم به عنوان یک شهروند ایرانی در آن سهم دارم و مال من است. من باید مطلع باشم که این مال من چگونه فروخته شده و آیا ضوابط قانونی رعایت شده یا نه؟ و جالب است که در آن کنوانسیون ذکر میشود، من باید بتوانم آن را نشر بدهم. این شبهه هم مطرح است که اتهامات تحقیق نشده هستند یا حداقل به ثبوت نرسیدهاند. اینها پروندههای سازمان بازرسی کل کشور است. مطالبی که گفته شده و همه خلاصهبرداری شده است، از پروندههایی است که بازرسی برای تحقیق و تفحص در اختیار آنان قرار داده است. اینها که واقعیت دارد. اینکه ایشان دبیر کمیتهی تحقیق و تفحص بوده، و اینکه این پروندهها خلاصهبرداری شده و گزارشی بلندبالا به مجلس ارائه شده، نیز واقعیت دارد. آن گزارش هم برای حفظ آبروی آقایان، خلاصه شده و با حذف اسامی، با حروف الفبایی، در صحن مجلس هفتم قرائت شد. تا اینجا که قطعاً صحت دارد. از همین مطالب را مثلاً خانم آجرلو، نمایندهی کرج، استفادهی تبلیغاتی میکند، در تمام سخنرانیها تریبون را دست ایشان میدهد که همین مسایل را بیان کند. با همین مسایل، خانم آجرلو رأی آورد و وارد مجلس شد. پس چه اتفاقی افتاد که فضا ناگهان علیه ایشان تغییر کرد؟ آقای پالیزدار، قبل از طرح مسألهی دادگاه در صحبتی با من، میگفت: «یکی از مشوقین ایشان، آقای محمود احمدینژاد و یکی دیگر از مشوقین قویتر ایشان، داوود احمدینژاد بوده که حتا میگفته است در دولت مصوبهای تصویب خواهیم کرد تا از تو حمایت کنیم. نمایندگان مجلس نیز، مثل آقای دکتر کامران، خانم آجرلو و… همه میخواستهاند که این مطالب منتشر شود و او را به این کار تشویق میکردهاند. خانم آجرلو در انتخاباتش،تریبون دست وی میداده.» آنها میخواستند او را هول بدهند. این بندهی خدا هم رفته و آن سخنرانی را کرده است. سود و زیان آنها چه میشود؟ آقای احمدینژاد حتا وابستگی آقای پالیزدار را به خودش تکذیب کرده است. تحلیل من این است که آقای احمدینژاد با شعار «دزد را بگیر» وارد حکومت شد. اما هیچ چیزی به مردم ارائه نداد و مردم ندیدند جایی ایشان با اینگونه مسایل و راندها برخورد کند. بلوایی برای انتخابات راه انداخته بود. بعد دید که به جاهای بالایی خورد و حمایتهای بالا را از دست میدهد، عقبنشینی کرد و پشت پالیزدار را هم خالی کرد. وگرنه، ایشان آمده بود که این را مطرح کند. زمانی که آقای احمدینژاد او را تشویق میکرد، فکر میکرد مسألهای پیش نمیآید. اما، وقتی میبیند که نه، کار خیلی بالا گرفت، طبیعتاً عقبنشینی میکند و پشت ایشان را هم خالی میکند. در همین رابطه: • نخستین دادگاه عباس پالیزدار برگزار شد |
نظرهای خوانندگان
آخر دادگاه را باید ببینیم چون سالهاست از این روشها استفاده شده است و در نهایت هم باز پس از مدتی پست و مقام بالاتری بدست می آورند . فعلا احمدی نژاد خودش پرونده ای سنگین دارد از ٣٥٠ میلیارد شهرداری تا یک میلیارد پول نفت که گم شده است . همه مثل هم هستند .
-- farhad ، Mar 8, 2009 در ساعت 05:00 PMمن باید از آقای مهدی خزئلی پوزش بخواهم . در ذهن من هرگز احتمال این نمی رفت که در خانواده ایشان فرد منطقی یافت شود ولی من اشتباه می کردم و سخنان ایشان در اینجا بسیار منطقی و متمدنانه است . پیروز باشند
-- ایرانی ، Mar 10, 2009 در ساعت 05:00 PMدرود خدا برراست قامتان صحنه تاریخ که دکتریکی ازانهاست.
-- بدون نام ، Apr 12, 2009 در ساعت 05:00 PM