رادیو زمانه

تاریخ انتشار مطلب: ۶ اسفند ۱۳۸۸

مدودف: ایران رفتار مسئولانه نشان دهد

دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه امروز پنج‌شنبه از ایران خواست تا در موضوع هسته‌ای از خود «رفتاری مسئولانه» نشان دهد.

به گزارش تارنمای کاخ کرملین، آقای مدودف در مصاحبه‌ای با مجله فرانسوی پاری-ماچ درباره مسئله هسته‌ای ایران گفت:
«به نظر من راه برون‌رفت از این وضعیت، رفتار مسئولانه توسط خود ایران است.»


دمیتری مدودف (AP)

رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت که به باور او «برنامه هسته‌ای ایران باید با تقاضاهای سازمان‌های بین‌المللی هم‌چون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازگار باشد و کار در این زمینه باید برای نظارت شفاف باشد.»
وی افزود:

«تا این‌جا متأسفانه مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد.»

با وجود این‌که مقامات روسی در هفته‌های اخیر لحنی نگران‌تر از پیش در مورد برنامه هسته‌ای ایران از خود نشان داده‌اند در مورد این‌که روسیه با اعمال تحریم علیه بخش انرژی و بانکی ایران موافقت کند تردید وجود دارد.

اولگ روژکف، معاون امور امنیتی وزارت خارجه و واحد خلع سلاح روسیه روز گذشته (چهارشنبه) گفت که کشورش «با تحریم یا اقداماتی که به انزوای اقتصادی یا مالی ایران منجر بشود همکاری نخواهد کرد.»

مدودف در مورد سازگاری برنامه هسته‌ای ایران با تقاضاهای آژانس: تا این‌جا متأسفانه مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد

اظهارات آقای روژکف پس از درخواست بنجامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای اعمال «تحریم‌های فلج‌کننده» علیه ایران بیان می‌شود.
آقای نتانیاهو که خواستار تحریم بخش انرژی ایران است هفته گذشته از مسکو دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اولگ روژکف روز گذشته در واکنش به این درخواست‌ها به خبرنگاران گفت که روسیه تنها می‌تواند تحریم‌هایی را بررسی کند که به تقویت عدم گسترش جنگ‌افزار هسته‌ای کمک می‌کنند و به باور او «ممنوعیت تجارت بانکی با ایران ارتباطی با گسترش سلاح هسته‌ای ندارد.»

نمایندگان ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان قصد دارند هفته آینده در نیویورک پیش‌نویس یک طرح تحریمی علیه ایران را به روسیه و چین ارائه کنند.

معاون امور امنیتی وزارت خارجه روسیه گفت کشورش «با تحریم یا اقداماتی که به انزوای اقتصادی یا مالی ایران منجر بشود همکاری نخواهد کرد»

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا پیش‌بینی کرده‌است که تصویب یک قطع‌نامه جدید علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل «۳۰ تا ۶۰ روز» طول خواهد کشید.
وی هم‌چنین گفته‌است که پس از هفته‌ها کار دیپلماتیک، چین به پشتیبانی از چنین قطع‌نامه‌ای «نزدیک‌تر» شده‌است.

روسیه و چین از شریک‌های مهم تجاری ایران هستند که هر دو در شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه آمریکا، فرانسه و بریتانیا از حق وتو برخوردارند.

Share/Save/Bookmark

نظرهای خوانندگان

همهٔ قدرتها (اروپا،روسیه ،.......)اگر حکومت اسلامی پرژه اتمی‌ نداشت . دیگر برایشان مهم نبود با مردمشان چه میکنند .

-- Ahmad ، Feb 25, 2010 در ساعت 01:33 PM