رادیو زمانه

تاریخ انتشار مطلب: ۶ شهریور ۱۳۸۸

«اقتصاد جهانی در راه بهبود است»

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید که رکود اقتصادی جهان در راه بهبود قرار گرفته‌است.

اولیویه بلانشارد، اقتصاددان ارشد این صندوق با ذکر این مطلب در مقاله‌ای تازه، هشدار داد که «این چرخش ساده نخواهد بود.»

وی می‌گوید که «بهبود آغاز شده‌است. کشورها اگر می‌خواهند به توسعه پایدار دست پیدا کنند باید اقتصادهای خود را از نو تنظیم کنند.» مقاله این کارشناس، به ویژه تنظیم دقیق میان اقتصادهای ایالات متحده و آسیا را در این روند اساسی می‌داند.

این اقتصادان ارشد می‌گوید «بحران اقتصادی زخم‌های عمیقی بر جای گذشته که تا سال‌های دراز بر عرضه و تقاضا تأثیر خواهد داشت.»

آقای بلانشارد معتقد است که میزان مصرف در ایالات متحده که بخش بزرگی از میزان تقاضا در جهان را تشکیل می‌دهد تا مدت زمان درازی پایین‌تر از سطح پیش از بحران قرار خواهد داشت.

«این رشد به احتمال زیاد به اندازه‌ای نخواهد بود که بر کاهش بیکاری تأثیر گذارد»

صندوق بین‌المللی پول معتقد است که صاحبان خانه در ایالات متحده که از زمان آغاز بحران، تریلیون‌ها دلار زیان دیده‌اند در آینده نیز با صرفه‌جویی مصرف خواهند کرد.

اولیویه بلانشارد بر این باور است که کشورهای رو به توسعه آسیایی، به‌ویژه چین، نقش بزرگی در پایدار ماندن این بهبود اقتصادی ایفا خواهند کرد.

وی معتقد است که بیشتر کشورهای جهان در چند فصل آینده شاهد رشد مثبت اقتصادی خواهند بود ولی این رشد به احتمال زیاد به اندازه‌ای نخواهد بود که بر کاهش بیکاری تأثیر گذارد.
اقتصاددانان انتظار دارند که میزان بیکاری در جهان طی سال آینده میلادی از نقطه اوج خود بگذرد و رو به کاهش بگذارد.

سازمان عفو بین‌الملل پیش از این در بیانیه‌هایی توجهات را به تأثیر رکود اقتصادی جهان بر نقض حقوق بشر جلب کرده‌است.
این سازمان می‌گوید در پی بحران اقتصادی جهان، بسیاری از کارگران معترض در آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی با سرکوب دولتی روبه‌رو شده‌اند.

Share/Save/Bookmark