رادیو زمانه

تاریخ انتشار مطلب: ۲۵ مرداد ۱۳۸۸

«فشار‌ها علیه دانشجویان محکوم است»

اتحادیه دانشجویان اروپا با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن حمله به برخی خوابگاه‌های دانشجویی، نسبت به وضعیت دانشجویان ایران در پی «سرکوب‌های خشونت‌آمیز» اخیر ابراز نگرانی کرد.

این اتحادیه از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست که «حق آزادی بیان» دانشجویان برای بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود در اعتراض‌های مسالمت‌آمیز را به رسمیت شناسند.

اتحادیه دانشجویان اروپا در بیانیه خود افزوده که گزارش‌ها حکایت از آن دارد که فشار‌های دولت ایران علیه دانشجویان به عنوان یکی از اقشار فعال جنبش اعتراضی مردم ایران، افزایش یافته است.

لیگیا دسا، رئیس انجمن دانشجویان اروپا، گفت که «دانشجویان نیروی دموکراسی و پیشرفت اجتماعی هستند و جلوگیری از اعمال خشونت علیه کسانی که از حقوق دموکراتیک خود در راه آزادی بیان استفاده می‌کنند، بر عهده مقام‌های دولتی است.»


خانم دسا افزوده است: «خاموش کردن خشونت‌آمیز اعتراض‌های آرام معترضین در هیچ جامعه مدرنی قابل پذیرش نیست.»

او به مقام‌های دولت ایران توصیه کرده است: «به جای این‌که در صدد سرکوب و خاموش کردن دانشجویان باشند، دغدغه‌ها و نگرانی‌های آنها را بشنوند.»

در هفته‌های نخست اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات که با خشونت‌های گسترده‌ای همراه شد، گروهی از لباس شخصی‌ها با حمله به خوابگاه دانشگاه تهران و دانشگاه اصفهان، دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار داده و برخی از آنها را بازداشت کردند.

مجلس ایران نیز کمیته‌ای برای بررسی این موضوع تشکیل داده که تاکنون نتیجه تحقیقات آن مشخص و منتشر نشده است.

کمیته حقیقت‌یاب مجلس اعلام کرده که تلاش می‌کند تا عواملی که در حمله به خوابگاه دانشگاه تهران دست داشته‌اند را مشخص کند.

اتحادیه دانشجویان اروپا در بیانیه خود آورده است که گزارش‌ها حکایت از آن دارد که فشار‌های دولت ایران علیه دانشجویان به عنوان یکی از اقشار فعال جنبش اعتراضی مردم ایران، افزایش یافته است

حسن دوگانی، عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ۲۱ مرداد ماه گفته است که ۱۶ دانشجو در زندان اوین در بازداشت به سر می‌برند.

آقای دوگانی مشخص نکرده که چه تعداد از این دانشجویان در حوادث پس از انتخابات دستگیر و زندانی شده‌اند.

اتحادیه دانشجویان اروپا پیش از این در ۳۱ فرودین ماه سال‌جاری خواستار آزادی دانشجویان زندانی در ایران شده بود.

این اتحادیه اعلام کرده بود که روند رو به افزایش بازداشت «خودسرانه» دانشجویان «با هدف ساکت کردن انتقادها و صدای منتقدین پیش از انتخابات» صورت می‌گیرد.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر مانند دیده‌بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل در سال‌های اخیر بارها با صدور بیانیه‌هایی نسبت به تداوم بازداشت این دانشجویان هشدار داده و خواستار آزادی آنها شده‌اند.

در سال‌های اخیر و پس از روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد در ایران، فشار‌ها بر جنبش دانشجویی افزایش یافته است.

طی این سال‌ها ده‌ها دانشجو بازداشت و روانه زندان شده‌اند.

Share/Save/Bookmark