رادیو زمانه > خارج از سیاست > ایران و اعراب > تلاش ایران برای بهبود رابطه با بحرین | ||
تلاش ایران برای بهبود رابطه با بحرینمقامهای جمهوری اسلامی طی دو روز گذشته تلاشهای گستردهای برای بهبود رابطه با بحرین آغاز کردهاند. روابط ایران و بحرین در روزهای اخیر با سخنان علیاکبر ناطق نوری رئیس دفتر بازرسی آیتالله علی خامنهای تیره شده است. مقامهای بحرین اعلام کردهاند که اظهارات آقای ناطقنوری در راستای «نقض حاکمیت این کشور» بوده است. در واکنش به این اظهارات بود که گزارشهایی درباره تعلیق مذاکرات گازی بحرین با ایران و ممنوعیت ورود کشتیهای جمهوری اسلامی به آبهای این کشور منتشر شد. علیاکبر ناطق نوری در جریان یک سخنرانی اعلام کرده بود که بحرین در زمان حکومت محمدرضا شاه پهلوی «استان چهاردهم» ایران بوده است. روابط ایران و بحرین در روزهای اخیر با سخنان علیاکبر ناطق نوری رئیس دفتر بازرسی آیتالله علی خامنهای تیره شده است
وی روز گذشته در واکنش به اعتراض مقامهای بحرینی به اظهاراتش، به تلویزیون الجزیره گفت که سخنانش به شکلی نادرست درک شده و قصدش «مقایسهای تاریخی دوران قاجار و پهلوی با جمهوری اسلامی» بوده است. همزمان با پخش تلویزیونی توضیحات آقای ناطقنوری، وزرای شورای همکاری خلیج فارس در جریان اجلاس خود در عربستان، خواستار محکومیت این اظهارات شدند. اعضای این شورا در بیانیهای که به همین منظور منتشر شده، از مقامهای جمهوری اسلامی خواستهاند که این «سخنان ناموجه را که باعث افزایش تنش مىشود محکوم کرده و از بروز مجدد آن جلوگیرى» کنند. آغاز تلاشهای دیپلماتیک آقای لاریجانی همچنین برخی از کشورها را متهم کرد که برای ایجاد تفرقه میان ایران و بحرین تلاش میکنند. وی احتمال داد که هدف از این اقدامات «نحراف از مسئله مهم و کانونی فعلی امت اسلام یعنی فلسطین» باشد. رئیس مجلس شواری اسلامی در عین حال اظهار داشت که از همتای بحرینی خود در یک گفتگوی تلفنی برای سفر به ایران دعوت به عمل آورده است. حسن قشقاوی سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران اعلام کرد که از سخنان آقای ناطق نوری «سوء برداشت» شده است. آقای قشقاوی افزود که در این رابطه منوچهر متکی با همتای بحرینی خود گفتگویی تلفنی داشته است. براساس گزارش خبرگزاریهای، صادق محصولی وزیر کشور ایران نیز در پی دعوت همتای بحرینیاش، برای شرکت در «اجلاس امنیتی بحرین» امشب در راس هیئتی عازم منامه میشود. پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور اعلام کرده که آقای محصولی حامل پیام رئیس جمهوری ایران به پادشاه بحرین است. آخرینبار تیرماه سال ۱۳۸۴ بود که حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در یکی از سرمقالههای این روزنامه نوشته که بحرین جزئی از خاک ایران است.
|
نظرهای خوانندگان
چرا امت حزب الله به این عذر خواهی ها اعتراض نمی کند مگر بحرین از آمریکا و اروپا قدرتمندتراست که یک روحانی ای مانند آقای ناطق نوری را مجبور می کنند از یک شیخ که استاندار ایران بوده است عذر خواهی کند . پس غیرت شیعه و مسلمانی کجا رفته است ما ٨ سال با عراق برای حفظ همین حرمتها جنگیدیم و شهید داده ایم
-- farhad ، Feb 23, 2009 در ساعت 06:00 PMمصداق بارز اين ضرب المثل:
-- حميذ ، Feb 23, 2009 در ساعت 06:00 PMديوانه اي سنگي در چاه مي اندازد صد تا عاقل نميتوانند در بياورند.
شما فكر نميكنيد همه اش جنگ زرگري است؟!
خوب حالا چرا به تير قباي اين اعراب گرامي برخورده؟مگه ناطق دروغ گفته؟خوب بوده؟همانطور كه آذربايجان و قره باغ و كلي ممالك ديگه هم دوره قاجار جزو ايران بودن. اين كشورهاي فسقلي دور و بر ما هم يه چيزيشون ميشه ها!
-- داود ، Feb 24, 2009 در ساعت 06:00 PMدرک اندکی از روابط میان کشورها موجب میشود که سیاستمداران از اظهار نظرات اینگونه که میتواند مشکلات زیادی را به وجود اورد پرهیز کنند.
-- Ali ، Feb 24, 2009 در ساعت 06:00 PMبهتر است دوستان معترض کمی هم مسئله را از نگاه بحرین بنگرند.
در حال حاضر جامعه جهانی ادعاهای ارضی کشورهای مستقل نسبت به همدیگر را بر نمی تابد. باید واقعیت را پذیرفت که بحرین یک کشور مستقل و دارای نماینده در سازمان ملل و از سوی جامعه جهانی به عنوان یک کشور شناحته میشود. ایا از این اظهارات سودی هم نصیب ما میشود؟؟ ایا میشود با این بی خردی ها بحرین را ضمیمه ایران کرد؟ ایا داشتن روابط منطقی و دوستانه برای دو طرف بهتر است یا روابط خصمانه؟ بحرین یک کشور کوچک است و در مقابل ایران در برابر ان یک قدرت بزرگ محسوب میشود حالا فکر کنید که بحرین در این ترس باشد که این غول قصد بلعیدنش را دارد. چه واکنشی باید از بحرین توقع داشت؟ لابد انداختن فرش قرمز برای رهبر مسلمین جهان!!!!
قدرتی به عظمت شوروی تنها 20 سال پیش فرو ریخت. لابد با تفسیر دوستان سوپر دوپر ناسیونالیست روسیه باید فردا برای بازپس گیری 13 کشور جدا شده به انها حمله کند.
در حالی که دنیای پیشرفته این دعواهای ارضی را کنار گذاشته و در پی گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی است ما هنوز در ذهنیت جهان سومی و نیمه اول قرن بیستمی دست و پا میزنیم.