رادیو زمانه

تاریخ انتشار مطلب: ۴ اسفند ۱۳۸۷

اعتراض آمریکا به آزار اقلیت‌ها در ایران

وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای به آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی در ایران اعتراض کرد.

این بیانیه چند روز پس از آن‌که جمهوری اسلامی اعلام کرد که هفت بهائی را به اتهام «جاسوسی» محاکمه می‌کند، منتشر می‌شود.

رابرت وود یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا گفت که این اتهامات، بخشی از «عملیات ایذایی مستمر علیه بهائیان در ایران است.»

در ایران هفت بهائی که از هشت ماه پیش تاکنون در زندان به‌سر می‌برند، متهم به «جاسوسی به نفع اسرائیل» شده‌اند.

جامعه جهانى بهائى این اتهام را رد کرده و خواستار آزادی فوری آنها شده است.

هویت این هفت نفر؛ فریبا کمال آبادى، جمال‌الدین خانجانى، عفیف نعیمى، سعید رضائى، مهوش ثابت، بهروز توکلى و آقاى وحید تیزفهم اعلام شده است.

همه این افراد به جز یک نفر ۱۴ مه ۲۰۰۸ (۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷) در خانه‌هایشان در تهران بازداشت شدند. خانم ثابت ۵ مارس ۲۰۰۸ (۱۵ اسفند ۱۳۸۶) در مشهد بازداشت شده بود.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که در جمهوری اسلامی، اقلیت‌های مذهبی «به سبب عقاید خود» مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند

در حال حاضر نزدیک به ۳۰ بهائی در ایران زندانی هستند.

وزارت خارجه آمریکا همچنین تصریح کرده است که در جمهوری اسلامی، اقلیت‌های مذهبی «به سبب عقاید خود» مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

در این بیانیه، به بازداشت سه مسیحی در ایران که هم‌اکنون در زندان به‌سر می‌برند نیز اشاره شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین به گزارش‌ها درباره بازداشت گروهی از دراویش گنابادی در جزیره کیش اشاره کرده و از مقام‌های ایران خواسته است که تمام اقلیت‌های مذهبی زندانی را آزاد کند.

حامیك خاچیكیان ۵۱ ساله، نادره جمالی ۴۴ ساله و جمال قالی‌شورانی ۴۹ ساله، سه مسیحی هستند که اواخر ماه گذشته در تهران بازداشت شده‌اند.

اتهام آقای خاچیکیان از سوی قوه قضاییه ایران «توهین به مقدسات» عنوان شده است.

Share
در همین رابطه:
«هفت بهائی بازداشت شده را آزاد کنید»

نظرهای خوانندگان

چه کسانی در دنیا بهم درس اخلاق می دهند!
فکر کنم مدتی بعد القاعده هم پیامی در نکوهش آزار و اذیها در دنیا منتشر کند! (یا نکند منتشر کرده؟!)

-- مصطفی ، Feb 14, 2009 در ساعت 03:00 PM

اين گروهي كه اسمش رو گذاشته آداپ، مجموعه اي از تجزيه طلبان هستند كه دائما در حال ايميل زدن به كنگره و وزارت خارجه آمريكا هستند و از اين طريق آمريكا را وادار ميكنند كه از تجزيه طلبان حمايت كند. آمريكا نمي داند كه تجزيه طلبان چقدر در سراسر ايران منفور هستند و يا اينكه از خارج ايران خط ميگيرند. اين يك واقعيت است. واقعيتي كه پس از سكونت در باكو به خوبي خواهيد فهميد

-- داريوش ، Feb 15, 2009 در ساعت 03:00 PM

آقای مصطفی این که درس اخلاق نیست. در آمریکا کسی به عقاید شخصی کسی کاری ندارد. فکر می کنم که همه دنیا این را می دانند.

-- N ، Feb 15, 2009 در ساعت 03:00 PM

آقاي مصطفي عزيز . آيا نقض حقوق بشر در ايران و رفتار خصمانه رژيم با شهروندان خود با تبعيضاتي كه در امريكا حاكم است قابل مقايسه است . شما اگر سني باشيد يا شيعه مسلمان يا سيك يا هر مذهب ديگر به راحتي مي توانيد معبد خود را در كشور مسيحي امريكا بنا نماييد. آيا ميدانيد در ايران هنوز سني ها اجازه احداث مسجد در تهران ندارند؟ حتي نماز جمعه آنان به دستور و فشار حكومت تعطيل مي شود ؟ قصدم دفاع از امريكا نبود مقصود آن است كه نقض گسترده حقوق بشر در ايران وجود دارد و بسياري از كشورهاي توسعه يافته حق دارند مطرح نمايند

-- راميني ، Feb 15, 2009 در ساعت 03:00 PM

به نظر من در ايران حقوق اقليت ها رعايت نميشود براي مثال دانش آموزان سني مجبورند كتابهاي شيعي بخوانند وياد بگيرند در حالي كه حتي تاريخ يا نحوه ي شهادت يكي از صحابه يا خلفاي بزرگوار را نميدانند!!!
در آخر ميخواهم مطالب بيشتري درباره ي اقلليت ها برايم بفرستيد. ممنونم

-- مس جل ، Feb 22, 2009 در ساعت 03:00 PM