رادیو زمانه

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۸۷

حملات تروریستی مرگ‌بار در بمبئی

حمله همزمان مردان مسلح به هتل‌های قدیمی، رستوران‌های شلوغ و یک ایستگاه قطار در بمبئی تا کنون بیش از ۱۰۰ کشته بر جای گذاشته است.

رئیس پلیس بمبئی اعلام کرده که حدود ۳۰۰ تن نیز در اثر این حمله‌ها زخمی شده‌اند. تعدادی از جان‌باختگان از میان توریست‌های خارجی هستند.

به گزارش خبرگزاری‌ها، مردان مسلح در عین حال به چند مرکز تجمع یودیان و یک بیمارستان در بمبئی نیز حمله کردند و تعدادی از مهمان‌های غربی هتل‌های یادشده را به گروگان گرفته‌اند.
خاخام مرکز یهودیان بمبئی و خانواده‌اش نیز در میان گروگان‌ها هستند.


این حملات ساعت ده و نیم شب به وقت محلی و در هتل‌های معروف و مجلل تاج محل و اوبری و نیز هشت منطقه دیگر شهر بمبئی به وقوع پیوسته‌اند.

آن‌طور که خبرگزاری فرانسه نوشته، پلیس هند اعلام کرده که یک گروه شبه‌نظامی به نام «مجاهدین دکان» با ارسال ایمیل‌هایی برای خبرگزاری‌ها، مسئولیت این حملات را به عهده گرفته‌است.

گروه‌های مهاجم، به تفنگ‌های AK-۴۷ (نوعی سلاح خودکار) و نارنجک مسلح بوده‌اند.

خبرگزاری‌ها به نقل از شاهدان عینی نوشته‌اند که مهاجمان بیشتر به دنبال کشتن شهروندان آمریکایی و بریتانیایی بوده‌اند.
در میان کشته‌شدگان، چند شهروند اروپایی و یک ژاپنی گزارش شده است.


آتش‌نشانی در حال نجات جان یک گروگان

پس از وقوع انفجارهایی در داخل هتل تاج محل و هتل اوبری، کماندوهای هندی برای نجات جان گروگان‌ها وارد این دو هتل شده‌اند و این ساختمان‌ها در حال حاضر در محاصره کامل پلیس قرار دارد.

بی‌بی‌سی نیوز نیز خبر داده که چند تن از گروگان‌ها نجات یافته‌اند.

پلیس هند امروز علاوه بر اعلام مقررات منع آمد و شد، همه مدارس، دانشگاه‌ها و بازار بورس این کشور را تعطیل کرد و از مردم خواست کمتر از خانه‌های خود خارج شوند.

تعدادی از نیروهای امنیتی هند از جمله رئیس پلیس بخش ضدترور این کشور در درگیری با مهاجمان جان باخته‌اند.


وحشت در میان توریست‌های خارجی

پیش‌تر نیز انفجارهای زنجیره‌ای در هند، در سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶، به ترتیب موجب قربانی شدن، ۶۰ و ۲۰۰ نفر شده بود.

درگیری و تبادل آتش میان پلیس و مهاجمان تا لحظه انتشار این خبر هنوز ادامه دارد.

در همین حال موج محکومیت جهانی این حملات آغاز شده است. آمریکا و بریتانیا که شهروندانشان در این حملات صدمه دیده‌اند، به شدت این اقدامات تروریستی را محکوم کرده‌اند.

دبیرکل سازمان ملل، اتحادیه اروپا، دولت‌های اسپانیا، استرالیا، اسرائیل، برزیل، آرژانتین و دیگر کشورها نیز به شدت این انفجارها را محکوم کرده‌اند.

رئیس جمهوری هند نیز که در ویتنام به سر می‌برد، با محکومیت این حملات، با حادثه‌دیدگان ابراز همدردی کرد و نسبت به محاکمه عاملان این جنایات اظهار امیدواری کرده است.

نظرهای خوانندگان

با سلام
احتمال نمی دهید این حملات با طرح خط لوله گاز هند_ترکیه_اسراییل در ارتباط باشد و محکوم کردن از طرف ایران نعل وارونه زدن باشد؟

-- علی ، Nov 27, 2008 در ساعت 06:30 PM

بهتره مقامات مسوول ایرانی هم زودتر برای اعلام محکومیت این حملات تصمیم بگیرند تا ایرانی های مقیم در هند اعم از دانشجو و. . .از هر گونه اتهامی مبرا شوند

-- ali ، Nov 27, 2008 در ساعت 06:30 PM