رادیو زمانه

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۸۷

وزارت ارشاد مکلف به پرداخت خسارت به فیلم سنتوری شد

دیوان عدالت اداری ایران، شکایت عوامل فیلم سنتوری را مبنی بر وارد آمدن خسارت ناشی از توقیف این فیلم پس از صدور مجوز از سوی وزارت ارشاد را وارد دانست و این وزارتخانه را مکلف به پرداخت ضرر و زیان ناشی از این توقیف کرد.

فیلم سنتوری در سال ۱۳۸۶ پس از دریافت مجوز به کارگردانی داریوش مهرجویی ساخته و در جشنواره فیلم فجر همان سال به عنوان بهترین فیلم تماشاگران انتخاب شد.

بهرام رادان نیز که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته بود، توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد این جشنواره شود.

فیلم سنتوری قرار بود در مردادماه همان سال در ۴۵ سینمای ایران به نمایش در بیاید که چند روز مانده به آغاز نمایش آن، از سوی وزارت ارشاد توقیف شد.

عوامل این فیلم تلاش‌های فراوان کردند تا فیلم را از توقیف خارج کنند؛ اما موفق به این کار نشدند و بعد‌ها نسخه‌های از آن به‌ صورت گسترده در خیابان‌های شهرهای ایران به طور غیر قانونی به فروش رفت که از این اقدام، علی‌رغم درخواست سازندگاه فیلم مبنی بر پرداخت مبلغی برای دیدن خانگی آن به حساب سازندگان از سوی خریداران، پول چندانی نصیب عواملش نشد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا در متن حکم دیوان عدالت اداری هم‌چنین تأکید شده است که شکایت عوامل فیلم سنتوری مبنی بر درخواست لغو ممنوعیت اکران، وارد دانسته نشده است.

این رأی بر طبق ماده هفت قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۸۵ قطعی اعلام شده است.

پانزدهم تیرماه امسال نیز جمعی از بازیگران و کارگردانان سینمای ایران با صدور نامه‌ای خطاب به ریاست دیوان عدالت اداری، از افزایش تعداد فیلم‌هایی که «پس از دریافت مجوز ساخت و نمایش، به بایگانی سپرده می‌شوند» انتقاد کرده و خواهان پرداخت خسارت‌های ناشی از این اقدامات وزارت ارشاد شده بودند.

این نامه پس از آن منتشر ‌شد که علی رازینی، رییس دیوان عدالت اداری کشور، پنجم تیرماه امسال از روند توقیف کتاب و فیلم پس از صدور مجوز انتقاد کرد و خواستار پرداخت خسارت‌ به مؤلفان و دست‌اندرکاران ساخت فیلم شده بود.

سینماگران در حالی از دیوان عدالت اداری درخواست رسیدگی به خسارت‌های ناشی از توقیف آثار سینمایی خود را می‌کنند که ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته جمال شورجه، مشاور هنری رییس‌جمهوری ایران در واکنش به نامه ۴۵ سینماگر که به روند انتخاب فیلم‌های ایرانی بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر اعتراض کرده بودند، گفته بود: «باید تکلیفمان را با سینماگران معترض روشن کنیم.»


در همین رابطه:
دادخواهی سینماگران ایران از دیوان عدالت اداری
دفاع مجدد وزیر ارشاد از توقیف «سنتوری»
شورجه: باید تکلیفمان را با سینماگران معترض روشن کنیم