رادیو زمانه

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۸۶

اعتراض مدافعان حقوق بشر به احکام اعدام

کانون مدافعان حقوق بشر خواستار توقف اجرای احکام اعدام در ایران شد. به دنبال اجرای چندین حکم اعدام در هفته‌های اخیر، این کانون با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد سیر صعودی آمار اعدام در ايران باعث شده نام این کشور در آستانه صعود به صدر ليست کشورهايی قرار بگیرد که مجازات اعدام در آن کشورها اعمال می شود.

یک عضو هیات مدیره این کانون به رادیو زمانه گفت:در عمل ثابت شده در هیچ جامعه ای مجازات اعدام اثر بازدارندگی ندارد و مجازاتی است که از نظر ما غیر انسانی و غیر قابل جبران است.

بشنوید: گفتگوی زمانه با عبدالفتاح سلطانی

عبدالفتاح سلطانی عضو هیات مدیره کانون مدافعان حقوق بشر گفت علیرغم اجرای حکم اعدام هنوز هم ارتکاب قتل در کشور جرم رایجی است و این نشان دهنده موثر نبودن این احکام است.


در ماههای اخیر اجرای احکام اعدام در ایران شتاب بیشتری گرفته است

اعتراض این کانون در حالی صورت می‌گیرد که در هفته‌های اخیر احکام متعدد اعدام در ایران اجرا شده و برخی از صاحب نظران مسائل حقوقی معتقدند برخی از دلایل و مستندات ذکر شده در پرونده‌های اعدام شدگان با اشکالات حقوقی روبرو بوده است.

در تازه‌ترین پرونده که حکم اعدام در باره آن اجرا شده است و در بیانیه کانون مدافعان حقوق بشر هم به آن اشاره شده است مربوط به اعدام زنی 23 ساله در هفته گذشته است. این حکم در حالی اجرا شد که گفته می شود مراجع قضايی با درخواست تاخير اعدام وی به مدت يک ماه موافقت نموده و چهار وکيل معتبر نيز در پرونده او تشکيک نموده بودند.

کانون مدافعان حقوق بشر در بیانیه خود آورده است: تلاش تلاشگران حقوق بشر و مخالفان اعدام در ايران، به دليل مقاومت وبی اعتنايی جريانی تندرو در دستگاه قضايی وخلاء قانونی ره به جايی نمی برد.
.

این کانون هشدار داده است که چنين روندی در دستگاه قضائی ايران مخالف با اساس و مبانی حقوق بشر و ضوابط جهانی و بين المللی بوده و موجب اعتراض مجامع بين المللی حقوق بشر و انزوای بيشتر کشور خواهد شد.

ایران با بیش از 250 مورد اعدام در سال گذشته، پس از چین دومین کشوری است که بیشترین اعدام ها در آن صورت گرفته است.

نظرهای خوانندگان

Well, if they are not winning in soccer and the Olympics, at least they are getting close to become worlds No.1 executioner! Go baby go!

-- Afsarol Moslemin ، Jan 6, 2008 در ساعت 11:24 PM

have you ever taken a look at the dominant hegemony list of killings, including death penalties.
sounds like they are afraid of or lack of power to do something for other people who killed by this superpower, including american citizens.

-- Behrouz ، Jan 7, 2008 در ساعت 11:24 PM

وقتی جامعه ای بوسیله یک حکومت ارتجاعی با یک ایده ئو لوزی عقب افتاده دوران 1400 ساله رهبری میشود
حقیقت انسان و شرف انسانیشن ادیده گرفته می
شود . و فرهنگ ارتجاعی جانشین فرهنگ پویا میشود
کشبن انسان در هر سنی باهر نوع اندیشه چیزی تعجب آور نیست
تنها راحل آن آگاهی درست در سطح کل جامعه است که
ملتی را بر علیه سیستم حاکم می شوردند و وادار به
گرفتن حقوق انسانی خود میکند.
مشگل کشور ما دردوره صفویه به اینطرف وجود موجودی بنام آخوند است که بقول زنده یاد احمد شاملو شاعر بزرگ ا یران
"آخوندنمی تواند دموکراسی بدهد."
ماهیت رزیم های ضد دموکراتیک ارزش انسان را در کشور های خاور میانه نا دیده
میگیرد.
تنها چاره یک انقلاب دموکراتیک فرهنگی است.

-- مسعود ، Jan 7, 2008 در ساعت 11:24 PM

A very relevant article

-- بدون نام ، Jan 7, 2008 در ساعت 11:24 PM

من به این فکر میکنم این 250 نفری که اعدام شدند حتما هر کدوم اونا خانواده 3 نفره ای (حداقل) دارند با این حساب 750 نفر با این جنایت با تمام وجود آشنایی دارن و ........به امید روزی که دست از این جنایت فجیع بر دارن

-- تبسم ، Jan 9, 2008 در ساعت 11:24 PM