رادیو زمانه > خارج از سیاست > جهان > انتشار پژوهشی درباره "پرچانگی" زنان | ||
انتشار پژوهشی درباره "پرچانگی" زنانبر پایه یک پژوهش که نتیجه آن در نشریه "ژورنال ساینس" منتشر شده، مردان و زنان به طور میانگین 16000 کلمه در روز صحبت میکنند. اگر نتیجه این پژوهش درست باشد، باورهای جاافتاده در میان مردم دچار چالش خواهد شد. باور عمومی مردم غرب این است که زنان بیش از مردان حرف میزنند.
به گفته ماتیاس مهل، یک روانشناس دانشگاه آریزونا، در فرهنگ عامه غرب، در مجموع، زنان به "پرچانگی" معروفند. ماتیاس مهل و گروه پژوهشی وی، به مدت 6 سال حرفهای روزانه 400 دانشجوی آمریکایی و مکزیکی را مورد بررسی قرار دادند؛ در این تحقیق از هر 12.5 دقیقه صحبت این دانشجویان، 30 ثانیه توسط یک دستگاه الکترونیک ضبط میشد. بر پایه نتیجه این پژوهش، زنان مورد آزمایش به طور میانگین روزانه 16.215 کلمه و مردان 15.669 کلمه حرف میزنند. به گفته ماتیاس مهل به لحاظ آماری فرق چشمگیری میان اندازه صحبت کردن زنان با مردان وجود ندارد. دکتر ماتیاس مهل میافزاید اندازه صحبت کردن افراد مختلف (چه زن و چه مرد) از500 کلمه تا 45000 کلمه در نوسان است. در فرهنگ ایرانی هم حکایات و داستانها و ضربالمثلهای متعددی درباره "پرچانگی" زنان وجود دارد. |
نظرهای خوانندگان
فکر کنم بهتر است به جای این گزارش های شبه-ژورنالیستی گزارش های علمی ارائه دهید درباره تفاوت های زن و مرد. زنان پرچانه نیستند، بلکه شیوه بیان و دقت و ادراک آنان اساسا متفاوت است. برای نمونه زنان هر موضوعی را با ذکر جزئیات توضیح می دهند، اما مردان بیشتر به کلی گوئی گرایش دارند. باصطلاح "پرچانگی" زنان در حقیقت به این موضوع برمی گردد و از جمله به اینکه دو نیمکره مغز درباره زنان درهمتافته و به هم بسته است برخلاف در مردان.
-- بردیا ، Jul 8, 2007 در ساعت 10:36 PMif Science is not scientific but journalistic, then what is scientific?!
-- Navid ، Jul 9, 2007 در ساعت 10:36 PM