خانه > زنان > مقالات > گفتار «خالهزنکی»، شکافی در زبان مردان | |||
گفتار «خالهزنکی»، شکافی در زبان مردانمهسا صارمیروشی که زنان برای کندوکاو در زندگی خود دارند، گاهی پرحرفی1 نام میگیرد که گونهای رابطه بین تجربه، رفتار و بیان آن روش مهمیبرای درک و توصیف و ایجاد تعامل با جهان اطراف در اختیار زنان قرار میدهد. پرحرفی همیشه فعالیتی زنانه قلمداد میشود و به همین دلیل آن را پستتر از مکالمات و گفتوگوهای مردان میدانند.
با وجود تحلیلهای زبانشناسان بر ویژگیهای پرحرفی میبینیم که زنان بیشتر در مورد عواطف و مردم صحبت میکنند و حال آنکه گفتوگوهای کاملا مردانه بیشتر در مورد اشیاء است. در طول تاریخ نیز زنان را به دلیل پرحرفی به عمل کردن ضدسیستم اجتماعی محکوم کردند. در انگلستان قرن هفدهم، پرحرفی درباره رفتارهای جنسی در دورهای که تغییرات مادی در نقش زنان به وجود میآورد، آنها را تحت کنترل میگرفت و گاهی زنان بد دهن تحت تعقیب قرار میگرفتند. زنان حین پرحرفی احساسات و افکارشان را بیان میکنند و پشتوانهای برای افکار خود مییابند و سپس بر آنچه میگویند و انجام میدهند تاثیر میگذارند.
پرحرفی راهی برای استحکام بخشیدن به پیوندهای زنانه نیز هست و این امکان را به زنان میدهد که راههای دیگری برای عمل و ارتباط با دیگران بیابند. بیان و به کار بردن تجربههای همدیگر در شرایط یکسان و تاثیرپذیری از آنان که گاهی شکل و رنگ مشورت و یا درد دل به خود میگیرد اما باز در این قالب هم برچسب غیبت و حرافی به آن زده میشود.
پاتریشیا اسپاکس پرحرفی را یک پیوستار تشخیص میدهد که بر یک سر این پیوستار «غرضورزی ناب» و بر سر دیگر آن «حرافی جدی» که کاملا صمیمانه و از روی بیغرضی است، وجود دارد. در پرحرفی زنان یا در مورد خودشان و یا از دیگران حرف میزنند، اطلاعات خود را از اطرافیان افزایش میدهند تا درباره خودشان فکر کنند و تردید و حیرتشان را نشان میدهند. پرحرفی یکی از اشکال پیچیدهی «همدلانه بودن گفتمان» زنانه است. پانوشت: ۱- پرگویی را معادل نادقیقی بر «گاسیب» است. شاید گفتار خالهزنکی هم به مفهوم مورد نظر نزدیک باشد. با توجه به این که گاسیب در اینجا باری جنسیتی داشته و به نوعی ترمی فمینیستی محسوب میشود. برگرفته از: فرهنگ نظریههای فمینیستی ترجمه: نوشین احمدی، فیروزه مهاجر، فروغ قرهداغی
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
|
نظرهای خوانندگان
مشکل پرحرفی نیست.مشکل دیگران را به جان هم انداختن به وسیله گفتمان خاله زنکی است که انصافا فعالیتی زنانه است
-- بدون نام ، Sep 26, 2010ضمنا تغییر اسم دادن گفتمان خاله زنکی به کلمه شیک «گاسیپ» چیزی را حل نمیکند
agha kalama gossip kalama shik nist kalama englise ast ka hamon mana ghebat kerdan wa khana zanake ra darad
-- mazdak ، Sep 26, 2010رابطه اش رو با شکاف نفهمیدیم. این که فقط تعریفش بود
-- اصغر ، Sep 27, 2010من فکر نه میکنم که پرحرفی تنها کاری زنان باشد. امروز آقایان در پر حرفی یک گام جلوتر اند........
-- ساره سادات ، Sep 27, 2010