رادیو زمانه

تاریخ انتشار مطلب: ۲۵ دی ۱۳۸۸

لایحه جدید آمریکا علیه بازداشت‌های اینترنتی

قانون‌گذاران ایالات متحده روز پنج‌شنبه لایحه‌ای را برای جلوگیری از دستیابی دولت‌های سرکوبگر به اطلاعات شخصی کاربران اینترنتی تنظیم کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هدف از این لایحه، تأمین آزادی بیشتر برای کاربران اینترنتی در چین، ایران و برخی دیگر کشورها است.

به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز، هم‌اینک ۷۰ فعال اینترنتی در سراسر جهان به خاطر نوشته‌های آن‌لاین خود در زندان به‌سر می‌برند که ۴۹ تن از آن‌ها در چین هستند. بعد از چین، ویتنام و ایران بیشترین تعداد دستگیری فعالان اینترنتی را دارند.

بنا به لایحه جدید، دولت آمریکا فهرستی از کشورهای محدودکننده اینترنت تهیه خواهد کرد و شرکت‌های آمریکایی از ذخیره اطلاعات شخصی قابل بازیابی کاربران اینترنتی در آن کشورها منع خواهند شد.

اگر کارمندی باعث بازداشت یا سرکوب فعالان مسالمت‌آمیز سیاسی و مذهبی بشود کارمند مزبور به پنج سال زندان در زندان‌های آمریکا محکوم حواهد شد

بنا بر این قانون پیشنهادی، که «قانون جهانی آزادی آن‌لاین» نام دارد در صورتی که یک کارمند شرکت‌های فناوری اطلاعات، تعمداً اطلاعاتی را به دولتی خارجی بدهد و این کار باعث بازداشت یا سرکوب فعالان مسالمت‌آمیز سیاسی و مذهبی بشود کارمند مزبور به پنج سال زندان در زندان‌های آمریکا محکوم می‌شود.

اعضای کنگره آمریکا گفتند اقدام جدید شرکت گوگل علیه سانسور دولتی چین انگیزه آن‌ها را برای ارائه این لایحه قوی‌تر کرده‌است.
شرکت اینترنتی گوگل، روز سه‌شنبه گفت دیگر به سانسورهای دولتی چین تن نمی‌دهد و پس از کشف نقوذ دولت چین به ایمیل‌های شخصی کاربران، گوگل در فکر خروج از بازار چین است.

بازار اینترنتی چین با ۳۶۰ میلیون کاربر از سودآورترین بحش‌های تجارتی گوگل است.

رابرت گیبس، سخنگوی کاح سفید روز پنج‌شنبه گفت که دولتش «قویاً از گوگل در این مسئله پشتیبانی می‌کند.»

ایران یکی از معدود کشور‌هایی است که در آن برخی وبلاگ‌نویسان به خاطر مطالب وبلاگ‌های خود بازداشت و محاکمه می‌شوند.
وبلاگ‌نویسان در ایران با فشارهای گوناگونی روبه‌رو هستند. در ۲۸ اسفند ۱۳۸۷، امیدرضا میرصیافی وبلاگ‌نویس ۲۸ ساله پس از بازداشت، در زندان اوین تهران جان داد.

به گفته مقام‌های قضایی، در ایران بیش از پنج میلیون وب‌سایت (داخلی و خارجی) فیلتر شده‌اند.

Share/Save/Bookmark

نظرهای خوانندگان

زمانه، آقاي ميرصيافي جان نباخت بلكه كشته شد. توسط حكومت ظالم و استبدادي حاكم بر ايران كشته شد.
روحش شاد و يادش گرامي‌باد.

-- بدون نام ، Jan 15, 2010 در ساعت 07:56 AM

براستی ادم نمیداند دربرابراین جنایات بیشرمانه ووقیحانه چه
بگوید؟ نمیدانم آخوندها بخصوص سیدعلی ... چه فکرمیکنند که
بسیم آخرزداه اند ودیگر نه ازچیزی میترسند و نه ازکسی شرم
دارند جزاینکه حب مال دنیا اورابجنون کشانده. من سرش را بالای
دار میبینم یا در .... زندانی.

-- ایراندخت ، Jan 15, 2010 در ساعت 07:56 AM

آمریکا جنایتکار و دزد و تروریست غلط میکنه که برای دیگران تعیین کنه چکار باید کنند. و کسانی که این آشغالها را منعکس می کنند جز جاسوس صهیونیسم چیز دیگری نیستند. مرگ بر آمریکا و جاسوسان هلندی اش

-- بدون نام ، Jan 15, 2010 در ساعت 07:56 AM

به نظرم چراغ عمر دولت استبدادي در ايران رو به خاموشي است

-- ندا ، Jan 15, 2010 در ساعت 07:56 AM