رادیو زمانه

تاریخ انتشار مطلب: ۱۴ بهمن ۱۳۸۵
تحصیل در دانشگاه‌های خارجی-بخش دوم

کانادا، کشوری گران و پرطرفدار برای دانشجویان خارجی

فریبا صحرایی

شاید بتوان گفت، کانادا به عنوان یک کشور چند فرهنگی، نظام آموزشی منحصر به خود را دارد، یعنی به همان اندازه که پذیرای مهاجران خارجی است، آماده جذب دانشجوی بین‌المللی بوده و همین شاید زندگی دانشجویی را هم کسانی که از نقاط مختلف دنیا می‌آیند، قدری متفاوت می‌سازد.


آموزش عالی درکانادا عمدتا به دو بخش دانشگاهی و کالج خلاصه می‌شود. دانشجویان هر دو بخش‌، یا مقیم محسوب می‌شوند، یا دانشجوی بین‌المللی. دانشجویان بین‌المللی خود گروه‌های مختلفی دارند.

آنهایی که از بورس تحصیلی استفاده می‌کنند، کسانی که کمک هزینه تحصیلی می‌گیرند و آنهایی که با هزینه شخصی درس می خوانند. آن چیزی که دانشجوی مقیم را از دانشجوی خارجی متفاوت می‌کند، در مجموع حقوق یا امتیازهایی است که دسته اول از آن برخوردار و گروه دوم یعنی دانشجویان خارجی از آن محروم هستند.

در گزارش قبل گفتیم که کانادا در حال حاضر میزبان تعداد زیادی دانشجوی ایرانی است که با ویزای تحصیلی و صرف هزینه‌ای چند برابر شهروندان کانادایی به این کشور آمده٬ زندگی کانادایی را تجربه می‌کنند.

برای بررسی خوبی‌ها و بدی‌های تحصیل در کانادا پای صحبت چند دانشجوی ایرانی نشتیم.
کمال دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه رایرسون از روزهای اول زندگی در کانادا می‌گوید و این‌که بزرگترین مشکل تحصیل در کانادا مخارج بالاست.

مهرداد آریان‌نژاد نا آشنایی با محیط و فرهنگ جدید را مساله مهم بسیاری از دانشجویان می‌داند و ...
در حال حاضر حدود ۱۵ انجمن دانشجویی ایرانی در دانشگاههای کانادایی فعال هستند که به نظر مهرداد می‌توانند در حل مشکلات دانشجویان ایرانی موثر باشند.

صحبت‌های دانشجویان را درباره تحصیل در کانادا اینجا بشنوید.

در همین‌باره:

بخش اول تحصیل در دانشگاه‌های خارجی: سالانه۱۵۰ هزار جوان از ایران به کجا می‌روند؟

Share/Save/Bookmark