بازار داستان


مسابقه داستانک‌نویسی «کشف لحظه» در گفت‌وگو با علیرضا محمودی ایرانمهر و رضا شکراللهی
داستانک، مجالی برای کشف لحظه‌ها

مجموعه فرهنگی‌ - هنری تهران در تدارک مسابقه‌ی بزرگ داستانک‌نویسی با نام «کشف لحظه» است که در یک فراخوان عمومی در وب برگزار می‌شود. مسابقه‌ای که، به گفته‌ی علیرضا محمودی ایرانمهر، مجری و دبیر آن، امکانی است برای دیدن همه چیزهایی که در زندگی شگفت‌زده‌مان می‌کند و شناخت دوباره‌ی چیزهایی که هر روز می‌بینیم و به سادگی از کنارشان می‌گذریم؛ و شاید پیدا کردن منظری تازه برای نگاه کردن به خودمان و دنی



گفتگوی روزنامه‌ی فرانکفورته آلگماینه تسایتونگ ِ آلمان با برنده جایزه نوبل ۲۰۰۴
این کتاب، کتاب نیست

اِلفریده یلینک، برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ۲۰۰۴، تاکنون دو فصل از رمان ِ جدیدش را در سایت شخصی‌اش منتشر کرده‌ و در پایان هر فصل آورده است: «ادامه دارد.» وی در پاسخ به این پرسش ‌که فصل بعدی رمان کی منتشر می‌شود، می‌گوید: «خودم هم هنوز نمی‌دانم. این قاعده‌ی باز است».



‌نگاهی‌ به‌ سه‌ مجموعه‌ داستان‌ از علی‌ اشرف ‌‌درويشيان‌
‌روزگار سپری‌شده‌ داستان‌های‌ سال‌خورده‌

نشر چشمه‌ اخيرا سه‌ مجموعه‌ داستان‌ از‌ علي‌ اشرف‌ درويشيان‌ را تجديد چاپ‌ كرده‌‌است، “از اين‌ ولايت”، “فصل‌ نان” و “همراه‌ آهنگ‌هاي‌ بابام”. ساختار روايتي‌ داستان‌هاي‌ این سه‌ مجموعه‌ تقريبا مشابه‌ است. اكثر شخصيت‌هاي‌ سه‌ كتاب‌ صرفا دغدغه‌ي‌ نان‌ دارند. جهان‌ نگري‌ نويسنده‌ در داستانهاي‌ اين‌ سه‌ مجموعه فرديت‌ محور نيست‌ و اشكال‌ دقيقا از همين‌جا پيش‌ مي‌آيد.



جایزه هوشنگ گلشیری، سرانجامِ ششمین دوره

نکته قابل توجه در این دوره از جایزه هوشنگ گلشیری، حضور شاگردان بسیار نزدیک گلشیری در جمع برگزیدگان امروز است. در واقع تنها فریبا وفی است که ارتباط نزدیکی با زنده یاد گلشیری نداشته است و سه نفر دیگر از شاگردان مشهور او به حساب می‌آیند و در حال حاضر نیز ارتباط نزدیکی با بنیاد گلشیری دارند. Winners of Golshiri Literary Prize



نگاهی به رمان فریبا وفی
تبت، زنی که شانزده سال عاشق مانده

«رؤیای تبت»سومین رمان فریبا وفی است. نخستین رمان او در سال ۱۳۸۱، توجه منتقدان ادبیات داستانی را جلب کرد و موفق شد که جوایز ادبی یلدا و بنیاد گلشیری را به خود اختصاص دهد. رؤیای تبت از زبان زنی به نام شعله روایت می‌شود.



معرفي كتاب «شهر زنان»
آبروي جنس مونث

کریستین دو پیزان نخستین نويسنده زني است كه با نوشتن گذران زندگي مي‌كرد. او اكنون بسيار مورد توجه محققان قرار گرفته و فهرست آثاري كه درباره او نوشته مي‌شود، فهرستي سرگيجه‌آور است.



باد این داستانها را خواهد برد

کار داستان کوتاه نشان دادن آن لحظه شهود است. لحظه‌ای که در دل مکان و زمان فشرده شده است. همینگوی و کارور مصادیق این نکته هستند.



پروانه‌ايم ما

به بهانه‌ی شهريورماه، و به ياد جلال آل احمد، عباس معروفی، فرازهایی از زندگی روشنفکری جلال آل احمد را مرور کرده است.



ادبيات ترس

ادبیات ترس راز آلود است و همین راز آلودگی جذابیت به همراه می‌آورد. انسان‌ها اغوای این جذبه می‌شوند و به سمتش می‌روند.



دلزدگی از رمان؛ يک رهيافت غيرسياسی

ادبیات داستانی مدتهاست مخاطبش را از دست داده. نویسندگان هم ترجیح می دهند نخبه نویس باشند. کتابهای ما خواننده ندارد و اين هیچ ربطی به اوضاع سیاسی فعلی ندارد.