خانه > رضا جمالی > گفت و گو > انسان، مادهای برای زیبایی | |||
انسان، مادهای برای زیباییرضا جمالیreza@radiozamaneh.comچندی پیش خبر بازداشت چهار نفر در کشور «پرو» به اتهام قاچاق چربی انسان، به سرعت در سراسر جهان پیچید.
اگرچه این خبر دوباره از سوی بعضی از خبرگزاریها تکذیب شد اما در خبر مربوطه آمده بود که اعضای یک گروه تبهکار در منطقهی آمریکای لاتین، با پیشنهاد استخدام به افراد، آنها را فریب میدادند و پس از قتلشان، هر لیتر از چربی بدن آنها را به بهای ۱۵هزار دلار میفروختند. در همین ارتباط، یکی از فرماندهان پلیس در کشور شیلی، ضمن تایید این واقعه گفت که از بازداشت شدگان در بارهی نحوهی قتل قربانیان و جدا کردن چربیهای بدن آنها در آزمایشگاهها اقرار گرفتهاند. پلیس میگوید که احتمالا چربی به دست آمده از قربانیان به شرکتهای دارویی و آرایشی در اروپا فروخته شده و بازداشت شدگان گفتهاند که دهها سال است به این کار مشغول هستند. اما اعلام این خبر، مرا به یاد داستان فیلم «پارفیوم» (عطر) از نویسندهای به نام «پاتریک ساسکیند» انداخت که به گفتهی کارشناسان، سالها به عنوان یکی از مشکل ترین داستانها برای تبدیل شدن به فیلم، نام گرفته بود. این کتاب چندسال پیش به زبان فارسی ترجمه شد و در سال ۲۰۰۶ به فیلم تبدیل و بر روی اکران رفت. فیلمی «تریلر» در بارهی قاتلی که از روغن بدن مقتولین خود که عموما دختران جوان باکره بودند، به دنبال ساختن عطری جادویی بود که در نهایت موفق به ساخت آن هم شد. در وبلاگ «دوشنبهها» به تفصیل در مورد فیلم «عطر» نوشته شده است. در این وبلاگ آمده است که داستان این فیلم، داستانی شیزوفرنیک است و حکایت از داستان جنون و جنایتهایی دارد که در قالب رئالیسم جادویی، روایتی زنده و قابل لمس از آرزوهای سیاه و شرورانهی انسان به دست میدهد. به اعتقاد نویسنده این وبلاگ، در فیلم عطر بدن انسان تبدیل به یک شیء شده که بهدرد ساختن عطرهای خوب میخورد. در فیلم عطر، هنرپیشهی اول فیلم یا همان قاتل مصمم است که بهترین عطر دنیا را کشف کند. او بدن بیجان زنان را برهنه میکند، روغنی حیوانی به بدن آنها میمالد و پس از مدتی دوباره این روغن را با چاقو جمع و از آن درعطر مخصوصاش استفاده میکند.
در این داستان، قاتل با هیچیک از زنان قربانی تماس جنسی برقرار نمیکند. تمام اجساد قربانیاناش که همگی زن هستند، باکره باقی میمانند. قاتل فیلم عطر انسانی منفور نیست؛ چون دارای دو شخصیت خوب و بد در عین زمان است. اما آیا در دنیای واقعی ما، قاتلانی که از چربی انسان لوازم آرایش درست میکنند هم دارای دو شخصیت خوب و بد در عین زمان هستند؟ و باز هم این پرسش مطرح میشود که آیا انسان ذاتاً شرور است و اینکه شر در نهاد آدمی نهفته است؟ انسان به سوی قدرت، ثروت، زیبا بودن، اشخاص زیبا، خانههای مجلل و آثار هنری زیبا کشیده میشود. براستی ویژگی این گرایشها و کششها در چیست؟ به اعتقاد گروهی از روانشناسان، این نوع کششها از گرایشات درونی انسان سرچشمه میگیرد و گاه برای تحقق این کشش ها، حاضر است که هم نوع خود را به راحتی قربانی کند. دکتر اولیایی، ساکن هلند و متخصص پوست و زیبایی، در این رابطه میگوید: «قسمت اعظمی از پمادها و کرمها با چربی درست میشوند، باچربیهایی که از کلسترولهای نوع خوب هستند. اصولا پمادها و کرمها حتما باید چربی داشته باشند و در تهیهی آنها از نوعی اسیدهای چرب استفاده می شود. سیستم بدن انسان نیز مانند همهی حیوانات دارای چربی است. میتوان چربیهای بدن حیوانات و همینطور انسانها را گرفت، آن را تغییر داد و به اسید چرب تبدیل کرد. بعد هم این اسیدهای چرب را وارد سانتریفیوژهای مخصوص کرد و از آن کرم تهیه کرد. این کار ممکن است؛ اما برای من ثقیل است که کسی آدمی را بکشد و از چربی بدنش به این منظور استفاده کند!»
از دکتر اولیایی میپرسم آیا احتمال دارد به خاطر کیفیت یا مرغوبیت بهتر چربی بدن انسان آنرا در ساخت مواد آرایشی بکارببرند ؟ پاسخ میدهد: هم انسان و هم حیوان دارای چربی و کلسترول هستند ولی در چربی حیوانات کلسترولهایی وجود دارد که برای انسان ضرر دارد. انسان نیز دارای دونوع کلسترول خوب و بد است. میتوان از کلسترولهای خوب (اگر کسی بتواند) در تهیهی کرمها استفاده کرد. این دیگر بستگی به خود انسانها و کارخانهی مربوطه دارد! برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، با چند مؤسسهی تولید لوازم آرایشی در ایران نیز تماس گرفتم که جملگی، پس از شنیدن موضوع برنامه، حاضر به پاسخگویی نشدند و اظهار بیاطلاعی کردند. معمولا هر هفته، خبرهای مختلفی در بارهی کشف انواع محمولههای لوازم آرایشی تقلبی به گوش میرسد. کارشناسان و متخصصان بارها در بارهی مضرات استفاده از لوازم آرایشی تقلبی هشدار دادهاند. اما در گفتوگویی که با یک کارشناس بیوشیمی در آلمان داشتم و مایل نبود ناماش برده شود، گفت: «چربی انسان بیشک قابل استفاده در تولید مواد آرایشی هست. اما برای مشخص شدن مزیت استفاده از چربی بدن انسان در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، به تحقیقات بیشتری نیاز است. ضمن آن که انتشار این خبر در دنیای تولید این اجناس، میتواند موج گستردهای از بیم و دلهره را در میان مصرف کنندگان در سراسر جهان ایجاد کند.» استفاده از لوازم آرایشی در منطقهی خاورمیانه، نسبت به دیگر مناطق آسیا، بیشتر است. این تمایل باعث شده که ایران به سومین مصرف کنندهی لوازم آرایش در خاورمیانه و هفتمین وارد کنندهی لوازم آرایش در جهان تبدیل شود. این در حالی است که در بیشتر کشورهای اروپایی، علیرغم این که بیشترین سهم تولید این لوازم را در سطح جهان دارا هستند، میانگین تمایل استفاده از محصولات آرایشی کمتر از ایران است و این تمایل بیشتر در میان زنان مسن این کشورها دیده میشود.
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
|
نظرهای خوانندگان
کاش میشد از انسانهای بد مواد ضد عفونی درست می کردند ! رهبران مستبد بسیاری از حکومت ها برای این کار مناسب هستند!
-- شیرین ، Dec 15, 2009dige hich chize in donya mano moteajeb nemikone
-- بدون نام ، Dec 16, 2009