Jan 2009


نود در خط آفساید نظام

چند سالی است که دوشنبه شب‌ها در ایران برنامه‌ی ورزشی به نام «نود» پخش می‌شود که به اذعان بیشتر مردم و کارشناسان رسانه‌ای یکی از پر‌بیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیونی پس از انقلاب اسلامی در ایران است. اما چند‌ی است که این برنامه‌ی پر‌طرفدار از سوی بعضی از مقامات دولت نهم متهم به تضعیف نظام مقدس و نیز تشویش اذهان عمومی شده است تا جایی که سازمان ورزش کشور با صدور بخش‌نامه‌ای حضور مسوولان تمامی تیم‌ها و ورزشکاران زیر نظارت این سازمان را در این برنامه ورزشی ممنوع اعلام کرده است.



گفت و گو با احمد زیدآبادی، تحلیلگر مسایل خاورمیانه، پیرامون آتش‌بس میان اسرائیل و حماس
«حماس دیگر حمله نخواهد کرد»

هنگامی که اسرائیل حمله به غزه را آغاز کرد، اعلام داشت این حمله به این زودی‌ها پایان پایان نخواهد یافت. شیوه‌های جنگی و حجم آتشباری که اسرائیل در این نبرد بکار گرفت با حملات موشکی گروه حماس قابل مقایسه نبود .در این راستا با توجه به تلفات سنگینی که در غزه به غیر نظامیان وارد می‌شد نشان از عزم اسرائیل برای محو گروه حماس در این جنگ را معنا می داد، اما ناگهان اسرائیل اعلام آتش‌بس یک‌جانبه کرد. احمد زیدآبادی، تحلیلگر مسایل خاورمیانه معتقد است فشارهای بین‌المللی نمی‌توانسته در تصمیم اسرائیل نقش داشته باشد بلکه احتمالاً دیدگاه‌های نظامیان اسرائیلی مبنی بر توقف این جنگ، عامل اصلی در اعلام این آتش‌بس بوده است.



گفت و گو با دکتر مهدیس کامکار، روانپزشک و متخصص در حوزه‌ی زنان و کودکان
«مشکل جنسی، دلیل اصلی طلاق زنان نیست»

در کشور‌های غربی، زنان با توجه به فضای آزاد فرهنگی و نیز به خاطر قوانین حمایتی که در حوزه قانون خانواده از آن برخوردارند می‌توانند به راحتی از مردانی که دچار اختلال جنسی هستند جدا شوند. ولی از دیدگاه دکتر مهدیس کامکار، روانپزشک و متخصص در حوزه زنان و کودکان در ایران این‌گونه نیست چون عنوان زن طلاق گرفته در اجتماع ما بسیار بد‌تر از این حرف‌‌ها است که زن‌‌ها به دلیل پاسخ نگرفتن نیاز جنسی‌‌شان طلاق بگیرند.



گفت ‌و گو با دکتر مهرداد خوانساری، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در لندن پیرامون تهاجم اسرائیل به غزه
ریسک بزرگ اسرائیل

دکتر مهرداد خوانساری، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در لندن معتقد است که جنبش حماس نیرویی است که وجود دارد وطرفدارانی هم دارد. این طرز تفکر را نمی‏توان کشت یا نابود کرد. لذا باید ارتباط‏ را با او حفظ کرد. اگر این نیرو را در انزوا قرار دهید‏، بدیهی است که تماما در اختیار نیروهایی مثل ایران قرار می‏گیرد. کشورهایی مثل امریکا، اروپا، می‏توانستند رابطه‏ی خودشان را با حماس حفظ کنند و با حفظ این رابطه، سعی کنند در تصمیم‏گیری آن‏ها اعمال نفوذ کنند، چون حماس موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و از این‌رو نمی‌تواند به عنوان طرف گفت‌ و گو قرار گیرد.