Aug 2008


گفت و گو با دو تحلیل‌گر سیاسی درخصوص رابطه آلمان با حزب‌الله لبنان
«دولت آلمان رابطه خوبی با حزب‌الله دارد»

در روز سیزدهم ماه اوت گذشته، روزنامه‌ی آلمانی دی‌ولت می‌نویسد:‌ آلمان روابط خوبی با حزب‌الله دارد. در‌عوض اعضای حزب‌الله هم از آلمان برای عملیات تروریستی استفاده نمی‌کنند. در این میان اما این نگرانی شدت می‌گیرد که سازمان حزب‌الله که از سوی ایران حمایت می‌شود؛ از آلمان به عنوان محل استراحت خود استفاده می‌کند. در همین رابطه با دو تحلیل‌گر سیاسی ساکن آلمان، دکتر مهران براتی و سعید شروینی گفت و گو کردم.



گفت و گو با دکتر پیمان جعفری پیرامون درگیری نظامی روسیه و گرجستان در اوستیای جنوبی
جنگ در قفقاز و هم‌سویی بیشتر ایران و روسیه

از روز گذشته، جنگ تمام‌عیار میان نیروهای گرجستان و روسیه در منطقه‌ی خودمختار اوستیای جنوبی آغاز شده است. دکتر پیمان جعفری، کارشناس علوم سیاسی در گفت و گو با رادیو زمانه در این باره می‌گوید: «فکر می‌کنم که این تحول، اتحاد بین ایران و روسیه را محکم‌تر می‌کند. در ماه‌های گذشته، ایران تحت فشار شورای امنیت سازمان ملل است و این می‌تواند بین روسیه و ایران یک پیمان جدیدی را به وجود بیاورد و امکان رویارویی بیشتر آمریکا و روسیه را در این شورا تشدید ‌کند.»



گفت و گو با دکتر عباس امانت، استاد تاریخ و مطالعات بین‌المللی در دانشگاه ییل‌ ‌آمریکا:
«بانیان انقلاب مشروطه دگراندیشان بودند؛ نه علما»

به بهانه یکصد ویکمین سالگرد امضای فرمان مشروطیت، دکتر عباس امانت، استاد تاریخ و مطالعات بین‌المللی در دانشگاه ییل در آمریکا، از نقش گروه‌های د‌گراندیش موثر در انقلاب مشروطیت‌ با رادیو زمانه می‌گوید: «روایتی که غالباً از انقلاب مشروطه پذیرفته می‌شود، روایت کسروی است که به نقش تجار و علما ومجتهدان بزرگ‌ بیش از آنی که هست جلوه می‌دهد. ولی این طرز فکر منجر به این شده که گروه‌های اجتماعی دیگری که غالباً طبقه‌ی بابی ازلی بودند و نقش بسیار موثری بازی کردند، کاملاً نادیده گرفته شود.»